Voor nieuwe bezoekers

In het kort, voor de nieuwe bezoekers, hoe het toegaat op dit weblog:

1. Bijdragen worden niet automatisch geplaatst. Ik selecteer. Het criterium is niet of ik het er mee eens ben, wel of ik vind dat de discussie er mee gediend is.
2. Probeer je aan een maximum van 250 woorden te houden. Alleen als er echt een goede reden voor is neem ik bijdragen op die daar bovenuit gaan. Stuur dus geen complete artikelen van derden mee.
3. Over het algemeen sta ik gescheld en aanvallen op de persoon niet toe. Ook de geijkte aanvallen op de islam als geheel, op migranten als groep en dergelijke zaken maken weinig kans. Blijven doordrammen als je je punt al gescoord hebt maakt je ook niet geliefder.
4. Hou dus rekening met het feit dat sommige discussies al uitgebreid hebben plaatsgevonden. We beginnen niet elke discussie steeds opnieuw. Ga in op wat voorgangers hebben gezegd, haak aan, hou je aan het onderwerp en laat andere meningen in hun waarde.
5. Bijdragen zonder geldig emailadres kunnen zonder verdere bericht geweigerd worden.
6. Veelplegers van gescheld en valse trucs hoeven niet meer terug te komen.

De technische kant: dit weblog format is standaard, ik kan dat niet veranderen. Voor wie een commentaar intikt lijkt het alsof het al is opgenomen. Dat is niet zo. Het is alleen leesbaar voor jezelf en voor de webmaster. Dat is te zien aan het nummer van het aantal reacties bovenaan, dat niet verschuift. Je commentaar komt in de wachtstand. Minimaal twee keer per dag scan ik de bijdragen. Dan pas blijkt welke reacties zijn opgenomen en zijn ze ook leesbaar voor anderen.

Ondanks al deze strenge woorden: laat je niet ontmoedigen. Ik stel reacties wel degelijk op prijs.

5 gedachten over “Voor nieuwe bezoekers

  1. Nog een tip voor de nieuwe bezoekers:

    -Als je op de hoogte wilt blijven over alles wat er gebeurt op het gebied van multikuti dan moet je dit weblog eigenlijk wel dagelijks lezen! Om niets te missen, kun je dit weblog het beste als startpagina instellen of in je favorieten opnemen.

  2. Hoi,

    Ik verafschuwde de hoeveelheid taal,- en spelfouten op deze site zozeer, dat ik het niet kon laten u op een deel ervan te wijzen; ook heb ik verder nog de nodige kritiek;

    In het kort, voor de nieuwe bezoekers, hoe het ER AAN toegaat op DEZE weblog: (een zin zonder hoofdwerkwoord, al is dat hier niet te storend)

    1. Bijdragen worden niet automatisch geplaatst. Ik selecteer ZE. Het criterium is niet of ik het er mee eens ben, wel of ik vind dat de discussie er mee gediend is.

    Stuur dus geen complete artikelen van derden mee. (sorry daarvoor)

    Blijven doordrammen als (terwijl, optioneel) je je punt al gescoord (gemaakt, optioneel) hebt maakt je ook niet geliefder. (wat heeft het geliefd zijn te maken met het plaatsen van de berichten?)

    5. Bijdragen zonder geldig emailadres kunnen zonder verdere berichtGEVING geweigerd worden.
    6. Veelplegers van gescheld en valse trucs hoeven niet meer terug te komen. (mijns inziens is het zeggen wat er bedoeld wordt een groot goed. Volgens mij is hier bedoeld; “de berichten van veelplegers van gescheld en valse trucs worden niet meer toegelaten)

    De technische kant: DEZE weblogformat (één woord, niet in de goeie taal, alhoewel dat niet stoort) is standaard, ik kan dat niet veranderen. Voor wie een (overbodig lidwoord) commentaar intikt lijkt het alsof het al is opgenomen.

    Ook is een welkomswoord (net als een spellingschecker), een plek waar staat wat er op de weblog te zien valt en waar u voor staat, geen verspilde investering dunkt me. Maar zolang ook de reacties in zulk slecht Nederlands geschreven zijn dat de opkomende msn-taal er slechts gummybeertjes bij lijken, zal er niemand anders dan ik last van hebben. Nog een prettige dag, Jacob.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *