KORT

KORT vandaag: Arna’s children in De Balie

KORT is een rubriek voor korte berichten, bijeenkomsten, verwijzingen, aanbevelingen. Het is bedoeld als service, niet als discussiebijdrage. Commentaren worden alleen bij uitzondering geplaatst.

Dames, heren,

Voor geval u nog niet op de hoogte bent: een bijeenkomst aanstaande zaterdag 22 april in De Balie, vanaf 15.00u. die u zou kunnen interesseren. Zie voor meer, hieronder.

Een Ander Joods Geluid nodigt U uit voor de vertoning van de film “Arna’s Children” van Juliano Mer-Khamis met een introductie van en een gesprek met de filmmaker zelf.

Zaterdag 22 april, 15.00 uur
In het kader van het programma Interventions* wil Een Ander Joods Geluid aandacht besteden aan de heropbouw van het kindertheater The Freedom Theatre in het vluchtelingenkamp in Jenin, Palestina.

Om aandacht en steun te vragen voor het nieuwe Freedom Theatre, zal Juliano Mer-Khamis zijn documentaire Arna’s Children in Nederland komen vertonen en toelichten. Arna’s Children vertelt het verhaal van een kindertheater, tijdens de eerste intifada opgezet door Arna Mer-Khamis en haar zoon Juliano om de kinderen van het vluchtelingenkamp Jenin de mogelijkheid te geven via toneelspel te ontsnappen aan de uitzichtloze realiteit van alledag. Arna stierf in 1995 en haar theater werd helaas gedurende het militaire geweld in 2002 verwoest. Inmiddels wordt het theater opnieuw opgebouwd en wordt wereldwijd aandacht en ondersteuning voor dit initiatief gevraagd, onder ander door het netwerk van kritische Joodse organisaties in Europa, European Jews for a Just Peace.

Na de vertoning van de film zal er gelegenheid zijn om vragen te stellen aan de filmmaker.

Plaats: De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10 (nabij Leidse Plein), Amsterdam

Entree: € 10,- de opbrengst komt ten goede aan het project The Freedom Theatre. Reserveren bij de Balie: 020-5535100, kassa@debalie.nl of online via http://www.debalie.nl/artikel.jsp?podiumid=cinema&articleid=50163

Zie voor meer info over dit project www.thefreedomtheatre.org

of over EAJG www.eajg.nl

* Interventions is het kunst- en cultuurprogramma van Een Ander Joods Geluid

Namens het Kunst- en Cultuurprogramma van Een Ander Joods Geluid Interventions, hoop ik u welkom te mogen heten bij de vertoning van de film:

ARNA’S CHILDREN

Er zijn via De Balie nog kaarten te reserveren.
Met vriendelijke groet, namens het EAJG bestuur

Jaap Hamburger

Eén gedachte over “KORT

  1. Hieronder vinden jullie de link naar de website van de WOFPP , women’s organization for political prisoners. Deze org. bestaat sinds 1988 en probeert de situatie voor vrouwelijke palestijnse gevangenen te verbeteren. Hun website is nog niet compleet,maar wel de moeite waard om eens te bekijken.

    http://www.wofpp.org/english/home.html

    Trees

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *