Niet slecht gedaan!

Al die mensen die de straat en de markt op zijn gegaan, en hondjes en pannensponsen hebben uitgedeeld, het was niet voor niks. Heel goed dat Erik Meyer er een tweede maat bijkrijgt in Europa.
En helemaal niet slecht dat de regeringspartijen een tik op de neus krijgen. Kan Balkenende blijven volhouden dat de Europaverkiezingen nog niets zeggen over de politieke verhoudingen in Nederland: zullen we wel zien!
Wat verder duidelijk is dat vooral de kritische kant van Europa van zich heeft laten horen, niet alleen met de SP stemmen maar ook met de twee zetels voor Europa Transparant. De Dierenpartij heeft het niet gered. Ik ben ook niet zo voor ‘one-issue’ partijen, als je eenmaal een zetel hebt moet je je met veel meer bezighouden dan met één onderwerp, en ik vind het in principe een beetje zonde om daar een zetel voor te bezetten. Maar er is wel een stevig signaal afgegeven, en het is nu onder andere aan de SP, die er al om bekend staat aan de dieren te denken om dat in het beleid mee te nemen. René Roovers, nummer twee op de Europalijst laat al zien hoe dat moet. Ga maar even kijken via de link op zijn naam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *