“Slacht de Arabieren af”

Ter gelegenheid van “Jeruzalem Dag”, de dag waarop gevierd wordt dat het Israelische leger in 1967 het oostelijke deel van Jeruzalem bezetten, verschenen duizenden jonge Israeli’s met vlaggen in het Arabische deel van de stad. De geschreeuwde leuzen (staand voor een moskee): “Mohammed is dood”. Verder: “Je dorp in de fik”, Dood aan de linksen”, en “Slacht de Arabieren af”.

Zie meer, hier.
En zie update: hieronder.

Update: en voor wie dacht dat deze optocht van voornamelijk jonge ultra-nationalistische Israel’is, inclusief kolonisten, een wilde demonstratie was: het gemeentebestuur van Jeruzalem (waar ook de ongeveer 300.000 Palestijnse inwoners belasting aan betalen) heeft 30.000 dollar bijgedragen aan de kosten van de demonstratie, en 3000 man politie gestuurd – om de demonstranten te beschermen. Een orgie van nationalisme, noemt Sergio Yahni de elk jaar groter wordende viering van ‘Jeruzalem Dag’, met een onmiskenbare triomfantelijke boodschap aan de Palestijnse inwoners: wij zijn hier de baas, we krijgen jullie ook nog wel weg. Zie EI: hier.

18 gedachten over ““Slacht de Arabieren af”

  1. En dat zeker gebeurt andersom nooit.
    Waren we allemaal maar als de arabieren, ware vrede zal heersen over het aardrond.

  2. Dat is de geijkte reactie van iemand die eindeloos blijft herhalen hoe vreselijk die Arabieren zijn, maar never nooit wil kijken naar het anti-Arabische racisme binnen Israel, Christiaan.

  3. En dat zeker gebeurt andersom nooit.

    Inderdaad dat gebeurt andersom nooit. Er trekken nooit duizenden Palestijnen onder bescherming van het Palestijnse leger door West Jeruzalem, roepend en joelend: dood aan de Israëli!

    Wat wel gebeurt is dat Palestijnen regelmatig naar (hun kant van) de grens trekken, om te protesteren tegen de manier waarop zij door Israël onderdrukt worden.

    Waarbij regelmatig doden vallen. Door vuur van Israëlische soldaten.

    Wilde ik maar even gezegd hebben.

  4. @4
    Ik zie hele andere verhalen op het nieuws als ik de media moet geloven.
    Egypte, Syrie ach, Israel heeft weer de schuld

  5. Inderdaad zie je op het nieuws andere verhalen, Micha, en een verhaal zoals hierboven zul je op een weblog als het mijne moeten vinden, of op dat van een paar anderen – voor mensen die op de hoogte willen blijven van wat zich afspeelt in Palestina/Israel en meer willen weten dan kranten en tv ze bieden.
    Nu een vraag aan jou, als je de neiging hebt om die withemden demonstratie maar niet te serieus te nemen, want ‘Israel krijgt toch altijd de schuld’. Nog afgezien van wie de schuld heeft, maak jij je geen zorgen over wat er in Israel zelf gebeurt?

  6. @5 BBC journalisten luiden de noodklok bij de Guardian omdat hun items door Israël worden tegengehouden
    Israëlische pr-machines zijn zwaar aan de winnende hand in de propaganda strijd in het Israël-Palestijnse conflict. Uit onderzoek van The Guardian blijkt dat de verslaggeving over het conflict zwaar wordt gedomineerd en gedicteerd door Israël.
    De Britse krant krijgt steeds meer meldingen binnen van journalisten die te maken krijgen met zware druk van Israëlisch instanties als zijn verhalen willen publiceren waarin kritiek wordt geuit over het Israëlisch beleid. Journalisten van de BBC wilden het verhaal over de geïntensiveerde pr-machines zelf publiceren, maar konden dit niet. BBC’s Jeruzalem bureau wordt beticht van zelfcensuur.
    In Amerika worden berichten over Israël grondig geanalyseerd voor publicatie. Een document van meer dan 100 pagina’s dicteert welke statements over Israël wel en niet gebruikt mogen worden. Ook wordt daarin uitgelegd hoe iets wel en niet verwoord mag worden. Religie moet vermeden worden, berichten over Israël moeten zich concentreren op veiligheid en vrede, en in de berichtgeving moet duidelijk onderscheid gemaakt worden tussen Palestijnse burgers en de Hamas, ondanks dat de Hamas werd herkozen door het volk.
    Toen Israël in 2008 plannen had om een aanval op Gaza uit te voeren, richtte Israël een nieuw voorlichtingscentrum in voor buitenlandse media. Journalisten konden hun informatie daar halen terwijl toegang tot Gaza hen werd ontzegd. Ook tijdens de aanval op de Turkse vloot richting Gaza in 2010 werd alle informatie vanuit Israël veelal letterlijk overgenomen door buitenlandse media.
    The Guardian bestudeerde 200 programma’s en ondervroeg meer dan 800 mensen over het Israel-Palestina conflict. Daaruit blijkt dat Israël zijn aanvallen op het Palestijnse volk altijd goed weet te verdedigen door te zeggen dat het een ‘antwoord’ was op Palestijnse raketten en het feit dat de Palestijnen met de aanval waren begonnen. Daarmee verhult Israël dat bij aanslagen vele Palestijnse burgers, vrouwen en kinderen omkomen. Ook blijken buitenlandse media maar zelden in te gaan op het feit waarom Palestijnen Israël aanvallen.
    Lees meer bij The Guardian: Israel pr victory images war.
    http://www.ennik.nl/2011/05/israelische-pr-machine-dicteert-westerse-media/

  7. Dat Israel steeds meer moeite doet om niet alleen hun eigen media maar ook de buitenlandse pers onder druk te zetten betekent nog niet dat ze winnen, Corry. Integendeel. Ook het tegenhouden van de media toen ze de aanval op Gaza inzetten heeft niet tegen kunnen houden dat de beelden de hele wereld over zijn gegaan, ook hun eigen, gecensureerde versie van wat er op de Turkse boot is gebeurd heeft niet tegen kunnen houden dat de werkelijke verslagen hebben gecirculeerd, en al met al is de wereldopinie behoorlijk beinvloed – in het nadeel van Israel.
    Ook nu, je kunt van BBC journalisten niet eeuwig verwachten dat ze hun mond houden, dus die hebben ze nu ook al tegen.
    Nog lukt het ze om de main-stream media te beinvloeden, maar er zijn inmiddels al veel te veel alternatieve nieuwsbronnen (waar ook mijn weblog een bescheiden deel vanuit maakt, ik begrijp heel goed waarom de hasbarista’tjes het zo op mij gemunt hebben) – hoe harder ze proberen om het werkelijke nieuws tegen te houden, hoe duidelijker het wordt dat ze de ‘legimititeitsoorlog’ aan het verliezen zijn.
    En leve de Guardian. Zoals ik vaak zeg: hadden wij maar zo’n krant.

    Meer over de ‘propaganda oorlog’, hier.

  8. Dat is ook was Bas van ennik aan het eind zegt:
    Godzijdank hebben wij het internet en de vele weblogs met ooggetuigenverslagen en filmpjes die de harde, venijnige werkelijkheid ongecensureerd weergeven…

  9. en zo denk ik er ook over. ik zelf kijk dagelijks op tal van websites en logs voor voor mij vertrouwelijke informatie. Allereerst bij jou.

  10. Ja, ik ben het met jullie eens.
    Echter, ik denk dat de mensenrechten in Israel VEEL beter is dan in al die andere, omliggende landen.
    In Israel heb je gayparades (die inderdaad zeer zwaar bewaakt moeten worden) maar vertel mij maar eens in welke omliggende landen die wel zijn?
    Ik maak me daar meer zorgen om dan Israel ja.
    En ja, aan beide kanten heb je idioten.
    Extremisten waarmee niet te praten is.
    Dat filmpje was een voorbeeld, maar er zijn ook omgeleerde voorbeelden

  11. Het hoort bij de geijkte en langzamerhand ook erg vervelende reacties om Israel te vergelijken met de landen in het Midden Oosten en dan te zeggen kijk wat doen wij het geweldig. Maar vergelijken met de democratieën in Europa, dat doen de mensen die zo nodig Israel moeten verdedigen nooit, want dan wordt duidelijk dat Israel nog midden in het koloniale tijdperk zit waarbij het gewoon is om de ‘inboorlingen’ als minderwaardig te behandelen en onder bezetting te houden.
    Dan te zeggen dat je aan beide kanten idioten hebt is een beetje onbenullig, Micha.

  12. Snap je niet wat ik zei, Micha? Het maakt geen indruk om Israel steeds maar te vergelijken met Arabische landen en dan te zeggen kijk eens wat leuk we zijn. Waar het om gaat is dat Israel de pretentie heeft om een westerse democratie te zijn, en op grond daarvan solidariteit eist van de westerse wereld. Het is vast waar dat er bijna overal in landen minderheden zijn die niet goed worden behandeld. Maar een land dat pretendeert een democratie te zijn, en wetten maakt die de niet-joodse minderheid geen gelijke burgerrechten geeft, plus een massa verhulde of minder verhulde wetten die discriminatie van die niet-joodse minderheid normaal maken, nee, dat kom je in Syrie en Egypte niet tegen.

  13. Nee, ik snap er geen klote van.
    Homo’s, Christenen andersdenkenden zijn er in al die ander omliggende landen.
    Vraag ze maar waar ze beter af zijn.
    In de zogenaamde democratie Israel of de andere dictaturen

  14. Zijn we het over een ding eens: jij snapt er geen kloot van.
    Vooral dat ‘of de andere dictaturen’ is heel geestig.
    Dag Micha, probeer het eens elders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *