Op de tv maar wel erg vroeg

Morgenochtend, op een moment na zeven uur, zit ik in Goedemorgen Nederland, op Nederland 1, over Gaza te vertellen.
Ik moet er wel heidens vroeg voor op…

7 gedachten over “Op de tv maar wel erg vroeg

  1. Maar ik hoor je nu wel een duidelijk verhaal houden, Anja. Dus je bent wél wakker. En dat je uitgeslapen was bewees je al door je politieke keuze…
    Volgens mij zou het goed zijn wanneer meer mensen met eigen ogen konden zien wat er in Gaza gebeurt en dán opnieuw een oordeel vormden. Goed zouden luisteren naar mensen zoals jij zou ook al helpen trouwens.

  2. Goed gedaan Anja.Je hebt me ooit eens verteld dat je niet graag dit soort gesprekken op Tv aanging,omdat je bang was een waas voor je ogen te krijgen,maar blijf het in hemelsnaam doen.
    Er moeten niet meer mensen naar Gaza gaan,want dan zijn we die mensen alleen maar tot last,maar we moeten met z’n allen naar Den Haag om een debat af te dwingen.Desnoods zonder toestemming van Deetman.Wanneer gaan we?

  3. Alleen maar lof op uw optreden vanmorgen.
    Het wordt weer eens onder de aandacht gebracht wat zich daar allemaal afspeelt in dat land waar wij als Nederland (zo lijkt het wel)niets mee hebben.Onderdrukking,totale bezetting en wij kijken toe en als er weer 20 onschuldige Palestijnen sneuvelen wordt dit terloops vermeldt,maar vallen er 2 Israelische soldaten in het oorlogsgebied,dan alleen mar nieuws hierover.
    Natuurlijk ik keur zelfmoordacties NOOIT goed.Maar een levenslange onderdrukking werkt dit in de hand,ze kunnen niet anders .En wat doen wij…………..wij kijken toe en worden er bijna immuum voor.Gelukkig zijn er nog politici wie er oog voor hebben en hopelijk ………openen zij de ogen van de ander.
    Bedankt en heel veel succes met uw werk voor dit goede doel.
    Ik hoop ooit nog eens naar dit gebied tegaan en niet alleen kijken maar helpen en ondersteunen en een hard onder de riem steken dat er echt mensen zijn in dit Nederland wie wel oog hebben voor hun vreselijke situatie en hun steunen.Dit is het enigste wat wij kunnen doen.

    Nogmaal sterkte en succes !!!

  4. Anja, dank voor je verslag van wat er hier in Gaza gebeurt. Je kent de situatie hier en beschrijft die altijd correct en helder. Sinds je vertrek is de situatie in mijn projektgebied, Rafah, is nog weer erger geworden. Het is ongelooflijk dat op een dag in de 21ste eeuw een bevriend staatshoofd zijn leger buiten zijn landsgrenzen inzet om daar woningen op te blazen, met het argument dat zijn soldaten daar dan voortaan beter kunnen opereren.
    Bij een van de akties komt een lokale VN-direkteur tot de volgende conclusie (ook gemeld op CNN website): “Twenty Israeli tanks are in the main street and Israeli army snipers are in positions atop high buildings firing at people in the streets. Helicopter gunships flying over the quarter of 15,000 had fired rockets and there is heavy machine-gun fire from time to time. No ambulances are being allowed inside the quarter.”
    Het dodental van kinderen, burgers en opstandelingen (tegen dat leger) loopt op; zoals altijd is het aantal gewonden een veelvoud van het aantal doden; maar onze geciviliseerde buren die het terrorisme bestrijden laten opnieuw geen ambulances toe.
    Als je meer informatie over de situatie hier wil, weet je ons te vinden. En onze complimenten voor je geweldige website.

  5. Anja, heb je optreden niet gezien, maar ben ervan overtuigd dat je het goed hebt gedaan. De situatie is schrikbarend erg. ik las net op teletekst dat Blair het in ieder geval volledig afkeurt wat Israel nu in Gaza/Rafah doet. Tenminste nog een kritisch geluid, alhoewel we allemaal weten dat Sharon zich van niets of iemand aantrekt. Hij heeft – lijkt wel – één doel: zoveel mogelijk Palestijnen dood en zoveel mogelijk huizen gesloopt voordat hij van premierfunctie wordt ontheven. En de wereld staat erbij en kijkt ernaar.

  6. Helaas;ik heb het optreden ook niet gezien, maar lees wel elke dag hier je verslag.Ik kijk en teletekst veel meer naar de Belgische zenders die uitgebreid verslag doen over wat er zich afspeelt in de Gaza-strook. Wat hebben de Palestijnen eraan als de “wereldleiders” alleen maar zeggen de acties van Israel af te keuren, maar het daar verder bij laten??
    Anja, ik vergeet nooit wat jij tijdens een lezing van jou zei en of ik dat hier wel neer kan schrijven: “De slachtoffers van toen zijn de daders van nu!”
    Wat dacht je van een t.v. optreden bij Barend en van Dorp?” of nog een ander programma dan bereik je wat meer publiek.
    Succes met alles en sterkte voor de Palestijnen

  7. super anja nu het debat met de balkenendes verhagens de wouter bosjes en de wildertjes tegen de waarheid en echte emoties kan niks op . dus jan marrijnissen zorg dat anja in buitenhof komt .voor de high socaiety en bij een of andre shit talkschow op s.b.s. of r.t.l .4 voor de gewone man/vrouw. sorry maar zit nu met schaamte het nieuws te volgen . komop anja laten ze het debat maar aangaan met je ze maken geen kans .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *