Minister Leers moet de Spekman-motie uitvoeren

Minister Gerd Leers (minister van Immigratie en Asiel) wordt met een petitie opgeroepen de motie Spekman/Anker uit te voeren.

De motie Spekman/Anker is vorig jaar door de Tweede Kamer aangenomen en had als doel om een verblijfsvergunning te creëren voor kinderen van migranten die al langer dan 8 jaar in Nederland zijn maar nog geen beslissing hebben in hun procedure.

De petitie is hier te vinden. Ik heb hem al ondertekend.

4 gedachten over “Minister Leers moet de Spekman-motie uitvoeren

 1. Ha Anja,

  Super dat je hier aandacht aan wil besteden.
  Echt schandelelijk hoe Leers namens Nederland met deze kinderen om gaat!

  Hartelijke groet,
  SP-er

 2. Onlangs heeft het Gerechtshof in Den Haag een belangrijke uitspraak gedaan die aan deze kwestie raakt: het is de staat (minister Leers) verboden om (een) ouder(s)/asielzoeker(s) op straat te zetten en het/de desbetreffende kind(eren) onder toezicht te plaatsen en elders onder te brengen, louter met het doel de moeder (met kinderen) te dwingen het land te verlaten. Het belang van het kind/de kinderen, om niet van de ouder(s) gescheiden te worden, weegt zwaarder, geheel terecht op basis van het VN-Verdrag van de Rechten van he Kind.

 3. Die uitspraak is super, maar garandeert nog niks m.b.t. het verblijfsrecht van in Nederland gewortelde kinderen. Het blijft dus nog steeds nodig om de petitie te ondertekenen!

  Groet,
  SP-er

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *