ROOD!

Gisteravond was ik te gast in het politiek café van de kaderscholing van ROOD. Ik zou met ze in discussie gaan over Palestina/Israël, op uitnodiging van Driek die mee was met het SP reisje naar de gebieden in januari. Eigenlijk had ik als verrassing twee echte levende Palestijnen uit de Gazastrook mee willen nemen, Ramadan en Mohammed, maar die kregen hun visum niet op tijd geregeld.

kader ROOD 1

Een hartstikke goede avond vond ik het, veel vragen, belangstelling, betrokkenheid. Daar gaat nog wel actie uitkomen. Dus ik praatte veel te lang en miste de laatste trein uit Veenendaal. En moest ook echt nog een pilsje. Gelukkig wilde iemand me helemaal naar Utrecht brengen waar ik Anna tegenkwam die net uit Berlijn terugkeerde en zo zaten we samen in de nachttrein en lag ik pas om twee uur in mijn nest.

kader ROOD 2

Als ROOD de toekomst is van de SP komt het wel goed met de partij. En met Nederland.

Che Guevara beer

Vanochtend wist Josephine niet wat ze met het nieuwe huisdier moest dat ik gisteren van ROOD heb gekregen. Is dat buit of concurrentie en who the heck is Che Guevara? Is dat een Palestijn, Meul?
Die kat moet bijscholing.

2 gedachten over “ROOD!

  1. Goed dat je er was Anja, dat kwam mij wel goed uit! We hebben bij ROOD Utrecht net een werkgroep opgericht rond het thema Israël/Palestina. Ik heb op de kaderscholing na jouw verhaal al een oproep gedaan, maar voor alle ROOD-leden die het ontgaan is of er niet bij waren: als je bij jou ook een actie m.b.t. dit onderwerp wilt organiseren, willen we in Utrecht graag samenwerken en/of ideeën en ervaringen uitwisselen. Als je serieuze plannen hebt, mail me dan: pkoning@europe.com . Zie voor meer info over deze actie in Utrecht ook http://www.rood.utrecht.sp.nl/actie/palestina.stm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *