Ik loop weer eens achter…

Ik loop weer eens vreselijk achter. Twee gedegen stukken die nog van een conclusie voorzien moeten worden, de foto’s van een fototentoonstelling in Utrecht van Vincent, beetje Droste effect, foto’s van foto’s, ik wil nog wat vertellen over het bezoek van Greta Berlin, een van de initiatiefneemsters van de boten naar Gaza, met wie we, een paar vriendinnen, altijd even afspreken als ze in Nederland is, en dan bijroddelen – ik weet nu weer helemaal hoe het erbij staat met de flottielje die eind deze maand moet gaan varen.

Maar er is even iets dat dringender is. Vanmiddag komt er een hele ploeg Kifaia mensen in mijn huis, en ik heb bedacht dat ik zelf baklawa voor ze ga maken. Dat is een boel werk, ik moet er het gehele aanrecht voor ontruimen. Ik hoop dat het lukt want het is mijn eerste keer. Gelukkig komt Michel Yammine, van wie ik het geleerd heb, de rest van het eten brengen.

Misschien tot vanavond, als iedereen weer weg is.

Update. Zo. De baklava staat in de oven. Zie hoe het er net nog uit zag foto hierboven. Er zit een pakje boter in. Nu trek ik het suikerstroopje met allemaal lekkere dingen er in. Nooit meer dun.

Update 2
Gelukt. Een stukje geproefd, nog heet en geurig. En nog eentje om het zeker te weten. Ze zijn verrukkelijk.

8 gedachten over “Ik loop weer eens achter…

 1. Nou ja zeg…..zit ons hier een beetje lekker te maken!!!!

  Als je ooit nog eens tijd over hebt dan gaarne jou recept.
  Geniet van je middag Anja.

  Groet,
  Gerrie

 2. Nou, ik kan je wel het recept geven, maar zonder de vaardige leiding van Michel die het me voordeed en het me toen zelf liet doen zou ik er niet veel van hebben gebakken – het is vooral een reuze geklieder en geknoei met dat vloeipapierdunne filodeeg dat scheurt als het te droog is en smelt als het te nat is, en dat moet je dan met een kwastje vol gesmolten boter smeren, en dan oprollen met behulp van een stokje dat je van een klerenhanger af moet halen, en dan in elkaar frommelen – het is kortom nogal gedoe. Voordat je het in de oven hebt ben je er zo een uur zoet mee. En je hele keuken zit onder de boter. Wat de poezen ook hebben ontdekt. Die zijn erg voor baklawa.

 3. Ja Anja, baklava is heerlijk. Ik waag het niet om het zelf te maken, maar ik heb een goede Joegoslavische vriendin, die hier in Amsterdam woont en die heeft nog kort geleden een doos vol voor mij gemaakt. Over het algemeen hou ik niet zo erg van zoet, maar dit is heerlijk.
  Tip: Je kan baklava heel lang bewaren vooral in de koelkast en verder probeer het ook eens met een topje slagroom.

  Dag, prettig weekend en eet smakelijk.

  Jan.N

 4. De “Gay girl blog”was een blog geschreven door een Amerikaanse man. Ali Abumineh van de Electronic intifadah heeft samen met Bangpound dit uitgezocht en inmiddels heeft Tom Macmaster de echte naam van de “gay Girl” zich bekendgemaakt. Triest en zeer kwalijk voor de vele Syrische activisten.

 5. Ik heb het net allemaal gelezen, ook op Electronic Intifada, wat een klootzak! Er waren al duizenden mensen bezorgd, en bezig om actie te voeren omdat die Amina opgepakt zou zijn, en ik stond net op het punt om er ook aandacht aan te geven – het ergste is dat mensen nu veel sneller zullen denken is dat wel echt, als er ergens actie voor gevoerd wordt. Wat een lul. Sorry hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *