Uri en Anneke

Voor mensen die zich betrokken voelen bij Palestina en Israël: zet 5 juni in je agenda. Twee belangrijke veteranen in één bijeenkomst.



Anneke Jos Mouthaan, de pionier achter het SIVMO (Steuncomité Israëlische Vredesbeweging en Mensenrechten Organisaties) en het EAJG (Een Ander Joods Geluid) legt haar funkties neer en neemt afscheid. En ze zou Anneke niet zijn wanneer ze alleen maar een feestje wilde met bloemen en hulde, alleen maar voor haarzelf.
Dus als cadeau, niet alleen voor haar maar voor ons allemaal komt Uri Avnery naar Nederland en houdt een lezing: Peace in Israle-Palestine, Facts and Fiction.
Avnery, ooit in Duitsland geboren, liep als jonge jongen met een geweer mee in de joodse ondergrondse om Palestina te veroveren om de staat Israël te vestigen – ik was een terrorist, zegt hij nu. Hij is een van de standvastigste aanvoerders van de echte vredesbeweging in Israël, Gush Shalom. Inmiddels is bij in de tachtig, maar onvermoeibaar werkt hij door, tegen de klippen op. Het is een voorrecht om hem hier te kunnen ontmoeten en hem te horen spreken.

Zie voor zijn laatste stuk in het Engels op dit weblog dit. En dit. En dit. Een een stuk in het Nederlands vertaald, met foto.

De bijeenkomst vindt plaats in de Amstelkerk in Amsterdam
13.30 Zaal open. Dagvoorzitter: Rob Simons
14.00 Uri Avnery geeft lezing
15.00 Discussie met de zaal. Voertaal Engels
16.00 Pauze
16.15 Receptie Anne Jos Mouthaan – vrij toegankelijk

Voor de lezing is reservering aanbevolen: 020-6795850 of 020-6758925
Toegang € 7.50

Eén gedachte over “Uri en Anneke

  1. HE wat jammer, precies op de ROOD ledenvergadering… Pff soms hebben we echt meer tijd in een dag nodig… Maar goed dan zou ik het net zo druk hebben.

    Echt heel jammer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *