Na het zomerreces

Volgende week de eerste zitting van de Eerste Kamer. Gisteren kwam mijn fractie weer bijeen. Wat gaan we aanpakken, het komende jaar. Werk verdelen. Eerst mijn post die zich in de zomermaanden had opgestapeld. Half uurtje voor de eerste schifting.

Binnengekomen post

De handelingen, alles wat er in de Tweede Kamer in commissies is gezegd, brieven van ministers en staatssecretarissen, rapporten, knipselkranten, jaarverslagen, berichten van gemeentes en vakbonden, brieven en uitnodigingen van alle denkbare lobby’s, van ambassades, (als ik me daar op toe zou leggen zou ik nooit meer zelf voor een drankje hoeven te betalen), brieven van mensen die bij een kamerlid hun hart uitstorten in de hoop dat die wat kunnen doen, de bekende querulanten die dikke dossiers sturen over wat hen nu weer is aangedaan, naast de gewone post, de agenda voor de komende tijd, de agenda voor de commissievergaderingen, het overzicht van nog te behandelen wetten, de blauwtjes, de witjes en de groentjes.
En zoals elk jaar een anonieme meneer die zich verschuilt achter de naam Christelijk Manifest die ons komt waarschuwen voor de schaamteloze islamisering van Nederland, met al die Arabische afgodentempels. We zuchten nu al onder de mohammedaanse bezetting die niet minder erg is dan de nazistische bezetting, vindt meneer, dus alle NSBers moeten worden gerehabiliteerd en binnenkort zijn in Nederland de christenen de paria’s en de vuilophalers geworden. Ook de sodomiesekte die met leugen en bedrog hun leugenmonument bij de gemeente heeft afgetroggeld wordt nog even meegenomen, en de Turken, die hun kinderen opvoeden voor moord en doodslag moeten de poort van Europa weer uitgejaagd worden. De mohammedaan heeft een vuurbal in zijn hand en en nadat hij drie kerken zal hebben verwoest komt de grote aanslag. Eigen schuld, dikke bult, hadden we maar niet de bijbelse evangelie moeten verzaken.
Fijn om even gewaarschuwd te worden.

Weggegooide post
Dit kon weg.

Overgebleven post
En dit bleef over.

Aan de slag.
Volgende week wetsvoorstel 29513, Wijziging van enkele sociale zekerheidswetten en enige andere wetten in verband met het aanbrengen van enige vereenvoudigingen. Naar beneden, naar het CIP, om een dossiertje samen te laten stellen. Vriendelijke mensen die ons hier helpen. Aan de buitenkant kun je niet zien hoeveel mensen hier bezig zijn om ons het werk mogelijk te maken, de mensen van de postkamer, van de informatiedienst, die onze computers aan de praat houden en ons van koffie en gevulde koeken voorzien. Hoewel er nog strijd gaat komen over de gevulde koeken. De kantine, pardon, dat heet hier koffiekamer, heeft een nieuwe megamachine waar een soort van koffie uitkomt en de happen worden voortaan geleverd door de catering. Wat dat gaat betekenen voor de kwaliteit van de gevulde koeken die voorheen door de dames zelf werden ingeslagen en beroemd waren onder de senatoren moeten we nog zien. Als het tegenvalt beginnen we een actiegroep.

Ik moet weer erg wennen aan het politikinees.

13 gedachten over “Na het zomerreces

  1. Aan de slag??? Waarmee dan? Met het verder verkwanselen van de Nederlandse samenleving?
    Met het verder spelen van de fellow-traveller voor een barbaarse en achterlijke doctrine zoals de islam?

    Je moet je schamen want blijkbaar heb je nog steeds niets geleerd…..

  2. Even maar een positief berichtje eronder want dit klinkt als een beetje koorts. Werkse Anja 🙂 Kun je iets meer vertellen over je exacte rol in de tweede kamer?

  3. Zal ik binnenkort eens doen, Ninka. Vind ik leuk om te vertellen, want voordat ik zelf in de Eerste Kamer zat had ik ook maar een erg vaag idee wat onze ‘volksvertegenwoordigers’ daar zaten te doen.

  4. Werk fijn! En bedankt voor je (jullie) inzet. Ik krijg al hoofdpijn als ik zo’n stapel post zie, laat staan dat ik dat zou moeten lezen.

  5. Dear Anja;

    You know very well that I do not understand Dutch, but you are and all our friends in Holland are in our minds and lighting our hearts. I really wanted to be with you on the weblog meeting with you and feeling connected regardless the distance.

    Lets pray for peace

    All warm regards from Gaza

  6. Gekke vraag misschien. Maar waarom sturen mensen je al die post, terwijl jij het ongelezen weggooit? Wat een verspilling, wat een inefficiency.

    Nog knap dat je dat in een half uur weet te scheiden, maar dat is misschien jarenlange ervaring.

  7. Rob, het is niet allemaal persoonlijke post, daar kijk ik wel even goed naar. Maar we krijgen alles over de tweede kamer wat daar aan papier rondgaat. Vroeger had ik de neiging om alles wat ik interessant vond in mapjes te gaan stoppen. Daar was ik uren zoet mee. Wat ik nu doe is heel erg snel schiften: is dit een onderwerp wat onder mijn opdracht valt? Nee? Hup, weg. Gaat dit over zorg? Tineke d’r afdeling, als ik iets wil weten omdat ik haar in noodgevallen moet vervangen vraag ik het wel aan haar, hup, weg. Buitenland? Doe ik maar eens per jaar, als ik wat wil weten ga ik wel naar Guido, van de werkgroep buitenland, hup, weg.
    Het is een gigantische verspilling van papier, daar hebben we het wel eens over gehad. Van veel dikke nota’s en jaarverslagen hebben we maar één exemplaar nodig voor in de kast op onze fractiekamer. Maar het verzoek om ons niet in viervoud al dat dure drukwerk te sturen haalt het niet, want om alles te schiften en de overbodige exemplaren terug te geven kost het personeel weer te veel tijd en dat hebben ze niet.
    Ook heb ik geleerd dat het mij veel minder tijd kost om alle officiële nota’s en minsterbrieven weg te doen, en als ik een wet moet behandelen even naar beneden te lopen en een dossiertje te laten samenstellen. Dat is dus zeker een verspilling van papier, want veel wat ze dan bij elkaar zoeken zat feitelijk al tussen die dikke stapels. Maar als ik alles ga zitten lezen doe ik niets anders dan lezen, en dat is ook de bedoeling niet. Het is dus schipperen tussen verspilling van tijd of verspilling van papier.
    Daar ben ik ondertussen dus wel handiger in geworden, want ik kon in het begin tussen de stapels van alles wat ik bewaarde zelf haast niks meer vinden. Mijn werkkamer thuis was al een bende, maar dit werd te erg, ik kon er zelf nauwelijks meer bij.
    En verder ploft elke zaterdag bij ons thuis de dikke envelop in de bus waar de echte belangrijke papieren in zitten voor de dinsdag daarop. Daar hoeft maar de helft van weg. Dat scheelt.

  8. Dag Anja, die anonieme meneer waar je met regelmaat delen van het “christelijk manifest” ongevraagd ontvangt,is dhr. Jacob van der Poorten en woont in de Helena Mercierstraat 8/III
    1066 AL Amsterdam. Tel: 020-6156797.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *