Dagboek 3 mei 2006

Eindelijk even de tijd om alle berichten te verwerken die er op mijn email staan. Ik hoef maar een paar dagen weg te zijn en het is weer een file. Een reeks aanbevelingen voor interessante bijeenkomsten staan zoals altijd bij KORT.

Waar ik extra de aandacht op wil vestigen is een groot Palestina festival in de Meervaart, op 21 mei, van 12.00 tot 19.00. Het wordt georganiseerd door Het Palestijns Platform voor Mensenrechten en Solidariteit. Het wordt een groot feest, tegelijk een benefiet – dat ik met name van harte wil aanbevelen omdat de opbrengst naar Stichting Kifaia gaat voor onze hulp aan de gehandicapten in de Gaza strook. Meer nodig dan ooit!
Voor meer gegevens, ga naar KORT.

Had ik ook nog overgeslagen: een interessante discussie op de Waterland Site over vrouwen en islam. Bijdragen van Baukje Prins, Ceylan Pektas-Weber, Leyla Cakir, Mulda Mujde en Faouda Bouali. Ga naar Waterland.

In Gaza maakte ik kennis met een paar enthousiaste jonge mannen die met een eigen website zijn begonnen, voornamelijk in het arabisch maar ook al met een begin in het engels, ze proberen meer contact te maken met de wereld buiten Palestina. Misschien een leuk idee voor Arabisch sprekende moslims in Nederland om contact met ze te houden. Ze waren bij de diplomering van onze training daar. Hun foto hierboven, en de link naar Eyelash.

Bericht uit Rotterdam. Daar is de SP afdeling begonnen met de oprichting van een migrantengroep. Mooi werk. Ik hoop dat vele andere afdelingen zullen volgen. Ga even kijken op SP website

Ook nog tussen de mail zat een interessante column van Mohammed Benzakour – die geeft trouwens morgen een lezing, zie KORT – over terroristen. En nog een scherpe kritiek op Afshin Ellian door een landgenoot, ingestuurd door Behnam Taebi. Beide hieronder.

Zo, nu ben ik geloof ik weer bij, en kan ik bij gaan komen in mijn woensdagse multiculturele meisjessauna.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *