Nederlands-Israëlische samenwerkingsraad?

Nieuwtje van Frans Timmermans (PvdA):
“Verhagen kondigt in Israël een Nederlands-Israëlische samenwerkingsraad aan. Ik vraag in de kamer aan Rosenthal of hij de kamer wil informeren wat die raad precies gaat inhouden. Dat wil hij niet. Want dat weet hij nog niet. Vreemd. Wel in Israël rondtoeteren, maar niks kwijt willen in de kamer.”

9 gedachten over “Nederlands-Israëlische samenwerkingsraad?

 1. Ik vind dit eng klinken. Is dat terecht? Of valt dit onder de ‘normale’ vriendschap tussen Nederland en Israel?

 2. Ik heb een paar weken geleden ook een paar emailtjes gekregen over de gaswinning
  http://english.people.com.cn/90001/90777/90854/7409369.html
  http://www.nobleenergyinc.com/_filelib/FileCabinet/PDFs/MISC/FINAL_Israel_article_O&G_Investor_Magazine.pdf?FileName=FINAL_Israel_article_O%26G_Investor_Magazine.pdf
  http://www.nobleenergyinc.com/Operations/International/Eastern-Mediterranean-128.html
  Schandalig dat je daar via de media niets over hoort. Misschien kunnen we Frans Timmermans eens vragen of hij hierover eens kamervragen kan stellen?

 3. Nou, ik weet wel, dat mijn man, geboren Gaza Israel, zo staat het in zijn ID, niet onder deze vriendschap valt, hij zit nu in de gevangenis op schiphol oost in afwachting van zijn uitzetting naar Egypte, waar hij niet vandaan komt.
  Met een uitnodiging voor een gesprek naar de vreemdelingenpolitie gelokt, en direct in hechtenis genomen.
  10 jaar gevochten voor recht, verloren, ik walg van mijn regering. Ik kan hem niet bellen, ik moet aanvragen om hem schone kleren te brengen, en misschien is hij morgen al weg, en dan heb ik hem dus niet meer gezien. Hij is nog niet eens uitgeprocedeerd, maar dat mag hij hier niet afwachten zegt de dienst terugkeer. Maar wat moet hij dan in Egypte doen zonder papieren en geld? Wij hebben niet meegewerkt zeggen zij, maar wij weten niet wat wij moeten doen,ambassades bezocht met getuigen, gevraagd of hij zijn verlopen paspoort terug mocht, ook niet. intussen heb ik geen man meer , wij waren 9 jaar samen
  ik zit er helemaal doorheen, ik weet niet meer wat te doen,
  Misschien als iemand dit leest, die nog een oplossing weet graag, die krijgt mijn eeuwige vriendschap en dat mag iedereen weten.

 4. Wat een vreselijke toestand voor jullie familie Qarmesh. Ik zou willen dat ik jullie kan helpen. SUMUD toegewenst!

 5. Ik vind het onbegrijpelijk dat iemand legaal uitgezet zou kunnen worden naar Egypte als dat niet is waar hij vandaan komt. Ik hoop dat jullie advocaat hier nog iets aan kan doen. Sterkte!

 6. Natuurlijk zwijgt de pers daarover. Lees maar eens het boek van Lucas Catherine die dat allemaal ontmaskert.

 7. Wat betreft die gasvelden: Dat is al enkele jaren geleden aangekaart.

  Gaza’s offshore aardgasvelden

  Verder gaat ook de “ethnic cleansing” in de Jordaan Vallei onverminderd voort:

  Zie: Big wave of demolitions in the Northern Jordan Valley

  Wat betreft het verhaal van de familie Qarmesh (#4), dat is in één woord walgelijk. Op gepaste momenten zal ik buitenlanders hiervoor waarschuwen:

  Vergeet de sprookjes over tolerantie. Nederland is een ongastvrij land. Je hoeft niet naar Nederland (als student of als leraar/professor). De rest van de wereld is groot genoeg …

  Mazzel & broge, Evert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *