“Rosenthal stelt zich steeds nadrukkelijker op als bondgenoot van Israël”


(cartoon van Siegfried Woldhek)

Even dacht ik dat NRC dezelfde fout zou maken als de Volkskrant, (hier), en de Israëlische woordvoerders na zou praten dat de aanvallen op Gaza een reactie waren op de raketten, in plaats van andersom, maar ze hebben het snel hersteld. En komen met het volgende artikel:

“De Nederlandse regering sluit zich als enige niet aan bij de kritiek van EU-landen op geweld van Israëlische kolonisten. Dat schrijft NRC Handelsblad vanmiddag. Deze ongebruikelijke positie heeft tot grote ergernis geleid bij diverse Europese landen.

Het is bijzonder dat minister Uri Rosenthal (Buitenlandse Zaken) zich zo expliciet tegen de Europese aanpak keert, maar het past in een patroon. Rosenthal stelt zich in Europees verband steeds nadrukkelijker op als bondgenoot van Israël. Niet eerder leidde die opstelling tot een geïsoleerde Nederlandse positie.”

Website NRC. Lees verder: hier.