Gestemd

Kaart bleef zoek. Wel vond ik een onbetaalde rekening die ik zocht en eentje die ik niet zocht helaas. Het is hier in huis soms net archeologie: op welke stapel moet het liggen en op welke diepte ongeveer. Met de Eerste Kamer er bij zijn de stapels erg toegenomen. Ik gooi wel regelmatig volle zakken de straat op, maar het groeit toch sneller dan ik weg kan gooien. En als iets tussen de verkeerde stapel terecht komt kan het lang duren. Als ik volgende keer een onbetaalde rekening zoek vind ik die kaart, wedden?

Stembureau in de Jordaan

Dus goeie tip, Fetse. Met paspoort naar het stembureau. Ik kon uit mijn hoofd bevestigen dat ik geboren ben en ook woon en nog tamelijk besta. Vonden ze goed. Ze hadden niet veel te doen. Als je bedenkt dat mijn voorgangsters van de eerste feministische golf zich voor de paarden wierpen en in hongerstaking gingen voor het recht om te stemmen dan schaam je je een beetje dat zoveel mensen tegenwoordig als het regent of naar het strand willen niet meer naar het stembureau gaan.

4 gedachten over “Gestemd

  1. Oh hemel, en ik zit hier in pyjama. Net bedacht dat ik niet ga stemmen, mopperend tegen man: ‘zie je wel, het hebben van kleine kinderen is slecht voor de democratie’. Ik ben namelijk zo MOE!

    Maar goed, nu lees ik jouw log van vandaag en nu ga ik dadelijk toch maar even. Zucht.

    😉

    Groetjes
    Marlou
    http://marlou.punt.nl

  2. Ik heb van mijn gemeente (heerlen) geen stemkaart mogen ontvangen dit jaar. Nadat ik hoorde op de radio dat je dus ook met een paspoort kon gaan stemmen, ben ik dus gegaan.
    Echter mocht ik alleen stemmen als ik een kieskaart had.
    Ik een mailtje gestuurd naar de “alarmlijn”, deze reageerden meteen met een wetsartikel. Dit uitgeprint en vol goede moed terug gestapt (nooit bang voor een confrontatie). Maar helaas, de vrouw legde me uit dat ze geen blanco stembiljetten hadden en dat in het kader van een “expiriment” er alleen gestemd werd met een kaart. Tja, zou het expiriment gelukt zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *