2013 wordt het jaar van de actie voor een menswaardiger opvang van vluchtelingen.

Voor Ruben, beloofd. Tijd voor veel achterstallige foto’s; hier van een prachtige demonstratie voor de vluchtelingen en de ‘illegaal’ gemaakte mensen. Geblinddoekt, met het nummer van hun paspoort op hun voorhoofd, lopend van het Centraal Station naar de Dam.

2013 gaat het jaar worden waarin er veel moet veranderen voor de mensen die in Nederland leven, die eindeloos wachten, opgesloten worden, op straat gezet, behandeld worden als criminelen. We zullen ons in moeten zetten voor een menswaardige behandeling van mensen die niet voor niets naar ons land zijn gekomen, vaak niet meer terug kunnen al zouden ze willen, mensen die hopen bij ons de veiligheid te vinden die ze thuis niet hadden, en die hopen op de kans op een nieuw begin. 2013 gaat het jaar worden waarin we het niet mogen accepteren dat mensen op straat belanden, zich schuil moeten houden voor de overheid, boetes moeten gaan betalen als ze gepakt worden, terwijl hen de mogelijkheid om legaal aan geld te komen wordt onthouden. Er gaan nog veel acties komen, onder andere tegen die harteloze en gewetenloze politici die opgejaagde mensen nog verder op willen jagen.