Dutch Weedburger feestje in Noord

Het werd hoog tijd: ik had al zo meegeleefd met de weedburger, met Mark Kulsdom, dat ik er nu ook maar eens een moest proeven. Dus ik stapte op de pont naar de andere kant van Amsterdam, waar de koningin van de veggies, Lisette Kreischer jarig was, en dat op veganistendag, een feestje waar de echte eerste Nederlandse weedburger werd gebakken en geserveerd.

Natuurlijk was ik bang dat ik die burger niet echt lekker zou vinden en dan iets zou moeten zeggen als, tja, wel interessant – want ik heb nog vroege ervaring met allerlei soorten zogenaamde vleesvervangers die vooral smaakten naar bepist carton maar die je moest eten omdat ze goed voor je waren. Maar nee hoor: hartstikke lekker! Sappig van binnen en lekker kippig, qua smaak dan want het is puur plantaardig en van zeewier gemnaakt, in een lekker knapperig broodje en een sausje dat ook heel smakelijk was – ik lustte er nog wel een.

En nou zou ik zo graag willen dat je die bij mij om de hoek ook kon kopen. Nu ik helemaal van de BigMacs af ben waar ik vroeger een beetje aan verslaafd was. Ik hoor het mijn zoontje nog beleefd vragen: gaan we eigenlijk naar McDonalds voor mij of voor jou? Want van hem hoefde het niet meer. At ik mijn dubbele cheeseburger met bacon stiekem in de trein. Dat is nu voorbij. Nu wil ik in elk station een stand met de Dutch Weedburger.

En ik ben vergeten een smakelijk plaatje te maken van de weedburger zelf, dus ga even naar de website, dan zie je er een, watertandend, in volle glorie. Hier