Hondsdol

Anders maken we hier geen reclame hoor, maar deze vond ik te leuk om te laten schieten. Ingezonden door Wouter.

Hoi Anja,

In een van mijn creatieve buien heb ik dit ‘alternatief’ ontworpen (zie
attachment). Ik krijg hele leuke reacties op straat, vooral omdat ik zo’n
blonde kop met haar heb (en al helemaal als ik met een groepje Marokkanen
sta). Het is mijn bedoeling dat mensen leren nadenken over groepsvorming,
wij-zij denken en de rol van kleding in dat soort processen.

Je kunt op http://www.hondsdol.com alle varianten bekijken. De shirts die ik
zelf tot nu toe heb besteld waren van hoge kwaliteit. Ik maak overigens geen
cent winst op de verkoop, het gaat mij erom dat de statement verspreid
wordt.

Groet

Wouter

5 gedachten over “Hondsdol

  1. Ik zi niet echt in wat de message is——> wat heeft hondsdol’met groepenvorming te maken, en de link tussen blond haar en marokkanen vind ik wat vaag.
    Er zijn overigens ook marokkanen met blond haar en blauwe ogen, maar deze worden over t algemeen niet als zodanig herkent. Ps Marokko is kwa etniciteiten ontzettend divers: er zijn roodharigen, blondharigen, bruinharigen, etc en zowel wit als zwart en alles wat ertussenin zit.
    Dit is overigens niet zo raar, want marokko zit op een breukvlak, erboven zit europa, eronder de sahara en zwart Afrika. Zijn bevolking is dus gemengd.

  2. @ Wouter:

    Je hebt een blonde kop met haar? En krijg je later dan een blonde kop zonder haar? ๐Ÿ™‚

    @ Salima (1):

    Inderdaad heb ik een Marokkaanse buschauffeur gekend, die zeer goed Nederlands sprak en zelfs voor een Nederlander licht getint was. Ik was dan ook stom verbaasd toen hij mij zijn naam noemde!

    Het grapje is misschien toch wel iets te veel een “doordenkertje”. Onder “Dagje ROOD” heb ik uiteengezet dat het in de massacommunicatie beter is direct heldere, ondubbelzinnige boodschappen uit te zenden.

  3. Olav: als je mijn hoofd zou zien, zou je precies begrijpen wat ik bedoel. Kaaskop is voor mij een understatement. ๐Ÿ™‚ De verantwoording voor mijn shirt is ook NA het ideetje gekomen, dus je moet dat ook niet te serieus nemen. ๐Ÿ˜‰

  4. Een tijdje geleden was ik in Utrecht, bij een winkel genaamd Britain – die gespecialiseerd is in straatmode voor jongeren. Ook Lonsdale.

    Ik wilde daar een “Lonsdale loves all Colors”-shirt kopen, maar die bleek uitverkocht, vrijwel gelijk als er een lading binnenkwam vlogen alle exemplaren over de toonbank. De spreekwoordelijke zoete broodjes waren er niks bij.
    Dit terwijl de reguliere Lonsdales de vraag wel aankonden.

    Altijd goed nieuws. (Oh, mijn pogingen om een politiek correcte doch gewaagde Lonsdale aan te schaffen heb ik maar gestaakt.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *