Eis respect

Voor mensen die zich interesseren voor vrouwen en islam is 18 mei wel dé dag. Wie geen kaartje heeft veroverd voor Amina Wadud in de Balie kan ook naar Groningen, waar een studiedag plaatsvindt met als spreeksters Baukje Prins, Naïma Azough en Nahed Selim. Als daar tenminste nog kaartjes voor zijn. Bel 06-15206509
Ik probeer iemand anders een ooggetuigeverslagje te laten maken voor dit weblog.

2 gedachten over “Eis respect

  1. Helaas, 18 mei zit ik al volgeboekt. Ledenbijeenkomst van onze afdeling. Het had me wel heel interessant geleken.
    Naïma Azzough was eens gastspreker bij ons op school, op een discussiemiddag over angstpolitiek en terreurdreiging; samen met Maarten van Rossem. Ze zei erg zinvolle dingen. Ze werd wel overschaduwd door Van Rossem, die meer een komediant neerzette terwijl zij toch meer de politica was, en toch dat typische bezorgde groenlinkserige naar voren bracht (alle respect voor die partij hoor)
    Nahed Salim ben ik een boek van aan het lezen. Vrouwen van de Profeet. Erg boeiend, maar hier en daar hangt ze toch wel erg de gekwetste vrouw uit door te stellen dat een bepaalde passage in de Koran “maar op 1 manier te interpreteren is”, terwijl ik hem al op een andere manier dan haar interpreteer. Nahed Salim daagt mij uit om kritisch te zijn.
    Baukje Prins ken ik niet, maar mijn moeder heet ook Baukje; dus haar voornaam is in ieder geval veelbelovend.
    Nogmaals, jammer dat ik er niet bij kan zijn!

  2. Helaas heeft Naima Azough afgezegd en daarom is het programma veranderd.Het zal nu van 10.30 uur tot 13.15 uur duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *