Geen mens is illegaal

Ingekomen bericht:

Freedom for all refugees!

Op 22 en 23 januari heeft de Oromo Ethiopiër Cali van ‘Wij zijn hier’ 3 rechtzaken, resp. een 2e opheffingsverzoek bewaring, een beroep tegen afwijzing 1e opheffingsverzoek bewaring en een beroep tegen het opgelegde inreisverbod. Habib uit Yemen heeft op 25 januari een beroepszaak tegen opgelegd inreisverbod. IbrahimTouré wacht nog op zittingsdata.

Cali en Habib en Ibrahim zijn opgepakt tijdens de ontruiming van tentenkamp Notweg van ‘Wij zijn Hier’ en zitten nu al 7 weken achter de tralies, enkel en alleen omdat zij tot uitgeprocedeerd vluchteling bestempeld zijn. Ze moeten alledrie onmiddellijk vrij en herenigd worden met hun broeders en zusters van ‘Wij zijn hier’ en ‘Recht op bestaan’ en vele andere lotgenoten, onder de noemer ‘Geen Mens is illegaal’. Voor allemaal moet een oplossing komen: opvang en verblijf met rechten plus een normaal leven.

Vluchtelingen weken opsluiten, maanden, soms zelfs meer dan een jaar, en/of meerdere keren achter elkaar, enkel en alleen omdat zij vluchtelingen zijn die hier niet mogen zijn, is een schending van de mensenrechten. Deportatiegevangenissen betekenen nu al jarenlang systematische vernedering, schade, hopeloosheid en angst voor deportatie voor vluchtelingen, die vaak voor het eerst van hun leven gevangen gezet worden. Afgelopen donderdag heeft Aleksandr Dolmatov deze deportatiedetentie moeten bekopen met de dood, hij heeft zichzelf van het leven beroofd nadat hij in bajes Zestienhoven gevangen was gezet, uit angst voor deportatie.

Eind 2012 werden de vluchtelingenkampen in Amsterdam en Den Haag met veel geweld door de politie ontruimd. De vluchtelingen protesteerden daar sinds september omdat zij door de Nederlandse staat illegaal zijn verklaard en op straat zijn geknikkerd.

Wij kunnen niet terug naar onze herkomstlanden, zijn niet uitzetbaar, maar krijgen ook geen verblijfsvergunning. Hierdoor zijn we rechteloos gemaakt en kunnen we het mensenrecht, wat voor iedereen zou moeten gelden, nergens halen.

Wij strijden niet alleen voor de mensen die in onze situatie zitten, maar voor alle vluchtelingen die in plaats van opgevangen te worden, worden weggestopt in AZC’s, detentiecentra of aan hun lot worden overgelaten op straat zonder zorg, zonder huis, zonder uitzicht op een waardig bestaan. Een land als Nederland zou mensen moeten opvangen die huis en haard verlaten om een normaal leven te kunnen opbouwen. Dit is ieders recht! Mensen vluchten niet zonder reden!

Meer info over het inreisverbod: http://www.judex.nl/rechtsgebied/vreemdelingenrecht_%26_asiel/bewaring-en-uitzetting/artikelen/1047/wat-is-een-inreisverbod-en-wanneer-kan-het-worden-opgelegd_.htm

We roepen op tot breed protest bij de rechtbank Parnassusweg 220 A’dam op:

woensdag 23 januari om 16 uur: beroep Cali tegen inreisverbod, verzamelen 15.45 u.

vrijdag 25 januari om 12.30 uur: beroep Habib tegen inreisverbod, verzamelen 12.15 u.

dinsdag 22 januari 14.45 uur zijn we met een kleinere groep bij het 2e opheffingsverzoek bewaring van Cali, terwijl bij de Raad van State het beroep dient tegen afwijzing van zijn 1e opheffingsverzoek bewaring.

Contactpersoon: Younis 0685270643
Geen mens is illegaal!