Dagboek 3 april

Het ziet er naar uit dat ik weer naar Gaza ga, met vaste reisgenoot van stichting Kifaia Joes Meens. De toestemming van het Israelische leger is binnen, de papieren liggen klaar, als er tussen nu en woensdagmiddag dat we bij Erez de grens over moeten niets gebeurt zitten we daar woensdagavond.

Zoals gewoonlijk zal ik proberen vandaaruit verslag uit te brengen op dit weblog.

Ik ga een paar bijeenkomsten missen. Onder andere woensdag een studiedag onder de interessante titel De schaamte voorbij (zal ik royalties claimen?) van het Platform Waarden en Normen, een debat over de grenzen van de vrijheid van meningsuiting, waaronder andere minister Donner en Rouvoet van de Christen Unie spreken. Ik heb de indruk dat het op uitnodiging is, anders zou ik het aanbevelen. Maar de teksten zullen wel achteraf beschikbaar zijn.

En een `Messiaans beraad` over het asielbeleid. Dat is op zondag, 9 april, 13.30 in De Rode Hoed. Huub Oosterhuis praat met Ranfar Kouwijzer over het thema ´vreemdeling in de schrift´met name naar aanleiding van genesis 19. Vervolgens spreekt Jan de Wit van de SP over het Nederlandse vreemdelingenbeleid, en Frits ter Kuile en Jeannette Noelhuis over concrete opvang van vluchtelingen. Gratis. Wel graag reserveren bij Stichting Leerhuis en Liturgie, www.leerhuisenliturgie.nl
of tel. 020 6260540

2 gedachten over “Dagboek 3 april

  1. Lieve Anja en Joes,
    Dat het maar weer lukken mag, daar bij die grens in Erez!
    Hopelijk krijgen jullie nu wel de gelegenheid te doen waar jullie voor gaan. Ik leef/s met jullie mee,
    liefs Alexandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *