Les aan de FEM, in Utrecht

fem-7-of-1.jpg

Mailtje van docent Peter Hendriks, van de Faculteit Economie en Management, of ik een paar uur les wilde komen geven voor een groep studenten die zich bezig houden met ‘social development work’, Nederlandse studenten maar ook buitenlands, dus in het Engels. Over mijn werk in Palestina. Meteen ja gezegd.

Hoewel ik dan op een regenachtige ochtend vroeg op moet en denk: waarom heb ik nou weer ja gezegd. Om dan, zoals me dat wel vaker gebeurt moe en heel tevreden weer in de trein terug te stappen, want ik vind het altijd ontzettend inspirerend om met jonge en gemotiveerde mensen te mogen werken. We hadden het over de verschillende manieren van kijken naar het conflict Israel/Palestina, over de ‘paradigmastrijd’ dus, waar ik het hier op mijn weblog wel vaker over heb. (Hier) Ik vertelde over de oorsprong van het conflict, over bezetting, en wat dat betekent in het dagelijkse leven van de mensen daar. En over ons werk: het dilemma dat wij in het westen eigenlijk bezig zijn om de bezetting te financieren en in stand te houden, terwijl we dat toch moeten doen. En hoe ik dus vind dat we meer moeten doen dan alleen helpen, maar ook stelling moeten nemen en van ons moeten laten horen, politiek.

fem-2-of-1.jpg

fem-1-of-1.jpg

fem-3-of-1.jpg

fem-4-of-1.jpg

fem-5-of-1.jpg

fem-6-of-1.jpg

fem-11-of-1.jpg

fem-10-of-1.jpg

fem-8-of-1.jpg

fem-12-of-1.jpg

fem-9-of-1.jpg

Ik raakte zelf wel een beetje geëmotioneerd toen ik de foto’s liet zien, en besefte hoe lang geleden het al weer was dat ik Gaza in kon, maar ik geloof dat me dat wel werd vergeven. Het was fijn werken, in Utrecht.

5 gedachten over “Les aan de FEM, in Utrecht

  1. Wat leuk dat je de foto’s van onze klas erop hebt gezet en er iets over geschreven hebt. Heel erg bedankt voor het college. Ik vond het erg interessant en aangrijpend.

    Groet Lisa Vermeulen

  2. Grote dank Anja, voor je verhaal en voor de inspirerende en bevlogen wijze waarop je ons aan het denken zette, ons ontroerde en ons overtuigde van de noodzaak stelling te nemen en in actie te komen. Je gastles was een hoogtepunt in de minor Social Development Work. We zijn dan ook heel blij dat je de herfststorm hebt getrotseerd om naar Utrecht te reizen. Prachtige foto’s!
    Overigens is de minor niet van de FEM maar van het Instituut voor Social Work van de FMR-Faculteit voor Maatschappij en Recht.
    Hartelijke groet, Toke Smolders, docent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *