Rotterdam voor Gaza

De SP Rotterdam heeft het initiatief genomen om praktisch actie te voeren voor de wederopbouw in de Gazastrook. Vrijdag was daar een bijeenkomst over, met een groep toegewijde en betrokken Rotterdamers, van verschillende politieke en religieuze kleuren. Er worden plannen gemaakt.

Helaas was er weer eens een ongeluk ergens waardoor de trein tussen Den Haag en Rotterdam uitviel, en ik er twee en een half uur over deed om van Amsterdam naar Rotterdam te komen. Dus ik maakte vooral mijn eigen verhaal mee dat ik nog net kon houden, en de mooie Palestijnse muziek waardoor ik meteen weer terug wil, en kon na afloop nog met een paar mensen kennismaken.

Het belangrijkste: dat we laten zien dat er ook in Nederland mensen zijn die betrokken zijn en dat willen blijven, ook als er weer elders op de wereld een brandhaard of ramp is. De Palestijnen zullen het voorlopig niet zonder buitenlandse hulp kunnen doen. Erg genoeg. Maar we kunnen ze in ieder geval laten weten dat we ze niet vergeten, ook al kijkt het overgrote deel van de wereld toe en doet niets.

Goed werk van Theo, Ineke, Lot, Edwin. Hulde voor Rotterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *