Het sociale hart van het CDA

Na veel slecht nieuws op het sociale front weer eens een klein lichtpuntje: morgen, op het partijcongres van het CDA gaat het bestuur zeggen dat ze vindt dat het kabinetsbeleid slecht is voor de minima. We zien het al een hele tijd gebeuren, maatregel na maatregel, wet na wet, en de koopkracht van mensen met een uitkering gaat er steeds verder op achteruit. Dat wordt maar 1% zei de minister, toen bleek het al 8% gemiddeld, en wat we bij de SP allang weten, er zijn mensen bij die nog erg veel meer dan dat in moeten gaan leveren. In de Eerste Kamer konden we de mensen van het CDA die aan de overkant zitten nog wel eens vinden, bijvoorbeeld voor de asbestslachtoffers, of tegen de sollicitatieplicht van ouderen in de bijstand. Maar echt zoden aan de dijk zette het nog niet. Opletten morgen, of er meer CDA’ers zijn die vinden dat het zo niet kan. En of ze dan meteen wat doen aan het uitzettingsbeleid van Verdonk.

3 gedachten over “Het sociale hart van het CDA

  1. Goed, men was wat verontrust binnen de CDA top. Maar moties op het CDA partijcongres om het beleid t.a.v. vluchtelingen te verzachten hebben het dus niet gehaald. Ik denk dan toch: “Nederland, Horkenland?” (Zie m’n ook weblog)

    Ook ben ik wat opmerkingen van de heer de Geus niet vergeten. Hij zei ooit dat hij van 5% koopkrachtverlies “niet onder de indruk was”. Maar iemand met een minimum inkomen zit vaak met 2/3 vaste lasten en dan betekent het een daling van het vrij besteedbaar inkomen van 15%. Maar nogmaal, de heer de Geus was “niet onder de indruk”.

    Meer druk is dus nodig.

    Trouwens: Ik zou het helemaal niet erg vinden als Nederlanders in het buitenland voortaan worden benaderd met “Oh, U komt uit dat horkenland?”

    Mazzel & broge, Evert

  2. Wie weet kan ik bij jou een antwoord krijgen op de volgende vraag.Eerder probeerde ik erachter te komen bij oa Saskia Noorman.maar je krijgt niet eens een bevestiging van ontvangst.Ik ben 57,5 en heb sollicitatieplicht.Ik hoorde op het nieuws dat de Geus terug komt op eerdere beslissing om 57,5 sollicitatieplicht op te leggen…als ze zich gaan bezighouden met vrijwilligerswerk of mantelzorg.Klopt dat bericht..ik heb er niets meer van gehoord…..En als het even mag.De minister geeft wel blijk van een zeer beperkt inzicht.Hebben we niet voor onze kinderen en ouders gezorgd..naast huishoudens.In commissies gezeten in stichtingen ,betrokken geweest bij scholen…en godspe gaat deze man aan het eind..als we eruit zijn gegooid en werkeloos zijn christelijke naasteliefde verplicht vrijwillig opleggen.Daar hebben we hem toch niet voor nodig.Dat deden we al altijd.Groet ellen van Beenen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *