Benzakour vanavond

Even een snel berichtje tussendoor:

lieve mensen, kijk vanavond om 19.50 uur naar ned. 3 (de Nieuwe Omroep, mr. Kahoona Positive Hapinnes Show) – daar komt een verrukkelijk item met mij waar ik vertel (en laat horen en zien) over de meest waanzinnige en legendarische muziekgroep die marokko heeft gebaard – Nass El Ghiwane!! (’the Rolling Stones of Africa’, zei martin scorsese, eufemistisch)

Mohammed Benzakour

11 gedachten over “Benzakour vanavond

  1. Dit kan geen toeval meer zijn. Na jaren niet meer aan ze gedacht te hebben, heb ik vanmidddag een heleboel songs Nass El Ghiwane gedownload, en werd daarbij weer helemaal nostalgisch. Meer dan 20 jaar (of was het 25) had ik bijna alle muziek van ze , op l.p en op cassette bandjes, maar de cassette bandjes zijn heel onduidelijk geworden, en l.p.’s doen we niet meer aan. Vanmiddag moest ik opeens heel erg aan Nass El Ghiwane denken, en heb een stuk of 5 songs van ze gedownload en op c.d. gezet. O.a de song Palestine. En nu komt er een special over ze , ik ga zo echt kijken. Ik heb ze ook ooit life gezien in het muziekcentrum in Utrecht, en je kan het geloven of niet, maar ik noemde ze toen al ” De Stones van Marokko” echt waar. Mohammed ik ga nu kijken en bedankt voor deze boodschap.groet Trees

  2. Hoi Trees,
    Heeft Ali dat bandje van Nas Ghiwane nog dat destijds gegeven had!
    Veel kijk plezier, was het wat trouwens? Ik ga voor de herhaling van zondag, indeed the roling stones maar dan meer dan life style politiek want ook inhoudelijk zeer maatschappij critisch. Wellicht heel moeilijk voor de vele cultuur fundamentalisten om te begrijpen: huh, maatschappij kritische en progressieve muziek, 30 jaar geleden al, wij moeten ze toch leren voor democratische mensenrechten op te komen??? 🙂

    Kus
    M

  3. Hoi Miriam, ja, dat bandje wordt nog regelmatig gedraaid, maar het begint ook erg slecht van kwaliteit te worden. Is hun muziek nog niet op CD gezet?
    Ik vond de uitzending een beetje tegenvallen, Mohammed , je had wel wat meer tijd mogen krijgen en wat meer beelden mogen laten zien, ik vraag me af of er uberhaupt nog meer beelden zijn van hun concerten, en bestaat de groep eigenlijk nog ?
    Groetjes

  4. Te gek Myriam, want via de website waarvan ik muziek download kan ik niet veel van Nass El Ghiwan krijgen. Liefs

  5. Hallo allemaal,

    Voor diegenen die geïntereseerd zijn is het nuttig om te weten dat er een boek bestaat waarin alle teksten van nass el-ghiwane opgenomen zijn. Misschien dat de die hards onder jullie dit wel al weten. Ik heb het boek in mijn bezit. Voor wie geinteresseerd is, kan ik de gegevens wel eens doorgeven. Verder heb ik ook de autobiografie van L’Arbi Batma.

    Maar wat ik mij afvroeg is of er mensen onder jullie zijn die nummers van nass el-ghiwane op hun computer staan hebben. Ikzelf heb alle casettes van nass al-ghiwane. Verder heb ik ook een aantal cd’s. Twee cd’s daarvan vind ik goed, omdat die nummers bevatten die van goede kwaliteit zijn (geluidstechnisch). Die heb ik dus op mijn computer staan (een 10-tal liedjes).

    Het probleem is dat ik nu een jaar in Egypte verblijf als student Arabisch en geen van mijn casettes bijheb, enkel de liedjes op mijn computer. Ik mis de muziek van Nass el-Ghiwane heel erg en ik vroeg mij af of er onder jullie mensen zijn die massal veel Nass el-Ghiwane op hun computer staan hebben (en die via msn kunnen doorsturen) of goede downloadsites kennen waar ik er kan downloaden. Een aantal liedjes zoals Ghir Khoudouni, Mani Ghrib mani Berrani, en vooral de liedjes op de album van het liedje over Ifriqya (ad-dam sayil) , begeleid door de luit zouden mij heel erg veel plezier doen. Diegenen die nass el ghiwane kennen weten ongetwijfeld wat ik bedoel met de goeie nummers. Ik zou hem/haar eeuwig dankbaar zijn. Ik weet dat heel wat nummers van nass el-ghiwane beschikbaar zijn op tal van P2P-sites maar misschien is er één van die sites, die er met kop en schouders bovenuit steekt en die ik niet ken.

  6. al surfend naar info over mijn favoriete band nass el ghiwane kwam ik op deze weblog. Yasser, ik heb een mp3 cd met tientalle nummers van nass el ghiwane.

    ik ben erg geintereseerd in de autobiografie van l’arbi en het boek met de teksten.

    ik hoop dat je dit bericht nog leest.
    groeten Redouan, een grote fan

  7. Hallo Yasser,

    Ik wist niet dat er een boek bestond met teksten van el Ghiwane en een autobiografie van L’Arbi Batma.
    Zou jij mij svp de gegevens willen doorsturen.

    Alvast bedankt,

    Groet karima

  8. ik heb nog nooit zulke muziek gehoord als die van nass el ghiwane klasse.
    en voor diegene die hun muziek online willen luisteren kan gaan naar http://www.marocaudio.com daar kun je ook downloaden.

    groet anouar

    respect voor hun mensen met egte ballen

  9. sallaam.

    eej ik heb een vraagje. heeft nas el ghiwane geen eigen cd van hun zelf die je ergens kan kopen. ben benieuwd want ben al een tijdje aan het zoeken.

    alvast bedankt voor het antwoord.
    beslama groet Anissa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *