Het ‘lid Meulenbelt’ stelt vragen

Leuk, zoveel reacties meteen al.
Ik blog dus ik ben.

Vanochtend viel nog voor de Volkskrant de dikke zaterdagenveloppe van de Eerste Kamer in mijn bus. Tot mijn tevredenheid zag ik dat de vragen aan de staatssecretaris voor Sociale Zaken, gesteld door het ‘lid Meulenbelt’ door waren gekomen. Die gaan over de toezegging die in de Eerste Kamer zijn gedaan dat mensen boven de zevenenvijftig en een half die in de bijstand komen na een een eerste toetsing of ze wel enig arbeidsmarktperspectief hebben niet meer hoeven te solliciteren naar werk dat er toch niet is. Het ‘lid Meulenbelt’ wil namelijk graag dat de staatsecretaris ons laat weten of hij zijn maatregelen heeft genomen, of de gemeenten dit inmiddels weten en of er controle op is dat ze er naar handelen.

Veel mensen zien de Eerste Kamer nog steeds als een huiskamer waar bejaarde en op het zijspoor geschoven politici met een middagdutje bij kunnen komen. In werkelijkheid waait er al enige tijd een frisse wind door de EK, niet in het minst omdat voorzitter Yvonne Timmerman-Buck haar functie serieus opvat en er inmiddels een lijst is van alle toezeggingen die de bewindslieden in de kamer hebben gedaan – zodat gecontroleerd kan worden of ze ook worden uitgevoerd.
Misschien is het in de EK niet zo moordend hectisch als in de Tweede Kamer, maar mijn ervaring klopt toch weinig met het artikeltje dat vanochtend in de Volkskrant verscheen, alsof er alleen maar wordt geleuterd. Zelfs onze eigenste Tiny Kox moest er aan geloven omdat hij een keer zijn spreektijd had gebruikt om het over zijn spreektijd te hebben.
Volg ons maar, elke week, na dinsdag, verschijnt er wel een verslagje op de website van de SP, en er is ook nog de website van de Eerste Kamer zelf.

O help, Herman, nu moet ik een linkje maken. Hoe ging dat ook weer?

Eén gedachte over “Het ‘lid Meulenbelt’ stelt vragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *