Mededeling

Zoals inmiddels bekend laat ik niet alle reacties toe op dit weblog. Meestal neem ik de moeite een nieuwe bezoeker een keer beleefd uit te leggen waarom een commentaar niet geplaatst wordt, dan heeft iemand tenminste nog een herkansing. Dat doe ik niet bij plat gescheld, want die snappen dat zelf wel en die hoeven ook niet meer terug te komen, en de veelplegers weten het ondertussen ook wel.
Vaak krijg ik mijn briefjes terug omdat de inzenders een vals emailadres hebben opgegeven. Tja, dan houdt het op.
Het hoort overigens bij de weblogregels dat je voor de webmaster bereikbaar bent op een geldig emailadres. Commentaren zonder een geldig emailadres zouden sowieso geweigerd moeten worden, maar het is me te veel werk om dat te gaan controleren en ik heb daar ook geen zin in. Maar het hoort wel.
Dat emailadres wordt overigens nooit aan derden doorgegeven, tenzij het een kwestie wordt voor de politie.

Dan weten jullie dat.
De hoofdredactie
A. Meulenbelt

20 gedachten over “Mededeling

  1. Hoi Anja,

    Ik vergeet soms mijn e-mail adres in te vullen. Als ik dan klik op de toets Reageer! dan krijg ik de melding “u bent vergeten… etc”. Als ik dan terug ga dan ben ik al mijn eigen tekst kwijt. Kan er niet in de link terug iets opgenomen worden zodat de tekst behouden blijft?

  2. Nee, dat kan niet. Dit is een standaardprogramma. Dat kan ik niet veranderen.
    Troost je: ik ben ook al heel wat keren hele lappen tekst kwijtgeraakt omdat ik gewend ben aan words die het automatisch opslaat.
    Twee oplossingen:
    1. Je tekstje eerst op words schrijven en dan plakken. Raak je het kwijt dan heb je je tekst nog.
    2. Meteen, als eerste handeling, je e-mailadres invullen nog voor je gaat schrijven.

  3. Hoi Anja, ik ben pas sinds kort bij je op de weblog en merk dat jij wel persoonlijk contact zoekt met ons. Dat vind ik heel erg fijn.
    Ik merk dat je zorgvuldig selecteerd in wie je wel en niet toe laat op je weblog en dat geeft mij een enorm vertrouwen om hier terug te komen.

    Ik ga strakjes nog even rusten dat heb ik nog nodig omdat ik nog herstellende ben van een zware hartoperatie die ik 22 juni 2005 heb ondergaan. Maar het leven begint weer de normale daagslijkse ritme terug te krijgen. Wat kunnen ze tegenwoordig toch veel met zulke grote operaties.
    Op advies van de specialist is mijn hondje afgelopen zaterdag weer thuis gekomen en oefen ik nu met wandelen en dat gaat echt goed vooruit. Ik ben er zo blij mee dat de hartoperatie is geslaagd.

    Voordat ik je weblog ontdekte heb ik je ooit zelf persoonlijk door de telefoon nog gesproken kan je, je dat nog herinneren. Ik hoop het want je hebt toen geprobeerd of je iemand wist die me kon helpen met een boek dat ik geschreven heb. Ik waardeer het nu nog steeds heel erg dat je me toen hebt laten weten dat je helaas niemand gevonden om mij te kunnen helpen met mijn boek. Mijn boek ligt voorlopig nog even in de kast en als ik volledig hersteld ben dan ga ik er toch weer achter aan of iemand me kan helpen met het controleren van spelfouten en dergelijke en het zoeken van een uitgever.

    Heel veel groetjes, Paula

  4. Beste Anja,

    Het programma heet Word, niet Words. 😀
    Waarschijnlijk is die fout er bij sommige mensen ingeslopen omdat Word bij sommige computers wordt meegeleverd met Works, een soort mini-Office. Ik heb je hoog zitten, dus ik zou het onprettig vinden als je voor de rest van je leven Words blijft zeggen. 😀

    Ik heb een verzoekje bij de makers van WordPress gelegd of ze de e-mail controle niet wat gebruiksvriendelijker kunnen maken. Het is natuurlijk belachelijk dat je hele tekst verdwenen is op het moment dat je vergeten bent je e-mail adres in te vullen. Ik hou je op de hoogte.

  5. Ja zei Kind ook al, Wouter. Die dacht dat het nogal voorkwam onder de iets oudere medemens voor wie al dat digitale spul nog eindeloos nieuwerwets blijft en bij mensen die veel met woorden, meervoud, te maken hebben. Dus ik val dubbel in de categorie. Of het er nog uit slijt…ik doe mijn best.

  6. Mijn moeder leerden we met vereende krachten computeren toen ze bijna tachtig was. Vooral e-mailen vond ze een uitvinding. We kwamen erachter dat ze ook nog moest leren tiepen, want dat deed vader altijd zei ze. Maar ze was wonderlijk snel thuis op de pc.
    De eerste e-mail die ze van mijn zus uit USA kreeg, sloeg ze keurig op en printte hem uit. Waarna ze kopieën ging maken bij Albert Heijn en ons allemaal een afdruk stuurde. In een enveloppe, over de post, met een aardig briefje erbij.
    Van een vriendin hoorde ik, dat haar moeder een e-mail met een paperclipje eraan nooit opende, maar standaard weggooide. Want daar moest wel een virus inzitten. Maar moeder, ik heb je dat plaatje toch gestuurd? Nee kind, echt niet.
    Mijn moeder is nu 86 en struint het hele net af. Regelt taxivervoer via internet, bestelt kaartjes voor concerten, attendeert ons op interessante sites. Trots dat ik ben, trots.

  7. 7. Farshad, ik heb meteen de site opgezocht die je aan mij door gegeven hebt. Ik heb een mailtje naar hun door gestuurd met mijn hulp vraag. Het boek dat ik geschreven heb is een waargebeurde situatie over de Jeugdzorg hier in Nederland. Hier heb ikzelf negatieve ervaring mee namelijk met Jeugdzorg en de Raad voor de Kinderbescherming.
    Ik ben je heel erg dankbaar dat je mij deze tip hebt willen geven.
    Ik hoop dat ze mij bij die site kunnen en willen helpen.
    Ik kan mijn boek niet zomaar uit handen gegeven dus heb ik gevraagd ofdat ze persoonlijk contact met mij willen opnemen.
    Nogmaals mijn dank Farshad ik ben er heel blij mee.

    Heel veel groetjes, Paula

  8. 9. Hallo Farshad, ik ga ervan uit dat er nog enige tijd overheen gaat of mijn boek werkelijk uitgegeven kan worden. Ik hoop het wel, ik heb in ieder geval gelezen als hun het ineteresant vinden dat ze dan mischien zelf het boek willen uitgeven. Maar daar ga ik maar niet van uit. Ik denk dat de kosten van het boek bij mij komen te liggen en het is nogal een heel dik boek. Maar ik heb hoop. En als het uitgegeven word dan laat ik het jullie weten als eerste.

  9. Paula, heb je iets te vertellen, en lukt het niet om een boek uit te geven, dan kun je ook beginnen bij de copyshop (ik schreef eerst per ongeluk coffeeshop, hihi) en distributie in je eigen vriendenkring. Dat is ook nog een optie. En helemaal niet ‘minder’ dan een een boek. Succes!

  10. 11. Hoi Sonja, fijn dat je ook met een idee komt voor mijn boek.
    Ik heb nu al verschillende reacties gehad van andere hier op de weblog en ga even brainstormen wat ik met mijn boek ga doen.
    Maar hij komt dat kan ik je wel vertellen. Nu helemaal nu er vele zijn die zo fijn met me mee denken.
    Ik laat het je weten wat ik doe met mijn boek. Ik wacht nog op antwoord van dat mailtje publiceerjeboek. nl heb gestuurd het idee van Farshad. Maar mijn boek komt er op welke manier dan ook.

    Dank je wel Sonja.

    Ik zie dat het bijna half één is.
    Mmmmmmmmmmm het is nog droog buiten dan ga ik zo maar even een half uurtje met mijn hondje wandelen.
    Later op de dag kom ik hier weer terug op de weblog.
    Maarre, het is wel dreigend buiten dus voor de zekerheid doe ik mijn regenjas maar aan.
    Hup, en ik ga aan de wandel na het versturen van dit bericht en het afsluiten van mijn computer.

    Groetjes van Paula

  11. Héhéhé, ik heb het gehaald ik zat net vijf minuutjes binnen na het wandelen met mijn hondje en daar begint het me te storten van de regen. Ikke blij dat ik rond de klok van half één ben gaan wandelen, ik was rond 13.10 uur terug en nu stort het buiten, het giet van de regen en de lucht ziet grijs.
    En toch heb ik de ronde op mijn gemak gewandeld in mijn eigen langzame tempo, en toch is ook mijn hondje wel moe geworden. Maar in het park heb ik hem nog lekker los laten lopen en dan loopt hij heel wat meer meters dan ikzelf.
    Ik geniet er iedere keer weer van, van het wandelen met mijn hondje.
    Het zal verwacht ik wel regenachtig blijven vandaag dat hebben ze immers voorspeld voor het hele weekend, ik ben benieuwd.

  12. dag Paula, ik zie dat je de smaak van het reageren echt te pakken krijgt, prima! Maar weet je, ik lees je bijdrage dan en als ik zie dat je eigenlijk alleen met ons deelt dat je je hond hebt uitgelaten, dan word ik daar niet echt wijzer van. Ik volg het weblog van Anja om op nieuwe gedachten te komen en mijn oude nog eens tegen het licht te mogen houden. Ik heb helaas niet veel tijd om uitgebreid alles te lezen wat er te lezen valt en moet noodgedwongen selectief zijn. Jouw hondje haalde dus mijn eindstreep niet. Op zich is dat geen ramp, maar het gevolg is dat ik een volgende keer jouw posting automatisch oversla en dat zou jammer zijn. Dat wilde ik je even zeggen.

  13. 14. Dag Claar, fijn dat je dat even laat weten. Ik hoop dat je dit wel wilt lezen. Ik zal het proberen uit te leggen.
    Ik moet er nog even helemaal inkomen om bezig te zijn met andere onderwerpen dan waar ik normaal daaglijks mee bezig ben.
    Ik ben in feite nog in de leer over deze onderwerpen hier op het weblog. En stel het erg op prijs als je verteld wat je wel prettig vind om te lezen en wat je niet prettig vind. Ik hoop dan ook heel erg dat je mijn reactie niet automatisch oversla de volgende keer want niet alles gaat over mijn huisdieren.
    En ik kijk ook nog bij de andere ondewerpen die op de weblog staan. Zoals bij Palestina/Israël bij het onderwerp: Zomerdag heb ik gereageerd en bij: Te Gast heb ik gereageerd op: Ik ben Marokkaan. En zo bewandel ik als ik het zo mag zeggen steeds meer ondewerpen op dit weblog van Anja en hoop zo meer te leren waarover hier nu daaglijks gepraat word. Ik wil me erin verdiepen omdat ik erin geïnteresseerd geraakt ben door voornamelijk de aanslagen zoals laatst in Londen en in Spanje door de terreurgroep Al Qaida. Ik wil leren dat er ook goede moslims zijn, dat er ook goede buitenlanders hier leven. Ikzelf heb wel contact in het dorp waar ik woon met buitenlanders.
    Ik wil ze gewoon simpelweg als medeburger zien. Omdat ik geleerd heb dat ieder mens gelijk is. Een mens is een mens en het gaat om het innerlijk van de mens zelf waar je mee omgaat.
    Ik hoop in ieder geval dat je me nog begrijpt wat ik hiermee wil zeggen, dat ik het duidelijk heb kunnen uitleggen.
    Zo ken ik nog geen woord van de Koran maar wil me er wel in verdiepen.
    Ik hoop op begrip van je en geduld dat ik nog moet en wil leren wat hier allemaal besproken word.

  14. Dank voor je antwoord, Paula.
    Ik heb meteen een nieuwsgierige vraag aan je, het gaat over iets wat ik totaal niet begrijp.
    Je schrijft: Ik wil leren dat er ook goede moslims zijn, dat er ook goede buitenlanders hier leven.

    Maar dat is toch niet iets wat je hoeft te leren? Of leef(de) jij echt in het besef dat alle moslims verkeerd zijn en begin je nou te beseffen dat er misschien ook wel goeie tussen zitten?

    Vervang het woord ‘moslims’ in jouw stukje eens door ‘alleenstaande vrouwen’ of ‘roodharige fietsenmakers’, zie je dan wat ik bedoel?

    Overigens zijn moslims natuurlijk geen buitenlanders. Verreweg de meesten zijn gewoon net zo Nederlander als jij en ik.

  15. 16. Hallo Claar, ja het is een kromme gedachte als ik het zo bekijk. Want je hebt helemaal gelijk dat je zegt:
    Vervang het woord ‘moslims’in mijn stukje eens door ‘alleenstaande vrouwen’of ‘roodharige fietsenmakers’. Ik zie wat je bedoeld.

    Want toevallig ben ik een alleenstaande moeder(vrouw)en merk zelf heel goed hoe moeilijk het is om contact te krijgen in mijn omgeving. De meeste buren hebben of veel vrienden of ze zijn getrouwd. Omdat ik alleenstaand ouder ben word er nogal eens vreemd naar me gekeken ofdat ik een heel apart wezen ben. Dit doet me denken aan het volgende dat mij ooit is overkomen.

    Ik had me opgegeven als contact persoon voor de buurtvereniging waar ik lid van was. Op gegeven moment kreeg ik in de gaten dat ze dachten dat ik geen kind had terwijl ik er niets aan kon doen dat op dat moment mijn kind tegen mijn zin in uithuisgeplaatst is geweest. Men ging er zomaar zonder overleg met mij vanuit dat ik geen enkele ervaring met kinderen had. Een andere alleenstaande moeder hier in de straat waar ik woon werd gekozen omdat ze haar kinderen bij zich had wonen. Ik werd in feite ge-discrimineerd omdat mijn zoon tijdelijk elders woonde. En niemand wist wat er aan de hand was en dus maar gelijk een oordeel klaar had liggen. Ik boos naar degene gebeld van de buurtvereniging die ging over het aannemen van contactpersonen die overigens ook nog in het bestuur zat van de buurtvereniging.
    Ik zei tegen hem; waarom zijn jullie niet met me komen praten ik moet via via vernemen dat iemand anders de functie heeft gekregen van contactpersoon waar ligt dat aan? Nou toen kreeg ik dus te horen dat ze bij mij nooit een kind zagen en ervan uit gingen zonder mij te kennen dat ik daarom dan ook geen kind zou hebben en geen ervaring met kinderen had. Ik reageerde nogal boos hierop maar probeerde beleefd te blijven door als antwoord te geven: jullie hebben niet eens met me gepraat terwijl bij mij de deur altijd open staat voor een gesprek met een kop koffie of thee erbij. Ik heb wel degelijk een zoon en ik kan er niets aan doen dat mijn kind tijdelijk in een pleeggezin woont waar ik keihard voor vecht om hem terug te krijgen.
    En uiteindelijk moesten ze me gelijk geven dat ze me alleen beoordeeld hadden op wat ze meenden te zien en dat ze nooit een kind bij me zagen en er daarom dan maar simpelweg vanuit gingen dat ik geen ervaring met kinderen had. Ik heb uiteraard meteen mijn lidmaatschap van de buurtvereniging opgegeven omdat ze me niet wilden leren kennen zoals ik werkelijk ben. O, en ik heb ze meteen ook verteld dat ik veel meer ervaring met kinderen heb dan ze wilden weten want ik werkte op dat moment in de bibliotheek van een basisschool hier in het dorp en dan ga je ook met kindren om. Die man van de buurtvereniging keek me toch vreemd toen ik dit vertelde en stamelde een excuus dat ze niet met mij waren komen praten. Ik antwoorde terug; mijn deur blijft altijd open staan voor een gesprek met mij persoonlijk dus als jullie nog een keer iets willen weten dan zijn jullie toch ondanks het feit dat ik mijn lidmaadschap opzeg welkom hier en zet ik voor de gezelligheid nog een kopje koffie of thee.
    En nog steeds is het moeilijk, maar af en toe omdat mijn zoon in 2002 bij mij is terug gekomen en sinds dien weer bij mij thuis woont. Nu komen buurtgenoten wel naar me toe met vragen van waarom dat dat toch zo was en nu merk ik spijt van sommige mensen hier in de buurt dat ze me nooit hebben willen begrijpen en schrikken ervan dat dit allemaal mogelijk is in ons eigen kille kikkerlandje.
    Met enkele buurtbewoners heb ik momenteel een leuk contact opgebouwd want ik geef het niet zomaar op.

    Ik verwacht Claar dat je zo’n soort gebeurtenis bedoeld met vervang het woord ‘moslim’nu eens door ‘alleenstaande vrouwen’of
    ‘roodharige fietsenmakers’.

    Ik heb je in ieder geval een voorbeeld gegeven van een klein stukje uit mijn eigen leven dat ik me herinnerde door jouw goede opmerking naar mij toe.

    Maar ik leefde niet in het besef dat alle moslims verkeerd zouden zijn. Maar ik dreigde het vertrouwen te verliezen door de terreuraanslagen in Londen en Spanje enzovoort. Daardoor bouwde ik angsten op die ik graag kwijt wil. Ik hoop dat je het begrijpt.
    Ik besef heel goed dat ze gewoon Nederlander zijn net zoals jij en ik.

    Pfffffffff, ik heb je weer veel te lezen gegeven Claar.
    Ik stop nu dus maar met typen anders word het veel te veel.

    Heel veel groetjes, Paula

  16. Hoi Claar,

    P.s de buurtvereniging wilde toendertijd een contact persoon met kinderen omdat de meesten kinderen hadden en je dus ervaring moest hebben met kinderen van hun. Dat was overigens niet mee gedeelt in de advertentie van het buurtkrantje.
    Ze vroegen in het buurtkrantje alleen om een contactpersoon voor de straat waar ik woon. Omdat iedere straat een eigen contactpersoon had/heeft en toen was er voor onze straat geen.

  17. Je hebt het helemaal begrepen, Paula!

    Dat bedoelde ik. Jij bent geen zielige menssoort en moslimvrouwen zijn ook geen zielige menssoort en al die vooroordelen kopen we al helemaal niets voor.

  18. 19. Hallo Claar,

    Dank je wel Claar voor je wijze les als ik het zo mag noemen.
    Ik ben er in ieder geval blij mee dat ik het helemaal begrepen heb.
    Al die vooroordelen daar kopen we zeker helemaal niets voor.

    Heel veel groetjes van Paula

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *