Sofia en Redouane (2)

Van Ahmed Marcouch
(Over Ahmed Marcouch al eerder een bericht op dit weblog)

Twee islamitische kinderen gemolesteerd door extremisten

Beste Mensen

Ik wil jullie graag attenderen op hetgeen Redouane en Sofia is overkomen in
Limburg. Het relaas is geschreven door de vader van de twee kinderen die
door neo nazi’s zijn gemolesteerd. Puur om het zijn van moslim. Twee
onschuldige kinderen met zeer actieve ouders die zich dag in dag uit
inzetten om bij te dragen aan de opbouw van de samenleving. Ik ken Hassan
persoonlijk en weet dat hij zeer gedreven is en met veel inzet opkomt voor
anderen in de samenleving . Hassan was ook actief in het VARA programma
Lagerhuis. Dit soort gedrag en misdaden moeten wij niet pikken . Niet van
Marokkaanse jongeren maar zeker ook niet van andere groepen. In dit geval
autochtone jongeren in de leeftijd van tegen de twintig. Hufterig gedrag
op pleinen en straten is vervelend en kwellend, maar kinderen van deze
leeftijd zo racistisch en zo vol haat molesteren en ze op het hart drukken
dat ze naar hun eigen land moeten rotten; is een zaak, wat mij betreft ,
van hoger orde en dus zeer ernstig en misdadig.

Hassan heeft uiteraard aangifte gedaan. De rechtstaat staat bij hem en bij
mij erg hoog in het vaandel. Dus die procedure loopt. Maar het gaat niet
alleen om deze jongens , het gaat hier om een groep die opkomt en steeds
gewelddadiger wordt. Het gaat hier om een toenemende groep extremen die er
alleen maar op uit zijn alles wat anders is en kleur heeft geweld aan te
doen. Gisteren nog heb ik met een leraar gesproken die zich ernstig zorgen
maakt over de toename van nazisten in Amsterdam. Hij ziet namelijk steeds
meer kinderen die zich kaalscheren en met leger outfit naar school komen.
We hebben de afgelopen periode veel te maken gehad met aanslagen, bommen,
brandstichtingen, moslims die belaagd worden en bespuugd…signalen die
aangeven dat het hier niet om incidenten gaat. Daarom lijkt het mij van
belang dat we met zijn allen stil staan bij deze aanslag en de minister van
justitie aanspreken op zijn verantwoordelijkheid.

Concreet wil ik jullie vragen om afzonderlijk van elkaar de minister aan te
schrijven en hem dringend te vragen maatregelen te nemen tegen deze
extremistische groepen.

Als er andere ideeën zijn om dit probleem op de agenda te krijgen van de
politiek horen we dat graag. het is overigens prijzenswaardig als jullie
Hassen een e-mail sturen om hem steun te betuigen. Hij en zijn gezin hebben
het momenteel erg moeilijk.
(email adres is bij mij bekend, Anja)

Hartelijke Groet Ahmed

Het verhaal van Hassan Naija

Het is nu bijna 4 uur in de ochtend en het voelt niet aan als een Cup A Soup moment, ik wil u vriendelijk vragen stil te staan bij het waargebeurde verhaal van Sofia ( 8 jaar) en haar kleine broertje Redouane ( 5 jaar). Even in het kort enkele wetenswaardigheden over Sofia ( misschien ook wel belangrijk om dit te vermelden daar er toch enkele mensen rondlopen, waarvan de zienswijze tav anderen met zo’n 911% aan inflatie ingeboet heeft) :

Ze zit in groep 5 en zit op turnen, muziekles en zwemmen, verder is ze gek op alles wat met dolfijnen te maken heeft. Favoriete programma’s blijken met name bij Nickelodeon en Fox Kids ( Jettix?) te zitten Door de week zit ze op een Katholieke school ( bij de afweging van de schoolkeuze hebben we de prioriteit gegeven aan afstand cq erkeersveiligheid), en op zondag krijgt ze 2 uur islamitisch onderwijs in de plaatselijke moskee.
Verder is het het bekende verhaal van: houdt niet van spruitjes maar wel van friet en frikandellen, en op zijn tijd naar een attractiepark. Oh, ja, en ze houdt van computeren.

Al met al een doodgewone Nederlandse meid. Toch?

Lijkt me van wel, tot kort althans. Want toen ze van de week met haar broer naar school ( 2 straten verderop) fietste, werd ze door 3 jongeren van rond de 16 jaar aangesproken.Deze jongeren waren gekleed in de bekende outfit die direct dan wel indirect verwijst naar een periode van zo’n 60 jaar geleden. En hoezeer wij ouders er vaak genoeg op hebben gewezen niet met vreemden mee te gaan, is het de groep jongeren toch gelukt om haar en haar broertje naar een plek mee te lokken die uit het zicht lag. Daar werd ze van haar fiets geschopt en mishandeld. Terwijl 2 van de jongeren op haar inschopten en de derde de fiets probeerde te molesteren wist ons zoontje gelukkig weg te komen. Bij het schoppen bleek het de jongeren niet uit maken waar ze haar raakten, want ook tussen haar benen werd ze geraakt! De fysieke mishandeling ging gepaard met een enorme racistische scheldpartij die de strekking had van: kutbuitenlander ga terug naar je eigen land ( en alles wat men er maar bij kan verzinnen). Gedurende dit voorval werd ze ook omringd om maar niet te kunnen ontkomen. Deze 3 “dappere helden” blijken ook nog enig strategisch inzicht te hebben, want bij het laten gaan van Sofia drukten ze haar op het hart dat ze vermoord zou worden als zij het door zou vertellen.

Zoals ik al aangaf, Sofia houdt niet van spruitjes, en ook niet van Diazepam blijkt nu. Maar helaas voor haar moet ze die wel innemen, het blijkt de enige mogelijkheid om haar nog in slaap te krijgen. Prima middel trouwens, het blijkt ook te helpen bij het verminderen van de nachtmerries ( waarbij ze oa. droomt dat ze in een zak gestopt wordt en vervolgens vermoord wordt).

Waar het trouwens niet bij hielp, was het moment dat we aangifte gingen doen bij de politie, het koste me wat overredingskracht om haar te overtuigen dat er bij de politie geen racisten werkten, (achteraf ben ik trots op haar en haar broertje dat ze in staat waren om in een 2 uur durend gesprek alles te vertellen), en ook het gesprek met de Dienst Slachtofferhulp moest voorafgegaan worden met enig pappen en nathouden ( wederom angst voor racistische personen aldaar).

Men zegt wel eens dat het een mens goed doet als die iets deelt. Ik kan u zeggen dat het in dit geval niet opgaat. Op dezelfde dag namelijk dat onze dochter mishandeld werd, is er ook een ander jongetje lichamelijk flink toegetakeld. Dit jongetje van rond de 8 jaar ( ook van Marokkaanse afkomst ) is door 5 jongeren van rond de 16 jaar zeer duidelijk gemaakt dat hij niet binnen de Nederlandse grenzen thuishoort.

Tsja, bij delen ga je er vanuit dat je iets kwijtraakt?

Opkomende generaties zullen altijd proberen de grenzen te verkennen. Maar wat als er geen grenzen zijn? Het antwoord is duidelijk, althans wat ik hier feitelijk in het Noord-Limburgse meemaak. Het in brandsteken van een moskee, bij 3 andere moskeeën een poging ertoe ( molotovs oa.). Met een groep van 60 man het belagen van een Marokkaans Ontmoetingscentrum, het bekladden van gebouwen met de welbekende leuzen en tekens, het verspreiden van pamfletten met dezelfde strekking zoal hiervoor aangegeven, het met stenen gooien naar een oudere vrouw die een hoofddoek draagt, vechtpartijen tussen 2 bevolkingsgroepen, etc., etc., etc..

Ik had nooit gedacht dat dit allemaal in het niet zou vallen bij wat nu voorgevallen is. Wat is er toch aan de hand in hemelsnaam!

Er worden nu kinderen mishandeld omdat ze “anders” zijn.

Als het complete groepen bewust danwel onbewust systematisch moeilijk wordt gemaakt om tot de arbeidsmarkt, en nu ook direct tot de samenleving toe te treden, waarom verbaast het u dan dat er Mohammed B’s en Samir A’s de kop opsteken? Laten we teruggaan naar de kerngedachten van Maslow, we hebben godzijdank allemaal te eten en te drinken, maar een mens wil ook respect en waardigheid. De kerngedachten van Maslow brengen ons in ieder geval naar een andere bekende theorie: Wat was er eerst het kip of de ei?

Wij hebben onze kinderen conform de universele waarden en normen opgevoed, maar hier zijn wij en onze kinderen niet tegen bestand. Het opvoeden van kinderen / jeugd is in eerste plaats de verantwoordelijkheid van de ouders. Maar vergeet aub niet dat u allen vanuit uw positie daar ook een bijdrage aan levert.

Ik vraag u niet om postieve discriminatie / invloed toe te passen waar dan ook ( daar ben ik absoluut tegen); nee, ik vraag u om de negatieve discriminatie / invloed in al zijn facetten te bestrijden.

Indien u de gegevens wilt verifieren dan kunt u zich wenden tot de plaatselijke politie hier in Venray.

Als u tot dit punt beland bent dan rest me u alleen nog ( namens het hele gezin) te bedanken voor de moeite die u nam voor het lezen van deze mail.

Met vriendelijke groeten,
Hassan Najja

(email adres bekend bij Anja Meulenbelt. Voor wie direct wil reageren en een bericht wil sturen naar Hassan Najja, zet dat er bij het commentaar even bij en ik stuur het door)

21 gedachten over “Sofia en Redouane (2)

  1. Beste meneer Hajjan,

    Ik wens u en uw familie alle sterkte toe bij het verwerken van deze afschuwelijke gebeurtenissen. Ik hoop van harte dat uw dochter volledig zal herstellen en dat u in Nederland een plek zal vinden waar u met uw familie in vrede en harmonie met uw omgeving zal kunnen leven.

  2. Ja, o.k., Ahmed, zal schrijven aan Donner en zal nadenken over andere acties. Heb trouwens van de week ook al geschreven aan zowel Verdonk als Van Ardenne vanwege het openbaar maken van dossiers van asielzoekers die publiciteit zoeken en n.a.v. het betuttelen van organisaties die zich bezig houden met ontwikkelingssamenwerken vanwege het subsidieren van die prachtige reeks 26.000 gezichten. Van een brief of mail zullen ze niet wakker liggen, maar als steeds meer mensen dat gaan doen, laten weten dat je het er niet mee eens bent, dan moeten ze toch hopelijk eens wakker worden en zich realiseren dat deze samenleving een kant op gaat die niet gezond is. Een kant die alleen een zootje tuig op wil gaan, dat gelukkig toch altijd, wat er ook gebeurt, een minderheid zal blijven maar ook een minderheid kan erg veel kapot maken. Die kinderen vergeten zo´n ervaring nooit meer.

  3. Hoi Anja,
    Bah bah wat een gebeurtenis zeg, t is toch niet normaal dat zo een dingen hier nog steeds voorkomen, ik heb het zelf zo vaak meegemaakt, in elkaar geslagen en getrapt, vernederd worden omdat ik anders was, het doet best pijn om dit zo te lezen. wilt u onderstaande mailen aan meneer Hassan? Bedankt alvast.

    Beste Meneer Hassan,
    Salaam aleycum,
    Ik las u brief met tranen in mijn ogen. Het doet mij veel verdriet om te lezen/ horen dat er nog steeds zoveel onrecht bestaat. Ik weet niet goed wat te zeggen, maar toch wil ik u graag wat laten horen.
    Ik wil u en vooral ook u dochter veel sterkte wensen, en zal een kaarsje voor u branden.

    Groet Patrick Verhagen

  4. Wat een afschuwelijk, schokkend verhaal, Anja! De daders moeten hoe dan ook heel streng worden aangepakt, maar natuurlijk wel met het doel hen goed te informeren over de maatschappelijke verhoudingen in Nederland en hen verantwoordelijke medeburgers te laten worden!

    Aan Hassan Najja:

    Geachte heer Najja,

    Uw verhaal over wat uw kinderen is overkomen heeft mij zeer geschokt en verbijsterd. Het is diep treurig dat we in Nederland door de ontwikkelingen in de laatste jaren zó diep zijn gezonken. Gelukkig gaat het om een beperkte groep “autochtonen” die dit soort dingen doet, maar helaas is het wel een groeiende groep.
    We zullen als “autochtonen” en “allochtonen” gezamenlijk hard ervoor moeten knokken om Nederland weer een beter land te maken, waarin mensen met verschillende culturele en religieuze achtergronden gezamenlijk werken aan een samenleving, waarin ieder mens z’n plaats kan krijgen. We zullen in dit soort schandelijkheden nooit berusten.
    Tenslotte wens ik uw kinderen Sofia en Radouane, en verder uw hele gezin, heel veel sterkte toe om deze afschuwelijke gebeurtenissen te kunnen verwerken.

    Uw mede-Nederlander
    Olav Meijer

  5. Ik las dit bericht, en de tranen vloeiden uit mijn ogen. Ik ben een keiharde en huil zelden, maar de laatste tijd heb ik het al een paar keer voor elkaar gekregen vochtige ogen te krijgen. Dit is voor het eerst dat de tranen daadwerkelijk langs mijn gelaat hun weg naar de aarde vonden.

    Welk een zieke geest valt er nu kinderen aan? Hun onschuld en hun vrije en onderzoekende geest staan symbool voor de hoop die ik nog voor de mens koester. Kinderen zijn heilig. Geen bijbels of mythisch figuur zal het ooit halen bij hun heiligheid. Welke onverlaat haalt het in zijn hoofd om deze onschuldige wezentjes, deze lieve kleine mensjes maar één haar te krenken, laat staan moedwillig grof te molesteren? Ik kan er met mijn hoofd niet bij. Ik voel mij ziek en hol in mijn maag.

    Ik wou dat ik dhr. Najja en zijn kinderen een hart onder de riem kon steken, maar mijn eigen emoties over deze gruweldaad zijn te sterk om troostende woorden te kunnen formuleren. Ik hoop dat de wetenschap dat ik met hen meeleef iets van betekenis voor ze kan zijn.

    Gaarne dit bericht ook door te sturen naar dhr. Najja.

  6. Beste meneer Najja,
    Hoewel ik u niet ken, denk ik iets van uw gevoel te kennen. Machteloze woede. Mijn handen jeuken bij dit verhaal. Gelukkig heeft u het verstand rustig te blijven. Dat zal voor u niet makkelijk zijn. U moet koken. Laten we hopen dat de lafaards bij de kraag gegrepen worden en dit type geleerd wordt dat dit niet kan, nu niet, nooit. Ik sta aan uw kant. Sterkte.

  7. Salaam aleikum meneer Najja, Ik heb het programma premtime gezien en was zeer onder de indruk , van de moed waarmee u dochter haar verhaal vertelde. Zeker gezien het feit dat ze daarvoor met de dood bedreigd was.Ik wens u en uw vrouw en kinderen heel veel sterkte toe en kracht om dit te boven te komen. Ik denk niet dat uw kinderen ooit nog even onbevangen in het leven zullen staan als voor dit gebeurde, maar ik hoop dat hun nachten weer rustig worden en de angst weer beheersbaar. Heel veel sterkte Wa salaam fien

  8. Racisme en in het verlengde daarvan fascisme zijn onderdeel van deze kapitalistische maatschappij, waar de heersers de werkende
    mensen tegen elkaar opzet(verdeel en heers) om zo verzet te breken.
    Deze familie moet omarmd en beschermd worden door geheel anti- racistisch en anti-fascistisch Nederland.
    Een socialistische maatschappij(daar staat de SP toch voor?!)
    gebaseerd op solidariteit kan hier alleen een antwoord op zijn.
    Deze familie komt niet op het journaal en in de hetzerige media.
    Ik woon er te ver vanaf, maar indien nodig wil ik mijn solidariteit tonen bij elke aktie die deze familie te hulp komt.
    Weg met racisme en fascisme !
    Voor socialisme en solidariteit!

    met strijdbare groet,
    Redi Mokro

  9. Woorden schieten te kort. Wat Sofia en Redouane overkwam had niet mogen gebeuren. Ik weet geen woorden van troost te bedenken, het doet ook mij zeer.
    Ik wens jullie allen heel veel sterkte toe, ik hoop dat jullie ook de lieve mensen van deze wereld mogen leren kennen.

    Gert-Willem

  10. Hallo Hassan,
    Wat een lefgozers, die lui. Toen ik je verhaal las voelde ik woede in mij opborrelen. Dat er nog nederlanders zijn die zo kortzichtig, en bevooroordeeld zijn. Bij verhalen zoals deze ga ik me haast schamen dat ik ook een nederlander ben. Dat er zulke dingen gebeuren.
    En waar is de regering? Die is druk bezig het woord moslimextremisme te roepen, om zo voor elkaar te krijgen dat alle nederlanders met een boog om allochtonen heenlopen.
    Maar ik hoop dat jij, en ook je kinderen, begrijpen dat niet alle nederlanders zo zijn. Er zijn ook nederlanders die niks tegen allochtonen hebben, en zeker geen kleine kinderen molesteren. Ik hoop dat ze die lui pakken, en ze flink straffen, wat dit kan niet in het mooie multiculturele Nederland.

    Ten slotte: Sterkte!

  11. Hallo hassan en familie.
    Ik heb er eigenlijk geen woorden voor. denkende aan de angst die Uw dochter gehad moet hebben en waarschijnlijk nog steeds heeft, voel ik de tranen opborrelen. geef haar en haar broertje een dikke knuffel van me.
    Ik kan maar neit begrijpen wat dit soort jongens bezielt, en wat voor lol ze erin hebben om kleine kinderen in elkaar te slaan. Ik denk dat hun geest onderhand zo in de war is. Ik weet het ook niet. Wel weet ik dat dit gewoon niet kan. En dat we er met zijn allen aan moeten werken dat dit gewoon niet gebeurt.media op de vingers tikken, politici op de vingers tikken. want ze zijn er allemaal erg goed in om tweespalt te brengen.
    Alle respect voor het feit dat U naar buiten bent gekomen en ook alle respect voor Sofia, wat een geweldige meid.
    vertel haar dat ze daar goed aan heeft gedaan.
    hartelijke groet Trees

  12. In deze tijd waarin we nog steeds stil staan bij het nazisme van de WOII (terecht) wordt het ook tijd dat we onze oogkleppen laten zakken voor het racisme in onze eigen samenleving. In onze eigen tijd.

    Ik zou willen dat ik iets kan doen voor Sofia; de angst wegnemen, haar laten merken dat ze gewoon is en welkom. Dat zij net zo goed als ieder ander is.

    Ik vind het zo ongelooflijk ziek wat haar overkomen is. Echt te ziek. Ik ga een brief naar Venray sturen, de politie aldaar. Mijn god, een meisje, van acht, molesteren. Volgens mij is het tijd dat we die idioten maar eens gaan uitzetten… Die ben ik liever kwijt dan rijk. (ok. ok. ik hou me in)

    Als hier geen veroordeling uitvolgt, dan moeten we echt massaal de straat op. Die jongeren moeten opgeborgen worden want zij zijn een gevaar voor onze rechtstaat. Niet alleen jagen op de ’terroristen’; ook dit tast ‘ons’ land aan. Rot van binnen.

  13. Aan de familie Najji, ik voel heel erg mee met u en uw gezin. Ik wilde uw dochter een groot compliment geven, voor haar moed en wijsheid om toch naar haar ouders te stappen en het hele verhaal heeft verteld. Dat zegt trouwens ook iets van u als ouder.
    Het is mijn nachtmerrie, dat ooit 1 van mijn kinderen thuiskomt met een soortgelijk verhaal. Moge ons dat bespaart blijven.

    Ik wens u heel veel sterkte.

    Wa alaikuum salaam wa rahmatullah wa barakatuh.

  14. Geachte meneer Naija,

    Dieptriest wat uw kinderen mee hebben moeten maken. Zo onschuldig en nergens iets van begrijpend. Hoe komen die andere kinderen zo verziekt? Ook met hen heb ik medelijden.

    Voor u en uw familie veel sterkte. Ik hoop van harte dat uw bericht er iets aan kan bijdragen deze niet zo gezonde samenleving bewust te doen maken waar het mee bezig is!

    vriendelijke groeten Bella Bakcsy

  15. Hallo Hassan, Redouane en Sofia,

    Ik vind dit verschrikkelijk wat jouw en Redouane en Sofia is overkomen en ik vind ook dat de daders als ze gepakt worden of zijn streng gestraft moeten worden. Het verplicht bijwonen van enkele films/documentaires over wat er in de oorlog is gebeurd, het bezoeken van een plaats als Auswitsch zou een belangrijk onderdeel van deze straf moeten zijn.

    Verder vind ik het knap dat Redouane en Sofia ondanks hun angst toch bij de politie en slachtofferhulp over hun ellende hebben kunnen praten.

    Ik hoop dat Sofia snel van de pillen afkomt en lichamelijk is hersteld van het geweld en er niks aan over heeft gehouden.

    Verder hoop ik dat jullie een goed begeleiding hebben of hebben gekregen om deze verschrikkelijke gebeurtenis te verwerken.

    Hassan ik heb je vaker op TV gezien en ik heb je dacht ik ook al eens gesproken in het SP Hoofdkantoor te Rotterdam en ik hoop en weet dat er heel veel mensen zijn die jouw en jouw familie steunen.

    groeten uit Heerlen,
    Frank

  16. Anja en de andere bezoekers van jouw weblog, Op de SP site hebben wij vaker email acties gevoerd zoals onlangs nog tegen de huurverhoging. Is het mogelijk om het verschrikkelijke verhaal van Hassan in een email op de SP website te zetten en dit door iedere bezoeker te laten ondertekenen? en dit te sturen aan de 2 de kamer en 1 e kamer fracties, de Premier, enz.

    graag jullie reactie !!

    Frank.

  17. Salaam Alikoum Fam Najja,

    Met tranen in mijn ogen heb ik het verhaal gelezen,ik vind het vreselijk wat je dochter en zoon hebt meegemaakt ik heb zelf ook een dochter en zoon van acht jaar. Helaas is het zo dat Nederland aan het verharden is dat ik merk het ook op school bij mijn kids die door kinderen van hun leeftijd op hun huidskleur worden uitgescholden. Insha Allah word Nederland weer het Nederland wat het was daar hebben jullie nu niks aan, vertel maar aan je dochter Sofia dat ik haar heel dapper vind dat ze haar verhaal toch verteld heeft. Ik hoop dat jullie deze nachtmerrie zo snel mogelijk kunnen vergeten en hopen dat je dochter weer een beetje normaal kan leven. dat zal best moeilijk zijn. Wa Salaam Aisha

  18. Jemig wat erg om het zo te lezen, mijn dochter is ook bijna 8 jaar, houdt ook van dezelfde dingen. Inderdaad een doodnormale Hollandse meid al zou dat niks uit moeten maken of ze nou Hollands of niet is.
    Hoe kunnen er nou zulke etterbakken zijn die zo’n klein meisje aan durven raken? Heeft u de ouders al gesproken of hebben ze al hun verontschuldigingen aangeboden voor hetgeen hun kinderen aangericht hebben?

    Gisteren was ik met mijn kinderen bij een skatebaan en daar waren kinderen aan het skaten en die hadden geen zin in kinderen die de hele tijd op de skatebaan liepen dus zei zo’n joch tegen mijn zoon (6 jaar) “hee ga es weg.” Ik zeg: “kan je niet even normaal praten tegen hem, het is nog maar een klein kind hoor.”
    Natuurlijk kreeg ik gelijk een brutale mond terug: “Nou en?” Natuurlijk volgde er een discussie dat hij niet zo brutaal moest zijn waarop hij weer vond van wel, dat dat normaal was. En toen ik wegliep hoorde ik gammalagammalagamaala, omdat ik natuurlijk een hoofddoek op heb. Gewoon jongens van een jaar of 10/11. Die doen dus blijkaar al zo brutaal, denken dat ze de hele wereld hebben en praten na wat ze horen.
    Waar moet dat nou heen? ik weet het niet, als kinderen al niet eens meer gewoon normaal naar school kunnen fietsen dankzij een stelletje pubers. OH ik word zo boos als ik eraan denk. Echt niet normaal.
    Ik plaats de brief op mijn log, als het niet goed is hoor ik het wel, ok?

    Groetjes en meneer Naija ontzettend veel sterkte met dat kleine moppie. Ik hoop dat ze ooit weer vertrouwen krijgt.

  19. Hallo Hassan en familie,

    Afgelopen tijd begon ik me al zorgen te maken door al het gedrag van de zogenaamde lonsdale-jongeren, maar wat ik nu lees over wat er met uw dochtertje gebeurd is, maak ik mij heel erg kwaad om. Ik las het vanmorgen in de Volkskrant, maar ik begrijp nu dat het al enige tijd geleden gebeurd is. Ik hoop dat uw dochtertje en zoontje een beetje kunnen herstellen van wat ze aangedaan is. En ik hoop ten zeerste dat de daders de verdiende straf krijgen hiervoor. Wat een ongelovelijke lafheid om kleine kinderen zo aan te pakken!!
    Ik wens u het beste toe, en hoop dat uw kinderen ooit weer alleen op de fiets naar school durven.
    Robin Haandrikman

  20. Beste meneer Hassan Najja, beste Sofia, beste Redouane,

    Het is ongelovelijk dat dit in ons land gebeurt. Ik dacht altijd dat dit soort krankzinnigheden in ons land alleen in het verleden voorkwamen en als het nu gebeurde, dan wel in verre landen, ver van mijn bed. Ik kan mij niet voorstellen hoe jullie je moeten voelen, alleen bij benadering misschien een beetje, en dat alleen al voelt heel angstig en onwerkelijk.
    Ik wens u, jullie, heel veel sterkte toe. Mijn gedachte zijn bij jullie.
    Pleun

    p.s. Beste Anja Meulenbelt, zou u dit bericht willen doorsturen alstublieft?

  21. Beste meneer Hassan Najji, Sofia en Redouane,

    Afgelopen zaterdag las ik jullie verhaal in de Volkskrant… met afgrijzen en woede. Het spijt me verschrikkelijk wat jullie hebben moeten doormaken.
    Wat een misdadige laffe daad.
    Ik hoop dat de daders gepakt en gestraft worden.
    En dat we aan iedereen duidelijk maken dat we dit niet tolereren in Nederland.

    Mag ik jullie complenteren met jullie moed om jullie verhaal te vertellen. Ik denk dat het veel mensen tot nadenken zet.

    Ik wens jullie veel sterkte en het allerbeste voor de toekomst…. in ons aller Nederland.

    Doeke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *