800 800

Ik kan er met mijn verstand nooit bij, of moet ik zeggen ik kan er met mijn hart niet bij – zoveel slachtoffers. Te veel om te kunnen bevatten. Tot ik de beelden zie van een kind dat onder het puin vandaan gehaald wordt, een vader die huilt, dat komt aan.

Het is altijd een machteloos gebaar, beetje geld storten.
Doe toch maar.

Giro 800 800
Samenwerkende hulporganisaties, Den Haag.

6 gedachten over “800 800

  1. Het is lulig, maar geld is allesbehalve machteloos in deze wereld. Dat je het liefst zelf erheen zou vliegen om de mensen daar te helpen moet niet in de weg staan van een donatie.

    Ik heb er zelf nog wel eens moeite mee geld te storten voor gebieden waar ik ‘meer’ mee heb, of waar ik meer geëmotioneerd door raak. Mijn trucje om dat te omzeilen is door met dit soort dingen altijd op ‘international relief’ van het Amerikaanse Rode Kruis te storten. Dan komt er een gedeelte ten goede aan de ramp van dat moment, maar worden andere slachtoffers niet gepasseerd.

  2. Het beste zou natuurlijk zijn als de Europese Unie / de Nederlandse regering / etc haar portemonnee zouden trekken.

    De sattelliet van de ESA, die in de oceaan is gestort: 160 miljoen euro

    EU-hulp aan Pakistan: 3 miljoen

    Een schril contrast, hè?

  3. Dit keer sla ik over, Anja. Musharraf is te happig op dat geld, naar mijn smaak. Beter hulp in natura zenden.

  4. Op m’n weblog heb ik er dit stukje aan gewijd.

    Ik ben iets ten noorden van het getroffen gebied 3 maal (1983, 1988 en 2003) te voet door de bergen getrokken, en ken het gebied, en de mensen en hun leefomstandigheden, heel behoorlijk.

    Ik maak wel geld over naar 800800, want ik denk dat die samenwerkende hulporganisaties wel wat nuttigs kunnen aanrichten.

    Mazzel & broge, Evert

  5. Aan mij zou niemand in een noodgebied iets hebben, mijn aanwezigheid zou het pas echt een rampgebied maken. Dus doneer ik geld is geld is hulp is betrokkenheid.

    Vaste strategie: 20 euro per maand gedurende twaalf termijnen. Dan is het te doen. Zo geregeld met internetbankieren.

    Nood is nood. Aardbeving is aardbeving. Tsunami is tsunami. Honger is honger. Mensen zijn mensen.

    Politiek is politiek. Satelliet is satelliet. Musharraf ligt niet onder het puin. Ik had daar zelf kunnen liggen, of mijn kind.

    Dat is voor mij het enige wat telt.

  6. Bedankt Anja voor t zetten van de giro op je website. Ik zal injsjaallah (als god het wilt) wat storten, al zal t maar een druppel zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *