Omsingel het kabinet

Ingezonden bericht van Keer het Tij:
OMSINGEL HET KABINET OP 24 SEPTEMBER

Op zaterdag 24 september om 13 uur wordt het Binnenhof in Den Haag
massaal omsingeld. Demonstranten zullen op de zaterdag na Prinsjesdag,
hand in hand het kabinet de rug toekeren. Bij de omsingeling die meer dan een kilometer lang zal zijn worden duizenden mensen verwacht. In het land heerst de stemming dat het genoeg is geweest met het harde beleid van dit kabinet, dat volgens onderzoek nog maar door 19% van de bevolking wordt gesteund.

Twee jaar Balkenende II heeft dan ook meer kapot gemaakt dan ons lief is.
Enorme bezuinigingen hebben de sociale voorzieningen uitgehold. De
aanvallen op de georganiseerde solidariteit hebben de klok vele jaren
teruggezet. Onder dit kabinet is de kloof tussen rijk en arm, oud en jong,
autochtoon en allochtoon toegenomen. Dit kabinet van ‘waarden en normen’ heeft weinig respect getoond met het op straat zetten van duizenden vluchtelingen, het doorgaan met kernenergie en het ongemoeid laten van al maar stijgende topsalarissen terwijl de uitkeringen verder onder druk komen staan. Daarom heeft vier op de vijf Nederlanders geen vertrouwen in dit kabinet. Daarom hebben duizenden mensen deel genomen aan protesten tegen het kabinetsbeleid.”

In platform Keer het Tij bundelen 500 maatschappelijke organisaties hun
verzet tegen het kabinet. Samen hebben ze bijna een half miljoen leden.
Aan de acties van het platform namen de afgelopen drie jaar tienduizenden mensen deel. Meer informatie over de demonstratie van 24 september is te vinden op de website van Keer het Tij. Daar staat ook info over hoe je kaartjes kunt kopen voor de bussen die uit het hele land zullen rijden naar Den Haag. Zie http://www.keerhettij.nl

5 gedachten over “Omsingel het kabinet

  1. Is het nog maar 2 jaar Balkenende II? Het voelt aan als een eeuwigheid. Met weemoed hunker ik terug naar paars, terwijl ik daar destijds geheel niet tevreden over was.
    Goed dat er actie gevoerd wordt. Helaas zit ik dan op scholing: ik heb het in m’n hoofd gehaald gemeenteraadslid te willen worden, maar iedereen die wel gaat! Succes!

  2. 2 oktober vorig jaar heeft Den Haag nog niet voldoende wakker geschud. Want men is gewoon doorgegaan met het verzinnen van nog meer bezuinigingen (en dan met name in de zorg).

    Misschien was Amsterdan wel te ver weg. Daarom moeten wij nu met zijn allen maar echt in Den Haag duidelijk gaan maken dat we het zat zijn!

  3. IJs en weder dienende, zal ik er zijn, Anja! Ik zoek alleen nog iets om te beschilderen met zwarte vlekken, omdat ik me, als alleenstaande, alweer de melkkoe voel voor dit kabinet, daar waar de rijkste helft er alweer op vooruit gaat met soms meer dan 10%!! Hoe minder geld je hebt, hoe minder je profiteert en alleenstaanden profiteren al helemaal niet. Dit kabinet blijft stelen van de armen en misbruikt alleenstaanden als melkkoe. Ik zoek een BIG shirt (maat 54) in wit. Zwarte vlekken kan ik zelf wel maken. 🙂

  4. Zaterdag 24 september 2005 ben ik heel graag aanwezig bij de demonstratie, Omsingel het kabinet.

    Ik heb tot nu toe nog geen vertrouwen gehad in geen enkel kabinet.
    Het is er steeds op achteruit gegaan.

    Ik hoop dat dit jaar het kabinet Balkenende II nog valt.
    Dat is een grote wens van mij vervroegde verkiezingen.
    En dan de SP bij de eerste drie grote partijen, ik hoop het heel erg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *