Harry in Nova

Vanochtend de hele tijd media aan de lijn. Iedereen die iets heeft met Palestina of Israël wordt opgetrommeld. We krijgen dus weer veel eentje-voor, eentje-tegen gesprekken op radio en tv.
Het goede nieuws is dat de liquidatie van Yassin ook voor een aantal Europese leiders een stap te ver is. Niemand is voor terreuraanslagen, maar het is duidelijk: deze moordaanslag roept alleen maar meer terreur op. Solana heeft geprotesteerd, de Franse regering, en ook de Britse minister Straw heeft de moord ‘onwettig, onacceptabel en onrechtmatig’ genoemd. Naar verluidt gaat nu ook minister Bot mee in deze veroordeling.

De VS heeft tot nu toe alleen maar tot kalmte gemaand. Harry van Bommel vindt dat we te weten moeten komen welke rol de VS heeft gespeeld in deze laatste poging om een mogelijke vrede geheel te torpederen.

De SP heeft een persbericht uit laten gaan, Jan Marijnissen heeft zijn standpunt laten weten, vanavond is Harry van Bommel in Nova.

Laten we hopen dat dit laatste toppunt van krankzinnigheid tenminste een passende tegenreactie oproept – eindelijk.

PS. De veroordeling door Bot staat al op teletekst. Nu waren er al eerder gelegenheden waarbij de regering haar afkeuring over de overtredingen van het internationaal recht kenbaar had kunnen maken, er hebben al tientallen ‘executies zonder proces’ plaats gevonden, maar liever laat dan nooit.

Bot veroordeelt aanslag Yassin
***********
DEN HAAG De regering heeft de aanslag
op sjeik Yassin veroordeeld.”Deze actie
is strijdig met het internationaal
recht”,zegt minister Bot.

CDA,PvdA en VVD zeggen geen enkele
sympathie te hebben voor Yassin,maar
veroordelen deze “executie zonder vorm
van proces” wel.Ook vrezen ze dat de
liquidatie leidt tot verdere escalatie
van het geweld in het Midden-Oosten.De
SP spreekt van staatsterreur die met
kracht verworpen moet worden.

Het PvdA-Kamerlid Koenders wil dat Bot
de Israëlische ambassadeur ontbiedt om
te zeggen dat Nederland de liquidatie
afkeurt.

bron: nos-teletekst

5 gedachten over “Harry in Nova

  1. Ik vraag me wel af of, vooral de NL en de Britse ministers, toendertijd ook de Amerikaanse liquidaties van de gebroeders Hussein hebben veroordeeld……………….Of word er toch weer met twee maten gemeten?

  2. Het is oorlog tussen Israël en de Palestijnen. Gisteren las ik op Teletekst dat de VS over deze moordaanslag “verontrust” is. De EU en de VN keuren deze liquidatie af “wegens strijd met het internationale recht”.
    Indien de VS deze vorm van Israëlische staatsterreur niet ronduit afkeurt, is de regering Bush zelf medeplichtig aan staatsterrorisme. Ik verwijs verder naar de balk en de splinter.

  3. De VS kán dit gewoonweg niet afkeuren, ze hebben zelf o.a. de gebroeders Hussein geliquideerd, en zouden dit al te graag met Bin Laden willen doen, als ze de kans krijgen. Dit nu afkeuren zou hypocriet zijn.

  4. Aanvulling op (2) en reactie op William Zwart (3):
    Gistermiddag las ik op pagina 122 van NOS-Teletekst: “Veiligheidsadviseur Rice weigerde de actie te veroordelen. Later veranderde het Witte Huis van toon en sprak afkeuring uit.” Einde citaat.
    Dit bericht slaat op maandag 22 maart jl.

    Kennelijk is de VS bang om zich internationaal te isoleren. Bovendien is er de druk van John F. Kerry, de democratische presidentskandidaat.

  5. Hoor mij
    wees niet doodse stilte.
    ….

    zong ik bij de ekklesia, in december.. en in januari en ook eerder. een goed voornemen voor iedereen… wees niet passief, voel je geroepen, doe je mond en hart open!… hoe zou iedereen daar invulling aan geven? dacht ik nog toen…

    Gisteren sprongen mijn zoontje en ik door de lucht, gewapend met een luchtgitaar deden wij alsof wij dansten op zijn favoriete cd, een verzammel cd, en ik hoorde daar ‘bloody sunday’… en herinnerde me hoe verontwaardig ik was, hoe ik gehuild had toen.., om die mensen, om de pijn die ik zag, maar ook omdat het me zo bekend voorkwam, dejavus uit mijn eigen land, Argentinie, maar dan in Irland… ik stopte met springen en besefde dat vandaag de dag elke dag weer een ‘bloody sunday’is… ging toen ‘mate’ drinken, een thee-soort dat in Argentinie gedronken wordt en gaf mijn zoontje een turkse koekje, mijn dochter, een heerlijke hollands-glorie kwam erbij zitten en ik vertelde hen over de demostratie afgelopen zaterdag, hoeveel regenboog vlaggen had ik gezien? 10, 20? meer? ‘peace’ staat erop, gedragen door piep jonge mensen , geweldig is dat ! dezelfde vlag wappert steeds meer in zoveel westerse steden..nu nog de rest… en ja! ooit zal de week weer normaal zijn maandag , dinsdag, woensdag…. en niet meer elke dag bloody sunday! dan zullen wij dansen onder een regenboog vlag!
    alejandra

    Zie ons
    wereld vol geweld
    fronten getto’s
    zie ons
    afgebeulde aarde.

    Gij in licht daar
    wij hier mensen.

    zingen wij nog steeds!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *