Freedom Flotilla nieuws (9)


(Hedy Epstein, zeven en tachtig jaar)

Het Ierse schip Saoirse, is uitgevaren. Het tweede Franse schip, de Dignité, is ook al onderweg. Het Nederlands/Italiaanse schip ligt voor anker in Corfu, en wacht op de laatste passagiers. Ergens op de Middellandse zullen de boten zich bij elkaar voegen.

Aan boord van het Nederlands/Itallaanse schip zullen zich ook drie Europarlementariers bevinden (hier “>hier het verhaal van een van hen) plus naar alle waarschijnlijkheid een lid van de Israelische Knesset. Ik heb zo’n idee wie dat zal zijn.

(Meer foto’s, hier)

Op de foto’s zien we de opvarenden van de Audacity of Hope, die op dit moment nog door de Griekse autoriteiten wordt tegengehouden vanwege een anoniem gehouden klacht dat de boot niet ‘zeewaardig’ zou zijn (ze proberen ook echt alles) met elkaar in weerbaarheidstraining en teambuilding. Een kwart van de 36 Amerikanen zijn joden. Op de foto’s zie ik Hedy Epstein, Greta Berlin, Alice Walker. Vrouwen van boven of ruimschoots boven de 65. Hulde!

En hier het verhaal van Joseph Dana, een journalist die mee zal varen op de Audacity. Ja, hij is bang. Juist als journalist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *