Aanval op islamitische en christelijke begraafplaatsen


(Dood aan de Arabieren – foto Haaretz)

In Jaffa werden een islamitische en een christelijke begraafplaats belaagd: stenen ondergeklad en vernield. Leuzen: ‘prijskaartje’, en ‘dood aan de Arabieren’. Dat wijst op kolonisten of hun aanhangers. De ‘prijskaartjes’-actie is een methode van kolonisten om zich af te reageren op Palestijnen als de overheid iets doet wat ze niet bevalt, zoals het opruimen van zonder toestemming gebouwde buitenposten.

Die methode wordt nu niet alleen op de Westoever gehanteerd, maar nu ook binnen Israël zelf. Vervolgens werd er een molotovcocktal gegooid naar een synagoge in Jaffa. Hier en hier.
En in Mondoweiss meer achtergrond. Hier. Dergelijke acties zijn niet alleen daden van een klein stelletje raddraaiers, maar komen o.a. voort uit een apart onderwijssysteem voor orthodoxen, waarbinnen extremistische (en Arabierenhatende) rabbijnen vrij spel krijgen. Zie ook het redactioneel in Haaretz, hier.
En hier, op de +972 website: misschien wordt het tijd dat de Palestijnen binnen Israël de internationale gemeenschap vragen om bescherming, aangezien de Israëlische regering dat niet doet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *