Dagboek 27 oktober 2005

Vandaag wordt het helemaal WIA dag. Trek verder overal de stekker uit. Als mijn stuk voor dinsdag in de stijgers staat ben ik weer aanspreekbaar.

(En zie voor een lopende discussie over de WAO/WIA de reacties onder Dagboek 25 oktober)

8 gedachten over “Dagboek 27 oktober 2005

  1. Had niet eens in de gaten dat er behalve het weblog ook een dagboek bijgehouden werd, thx voor de tip. Zo zie je maar weer altijd verder kijken dan je nes lang is. En de categorie foto’s natuurlijk waarbij ik je humor oog nog steeds geweldig vind door de kleine details. Tevens valt me op dat als ik me aanmeld om in de politiek wat verder te komen het enorm stroef loopt, heb je enig idee hoe dat komt? Bij de site van http://www.politiekescholing reageren ze niet eens op mail. Nu snap ik wel dat de beste manier is je bij een partij aan te sluiten maar ik voel me nog steeds nergens thuis en heb wel de indrk inmiddels “volwassen genoeg” te zijn een mondje mee te babbelen. Heb je nog tips misschien? Alvast bedankt.

  2. Ouwe Dikke van Dale zegt steiger, jij hebt gelijk, Louis. Ik heb een simpel brein. Ik denk een steiger stijgt dus is het een stijger. Nou is er een beroep waarvoor je niet hoeft te kunnen spellen, en dat is schrijver. Want dan wordt alles wat je schrijft drie keer gecorrigeerd. En ik zat op school altijd te dromen. Wist ik veel dat er nog eens zoiets in mijn leven zou komen als een weblog. Claar redt me wel eens op tijd van de schande, maar die heeft ook wel eens wat anders te doen.

  3. Effe pauze van de WIA. Ik ben al een eind op weg.
    Ninka, ik heb geen tips. Toen ik (opnieuw) behoefte kreeg om in groepsverband actief te worden heb ik me aangesloten bij de SP. Als jij je bij geen enkele partij thuis voelt zou ik het niet weten. Het begin lijkt me ook niet dat je wel een mondje mee kunt babbelen, maar waar je je voor interesseert. Waar je je voor in wilt zetten. Aanbod zat, zou ik zo denken. En de scholing krijg je vanzelf al doende. En dan kun je ook je babbel kwijt, maar dan weet je ook waar die over moet gaan. Politiek begint wat mij betreft niet met een mening, maar met commitment. Er zijn al erg veel mensen met erg veel meningen. Wat ze doen lijkt mij interessanter. De rest vloeit daar uit voort.

  4. Van de 19 duizend arbeidsongeschikten die bij de strengere herkeuring sinds 1 oktober vorig jaar hun uitkering geheel of deels zijn verloren, heeft nog geen vijf procent ( dus nog geen 950 ) werk gevonden, volgens een recent rapport in Intermediair
    ‘Werkgevers willen geen ex-arbeidsongeschikten aannemen’ dat is de kern van de zaak.

    Toch is AartJan de Geus trots. Maar waarop eigenlijk? Op het grootzalig voorliegen van de pers ? Er was toch een schitterend reïntegratieplan
    Op zijn eigen website SZW “Minister De Geus op werkbezoek ” waar ik een schrijnende fotoreportage zie van Aart Jan die het glas champagne heft het met twee, ik herhaal twee van die mensen die het dan wel gelukt is zijn er

    Hoe kun je de werkelijk zo geweld aan doen? Om misselijk van te worden!

  5. Ha, ik zie dat je stijger al door hulptroepen is omgeduwd 🙂

    Ja, ik heb soms wat gezelligers te doen.
    Dit bijvoorbeeld:
    http://www.minvws.nl/dossiers/wmo-awbz/wmo-beleid/

    En dan een tip voor Ninka:
    Neem eens contact op met de (ontzettend leuke) mensen van
    http://www.pjp.nl/
    die altijd nieuwe ontzettend leuke mensen kunnen gebruiken.

    Zij verzorgen door het hele land i.s.m. gemeenten en scholen politieke bijeenkomsten voor jongeren. Je krijgt als vrijwilliger een politieke basisscholing die niet specifiek op één partij is gericht, maar je wel goed de verschillen laat zien. Nou, en dan maar meedraaien en vooral meegenieten en meelachen. Want door mee te doen als vrijwilliger kom je in aanraking met ambtenaren, belangengroepen, raadsfracties, docenten en vooral een hele hoop hartstikke enthousiaste jongeren. Het hele politieke ‘handwerk’ dus. Enfin, lees zelf maar. Ik ken het uit ervaring en kan niet anders dan het heel erg aanbevelen.
    De volgende training begint op 27 januari, zie ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *