Voor mijn vrienden van de sapvastenkuur

Er waren wat vragen. Voor wie het leuk vindt.

Naar dat citaat van Adrienne Rich dat ik voorlas. Hier is het:

Daarom wil ik je nu aanspreken. Om te zeggen: niemand, die verantwoordelijkheid probeert te nemen voor haar of zijn identiteit, zou zo alleen mogen zijn. Er moeten mensen zijn met wie we kunnen neerzitten en huilen, en toch gerekend worden tot de strijders. Ik denk dat jij dacht dat er voor jou niet zo’n plek bestond, en misschien was die er toen ook niet, en misschien is die er nog steeds niet; maar we zullen die moeten creëren, wij die willen dat het lijden eindigt, die de wetten van de geschiedenis willen veranderen, als wij onszelf niet willen verraden.

Meer over die bijzondere vrouw, die een grote inspiratiebron voor me was hier. Ik schreef het toen ze net was overleden.

Over hoe mijn laatste boek te bestellen is, Het jawoord. Het gaat over mijn relatie met een Palestijnse man, over liefde en liefdesverdriet, en over Gaza, de derde in onze relatie. Het kost 20 euro inclusief verzendkosten en hier vind je hoe je eraan komt. En hier is nog een recensie van Tineke Bennema, ook een schrijfster.

Vind je het leuk om een beetje in mijn weblog te bladeren en eens te kijken wat ik in de aanbieding heb – ik zit er nu al jaren op, hier ter kennismaking.

En ik zit trouwens ook op facebook. Hier kun je namelijk niet reageren, daar wel. Het is een leuke manier om toch een beetje contact te houden.