21 gedachten over “Schiphol

  1. Daar ben ik het helemaal mee eens dat er geen onwettige mensen bestaan. Maar wel onmenselijke wetten.

    Kijk maar eens naar de jeugdhulpverleningswet in ons eigen land. Je word als ouder en als kind niet voorgelicht wat je rechten zijn. Zonder het te weten dat er eerst een rechtszitting nodig is kan je kind door de jeugdhulpverlening uithuisgeplaatst worden. Terwijl er goede hulp thuis al voldoende zou kunnen zijn. Het beleid van de jeugdhulpverlening moet drastisch aan gepakt worden. Hulpverleners zouden genoeg kunnen hebben aan goede omscholing om zich beter in de situaties te kunnen verdiepen en er zouden minder kinderen onder de gezinsvoogden geplaatst moeten worden. De gezinsvoogden staan erg onder druk en kijken voornamelijk in de papieren dossiers zonder dat ze de werkelijke situatie van het kind goed kennen dat is iets dat ik erg betreur in ons land.

    Als ook dat er hulp noodzakelijk is van de voedselbanken omdat mensen anders niet genoeg eten hebben. Waar gaat het naar toe in ons land dat er middelen zoals de voedselbank nodig zijn.
    Ik snap het niet want het zou niet nodig hoeven zijn. Het is wel een goed initiatief dat de voedselbank er is want er worden vele mensen geholpen om goed rond te kunnen komen met hun inkomen.
    Het verschil tussen Arm en Rijk word veel te groot in ons land.

    Zie zo ook de gezondheidszorg de nieuwe wet die aangenomen is waardoor iedereen dezelfde ziekenfonds-pakket heeft. Het gaat prijzig worden met de premie. Kan je dat met een klein inkomen straks nog wel redden om goed rond te komen. Ze gaan nu waarschijnlijk stunten met prijzen de zorgverzekeraars om klanten binnen te halen maar blijven die prijzen volgend jaar hetzelfde of word het dan weer drastisch verhoogd. Het is nog zo onduidelijk waar je aan toe bent. En blijft de zorg hetzelfde zoals die nu is.

    Je ziet ik zit met vele vragen over hoe dat het er nu aan toe gaat in ons eigen land.

    Zo ook onze eigen veiligheid in verband met mogelijke teroristische aanslagen. Ministers worden meteen streng beveiligd en waar zijn wij de burgers dan? Ik wil me niet bang hoeven voelen en ik geef ook niet toe aan de media gekte. Het is te zot voor woorden dat je zo zou moeten gaan leven en je niet meer vrij en ontspannen over straat zou kunnen lopen in de toekomst.

    Vrijheid en Vrede dat is wat ik wens voor ieder mens.

  2. Maar waar het hier werkelijk omgaat is de brand in het cellencomplex in Schiphol. Vreselijk is het dat er brand is geweest waarbij 11 onschuldige mensen omgekomen zijn. Ik heb er gewoon geen woorden voor. Het vluchtelingenbeleid is hier in ons land net zo krom als alle andere wetten en regels die ik al eerder genoemd heb. Ik snap gewoon niet hoe dat de regering zo over het lot van deze mensen kan beslissen. Er zijn alweer mensen die de brand nog niet verwerkt hebben ons land al uitgezet zijn. Het is gewoon te erg voor woorden. Daarom dan ook dat ik eerst begon met een paar andere onderwerpen die ook erg zijn met de wetten zoals ze hier in ons land na geleefd worden.
    Ik snap het gewoon niet ik vond het jammer dat hier in ons dorp Hapert geen wake gehouden werd voor de 11 omgekomen slachtoffers van de cellenbrand in Schiphol. Maar ik denk nog veel aan die mensen. Dat dit allemaal mogelijk is ik snap er niets van.

  3. Beste Anja,

    Ik lees dat je net een beetje aan het beter worden bent. En dat is maar goed ook, want ik doe een beroep op je.
    Overal in de wereld worden wel mensen “onwettig” verklaard.
    En dus slecht behandeld.
    Zo ben ik nogal geschrokken door het nieuws uit Polen.
    Al tijden worden de rechten van Poolse homo’s en lesbiënnes met voeten getreden.
    De demonstratie die zij daar tegen organiseerden is zaterdag met grof geweld uiteengemept.
    En de RK-kerk? Die destijds haar mond vol had van Solidariteit?
    Ze moedigen het geweld aan! In Nederland heb ik nog geen bisschop gezien of gehoord die dit geweld en de rol van de kerk hierin veroordeelt. En dat terwijl telkens de imams ter verantwoording geroepen worden, wanneer er één of andere kounavvel iets fouts doet in de naam van de Islam. Je zou er bijna van gaan vloeken. Dat doe ik niet, want ik heb geleerd dat het dan beter is om iets te gaan doen. Solidariteit organiseren bijvoorbeeld. Ik ben niet de enigste die hier boos over wordt, en vast ook niet de enigste SPer. Heb je een tip?

    Beterschap verder,
    Een boze en strijdlustige SP-homo uit groningen.

  4. Jan,

    Discriminatie op sexuele geaardheid is even verwerpelijk als alle andere vormen van discriminatie. In dit specifieke geval valt het mij tegen dat de EU Polen niet op het matje roept. Ik geloof dat zulke dingen niet mogen in EU-lidstaten, dus als de EU echt staat waar ze voor zegt te staan komen er sancties.

    Wat betreft de RK-kerk, nee ik vind niet dat deze zich moet verantwoorden. Dat verlang ik ook niet van Imams. Dat de samenleving dit wel doet is een kwalijke zaak, maar om nu iedere religie dusdanig te bejegenen? Onder het motto: zij een klotebehandeling, iedereen een klotebehandeling…
    Nee, dat is niet iets waar we naartoe moeten. We kunnen ons beter inzetten voor een menswaardige behandeling voor iedereen. Homo, hetero, chisten, moslim, jood, blank, zwart, jong, oud, man, vrouw, rijk, arm, autochtoon, allochtoon, vluchteling, etc…

    Wat betreft het plaatje van Anja:
    Treffend en pijnlijk confronterend. Ik hoop dat men er lering uittrekt. Dan zijn die mensen niet om nix gestorven.

  5. Jan Nijman, aan het werk, dus! En wacht niet op mij. Ik doe al te veel. Maak kontakt met de mensen daar waar het echt om gaat, kijk wat zij aan ondersteuning nodig hebben, maakt kontakt met Nederlandse homogroepen, neem kontakt met de Europarlementariers, kijk wat je via Europa kunt doen, zet m op en hou ons op de hoogte.

  6. @5
    Je hebt gelijk naamgenoot, ik had alleen iets verstandigs van de RK kerk verwacht. Ik bedoelde eigenlijk dat er moslims zijn die verstandiger, en menselijker handelen als sommige katholieken.

    @6
    Bedankt, doe ik! Maar ik heb soms adviezen nodig van mensen die ik regelmatig verstandige dingen hoor zeggen.

  7. Vreemd dat iemand zegt dat niemand onwettig is, terwijl ze wel lid is van een partij die tegen de toestroom van Poolse werknemers is.

  8. Wil je zo vriendelijk zijn, beste Jim, om jezelf bekend te maken, uit te leggen waar je zelf staat, wat je eigen opvattingen zijn ook ten aanzien van Poolse werknemers? Dan krijgen we misschien iets dat lijkt op een gesprek. Of is het alleen de bedoeling om je af te zetten tegen de SP? Of tegen mij? Of tegen de actie voor een humanere behandeling van vluchtelingen? Zeg het maar.

  9. Jim, de reden dat de SP tegen de toestroom van Poolse werknemers is, is omdat deze mensen uitgebuit worden in hun arbeid. Daar komt bij dat met de toestroom van Poolse werknemers er een kennisdrain in Polen ontstaat, waardoor Polen verhinderd wordt in het totstand brengen van welvaart.

    Dat is iets heel anders dan je deur openen voor mensen die in hun thuisland hun leven niet zeker zijn.

  10. Eerst Jim, Jan. En voor anderen die zich nu opeens op de Poolse arbeiders wensen te werpen, het onderwerp is nog steeds de vluchtelingen die illegaal zijn gemaakt.

  11. Ik vind dat ieder geval individueel bekeken en beoordeeld moet worden. Dat is moeilijk, natuurlijk. Dus, “iedere vluchteling het land uit” vind ik een verwerpelijk credo, maar evenzeer “geef iedereen een verblijfsvergunning” vind ik niet van realiteitszin getuigen.
    Iedere vorm van asielbeleid zal uiteindelijk een keuze moeten maken tussen zij die wél en zij die niet mogen blijven. Daarbij is detentie onvermijdelijk.
    Verdonk heeft deze immens moeilijke taak op zich genomen. Je kunt daarbij kritiek hebben op de keuzes die ze maakt, maar wij hebben ze als samenleving dit opgedrongen.

  12. Er is niemand die gezegd heeft dat alle vluchtelingen een verblijfsvergunning moeten krijgen. Er is ook niemand die zegt dat detentie nooit zou mogen. Er is wel gezegd dat vluchtelingen mensonwaardig worden behandeld. Lees nog even wat er staat, Henk.

  13. Beste Anja, er stáát, helemaal niks, als enkel een afbeelding van een poster, dus wat moet ik nalezen ? Overigens vind ik deze afbeelding prima, dit in tegenstelling tot de bekende “deportatie-crematie”-poster.
    Waar ik op wilde wijzen zijn de moeilijke keuzes binnen het asielbeleid. Individuele beoordeling vergt nu eenmaal zorvuldigheid, dus gaat er veel tijd overheen, waardoor gezinnen soms al ingeburgerd zijn als ze te horen krijgen dat ze toch geen verblijfsvergunning krijgen. Dat is hard, maar wél het gevolg van zorgvuldigheid.
    Ook in de keuze wie wel en wie geen verblijfsvergunning moet krijgen zul je altijd arbitraire beslissingen moeten nemen. Je kunt daarbij niet afgaan op de verhalen van de asielzoekers zélf, omdat die er belang bij hebben de zaak aan te dikken.
    Maar geef eens aan hoe het volgens jullie dan wél zou moeten. Hoe je mensen op een menswaardige manier kunt opsluiten, bijvoorbeeld. Ik ben benieuwd.

  14. Even naar boven opschuiven Henk. Uitgebreid verslag van een avond met een reeks van deskundigen. Met een massa aanwijzingen hoe het ook zou kunnen.

  15. Anja,
    Eventjes over het geweld tegen homo’s in Polen.
    Kartika Liotard gaat zich er in het Europarlement mee bezig houden, en COC en ILGA zijn lobby’s gestart. Komt beweging in.
    Daar ben ik blij om!

    En nu ik hier toch iets schrijf.
    De SP is niet tegen een toestroom van Poolse arbeiders.
    De SP is er tegen dat ondernemers mensen “onder de prijs” aannemen, want dat is mensenhandel.

  16. Het lijkt erop dat u en uw partij iedereen die afhankelijk gemaakt kan worden van de overheid met open armen wil ontvangen, terwijl iedereen die in staat is om zelf zijn broek op te houden, zoveel mogelijk geweerd moet worden. Zelfs als ze daar op grond van Europese verdragen eigenlijk recht op zouden moeten hebben.

    Ik pleit juist voor het tegenovergestelde; iedereen die de taal spreekt en zich kan handhaven op de arbeidsmarkt mag blijven, alle anderen moeten per omgaande teruggestuurd worden. Dus Poolse arbeiders, Indiaase ict-specialisten en Ivoriaanse profvoetballers zijn wat mij betreft van harte welkom. Criminele illegalen en ongeschoolde gelukzoekers moeten zo snel mogelijk het land worden uitgezet.

    Het argument dat de toestroom van Poolse arbeiders een ontwrichtende werking heeft op hun land van herkomst, slaat natuurlijk nergens op. Je bent toch geen bezit van je land. En dat Polen worden uitgebuit is ook niet waar. Als twee volwassen mensen vrijwillig een overeenkomst aan gaan, wie is de SP dan om te zeggen dat er iemand wordt uitgebuit. We zeggen toch ook niet dat Dirk van de Broek wordt uitgebuit, omdat Dirk lagere prijzen krijgt voor zijn produkten, dan Albert Heijn. Dirk voorkomt juist dat Albert Heijn woekerprijzen kan vragen.

  17. Jim schrijft Je bent toch geen bezit van je land.

    Ik bleef aan die uitspraak haken. Is iemand bezit van zijn land? Nee, in mijn wereld niet. Er zijn zat regeringen die hun inwoners als bezit beschouwen en hen hun wil opleggen. De woorden bezitten en bezetten zijn niet voor niets verwant. Niemand is bezit van een land of van iemand anders.

    Andersom dan: is mijn land bezit van mij? Nee, in mijn wereld niet. Ik had overal ter wereld kunnen komen en dat gebeurde toevallig in Nederland. Het feit dat ik bepaalde rechten ontleen aan het feit dat ik Nederlander ben – en bepaalde plichten heb, dat ook – betekent niet dat ik mijn land als bezit beschouw. En als het al een bezit is, het Nederlanderschap, dan voel ik geen behoefte dat bezit af te schermen voor buitenstaanders, zoals Jim wil. Ik ben verstandig genoeg om te beseffen dat je een land niet ad infinitum met anderen kunt delen, zeker niet als anderen hun aanwezigheid misbruiken. Maar mijn marges liggen ruimer dan die van Jim. Zeker zolang er aan de omstandigheden in andere landen – ook door Nederland! – te weinig wordt gedaan, zodat de ‘gelukszoekers’ zullen blijven komen. Ik geef ze geen ongelijk.

    Een van de rechten die ik hier heb, in Nederland, is dat arbeidsovereenkomsten, collectief en individueel, beschermd zijn en mensen hier dus in principe niet worden uitgebuit. Dat recht beschouw ik wel als een kostbaar bezit. Ook het feit dat je kunt staken of naar de rechter kunt gaan als enig recht wordt aangetast, beschouw ik als een kostbaar bezit.
    Jim beschouwt dit (in anderhalve eeuw opgebouwde) recht blijkbaar als volstrekte onzin. Want als twee mensen vrijwillig een overeenkomst aangaan, wie zijn wij dan om te waarschuwen tegen risico’s van uitbuiting?

    In Jim’s Nederland wordt gemeten met twee maten. Wij, de Nederlanders, staan op onze arbeidsrechten en schermen ze af voor vreemdelingen. Maar als een vreemdeling zelf zo stom is een overeenkomst aan te gaan die in strijd is met ons arbeidsrecht, dan moet dat kunnen. Vindt Jim. Dat daarmee de bodem onder het hele arbeidsrecht wordt uitgehaald en alle arbeidsovereenkomsten op de helling worden gezet, ook voor Nederlanders, telt blijkbaar niet mee. Hoe dom wil je het hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *