Kevin Levie: gefeliciteerd…maar waarmee?

Te gast: Kevin Levie.
Terugblik op het Oekraine referendum, en wat nu verder.
Gefeliciteerd, maar waarmee eigenlijk?

32 procent opkomst, 61 procent tegen. “SP-Leider Emile Roemer is een dag later nog steeds opgetogen”, meldt sp.nl. Zelf hoop ik een dag later vooral dat ik de hoofden van knetterrechtse seksisten als Jan Roos en Thierry Baudet nu een tijdje niet meer hoef te zien. Maar dat gaat niet gebeuren, vrees ik: voor hen is dit een strategisch succes op weg naar een hegemonie van radicaal-rechts denken.

Mensen in mijn omgeving hebben vóór het associatieverdrag gestemd, tégen gestemd, blanco gestemd, niet gestemd. Ik heb zelf uiteindelijk voor blanco gepleit, maar van álle vier de keuzes kan ik me goed voorstellen hoe je er vanuit een links perspectief op uitkomt. Toch blijft bij mij na gisteravond vooral de vraag hangen: wat je ook gestemd hebt, als je links bent en je bent blij met hoe dit referendum is verlopen, waar ben je dan precies blij mee?

Lees verder: hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *