Cursus Palestina/Israël

Aanrader: de documentaire Occupation 101 is nu in elf korte afleveringen te zien op de website van Occupied Palestine, hier. Het verhaal gaat vergezeld van zeldzame historische beelden, en het zijn heel interessante mensen die het vertellen, op zich al de moeite waard om een beetje te leren kennen. De documentaire is veelvuldig bekroond.

In mijn ervaring maakt het veel uit om de geschiedenis te kennen, daarmee begrijp je veel meer van wat zich nu afspeelt. En dit is een snelle en boeiende manier om op de hoogte te raken. Aanbevolen dus.
Trouwens een informatieve site.
(Dank Ina.)

2 gedachten over “Cursus Palestina/Israël

 1. Nieuw twee speciale topics voor Silwan en Awarta, 2 dorpen die gebukt gaan onder ernstige schending van mensenrechten, internationaal recht en menselijkheid in alle aspecten.

  De artikelen zijn geschreven in het Engels maar de site is te vertalen met google translate. De compilaties van de nieuwsberichten uit de media en de inside verhalen zijn ronduit shoquerend te noemen. Daarnaast is het bijna schandelijk te noemen dat anno 2011 de media dit niet breder uitmeet.

  Voor Awarta, nieuws, info en achtergronden:

  “Awarta 1 Month under Siege: Collective Punishment Beneath the Blanket of World’s Silence & Ignorance”
  http://bit.ly/h6wJXt

  Voor Silwan, nieuws, info en achtergronden de speciale topic:

  “The Pied Piper of Hamelin is Alive. Not in Germany but in Oppressed Silwan. No Legends this Time”
  http://t.co/STbd4wU

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *