De beste Nederlanders

De belangrijkste Nederlanders van het jaar, Volkskrant. Eerste met stip: Ayaan Hirsi Ali. Meteen gevolgd door Ahmed Aboutaleb. Met als derde: Prins Bernhard. Het was nog niet tot me doorgedrongen tot ik vanochtend een ingezonden brief zag in de Volkskrant van Matthijs Wind. De belangrijkste Nederlanders van dit jaar komen respectievelijk uit Somalië, Marokko en Duitsland.
Het gaat dus wel goed met de integratie.

6 gedachten over “De beste Nederlanders

  1. Even absurd en willekeurig als de verkiezing van de “grootste Nederlander”. Je zou er nog om kunnen lachen als het niet zo intens droevig was: het gaat immers om personen (wat mij betreft met uitzondering van Aboutaleb) die een nogal dubieuze rol hebben gespeeld. Hopelijk zal deze manie van verkiezingen gauw over zijn!

  2. Jazeker, mijn jeugdliefde mocht ook altijd klassenvertegenwoordigster zijn.
    Ze was de enigste Surinaamse van de school en mocht ook noopjes uit touwtjes halen die zag ze zo goed tussen haar vingers.

    Leuk van een krant voor het Roomse volksdeel dat
    voor de oorlog nog “hoedt ons voor de Islam” bad.

    Niets hierover in het nrc van gisteren.
    Wel een stukje van Elsbeth Etty die voor Hirsi Ali, Ayaan
    een nieuwe bijbelvertaling als ideaal kerstgeschenk ziet.

    Ja, dat wilde ik ook toen ik las dat “donker ben ik doch bekoorlijk” is vervangen door “ik ben zwart en mooi”.

    Helaas zullen wij nooit vernemen of het boek wel bij haar
    aangekomen is want 40 euro is 10 te weinig voor het
    geschenkenregister.

  3. 1. Ayaan Hirsi Ali ???????

    Het moet niet gekker worden !!!!!

    Dat mens moet een geloof gaan prediken waar ze achter staat. En niet bij de poorten van de moskee BOE roepen met middelen als radio, tv, film en politiek.

    Als je Ajax een kut club vind Roep je HUB feyenoord in de kuip. Die die BOE ajax gaan roepen aan de poorten van de arena in Amsterdam zijn rel schoppers en voetbal extremisten.

    (zonder flauwe grap … sorry Anja )

  4. Mijn brief was een beetje kort door de bocht maar dit was ook de bedoeling omdat m.i. de verkiezing ook kort door de bocht gaat. Wanneer de verkiezing een representatief beeld zou geven over het hele jaar was de top drie waarschijnlijk anders geweest. Immers, de nummers één tot en met drie lieten zich voornamelijk gelden in de laatste twee maanden van 2004. Puur gelet op de top 3 zou je inderdaad jezelf kunnen afvragen of de integratie misschien wel gelukt is. Het tegen overgestelde kan echter ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *