Dagboek 6 juni 2006

Nog een goede website, voor wie de ‘allochtonen’ discussie wil blijven volgen:
het allochtonen weblog.

Tariq Ramadan, vanochtend geinterviewd in Trouw, tegen het ‘wij tegen zij’ denken:

“Ons” is “jij en ik” en we moeten leren dat we gedeelde waarden hebben. Het wantrouwen is veel te groot. Regeringen kennen hun moslims niet. De doorsnee moslim is een democraat.

Wat Ramadan betreft, die nu in Engeland woont, zouden alle burgers een ‘burgerschapstest’ moeten doen – want wat weten de Britten zelf over hun staatsburgerschap? Iedereen moet leren wat ‘participating democracy’ is. En de strenge anti-terreurwetten mogen volgens hem niet gebruikt worden om de burgerrechten te ondermijnen. Hij vindt dat ze vooral gebruikt worden om moslims aan te pakken, maar het zijn vooral de gemeenschappelijke waarden die worden ondermijnd. Daarmee verspreiden we angst.

‘ Het is een lang proces en het duurt zeker twee generaties aan beide zijden. Maar op lokaal niceau zie ik heel veel initiatieven van jonge moslims, die niet bang zijn om islamitische principes ter discussie te stellen, die zich openstellen. Die gemeenschappen leren elkaar beter kennen. Het is een stille revolutie’.

(Voor wie Tariq Ramadan nog niet kent, ga even kennismaken hier.)

Fijn voor Hirsi Ali, die in Nederland zo graag opkwam voor de homo’s en nu naar de VS is: Bush wil verbod op homohuwelijk. Zou ze vooraan gaan staan met een spandoek om ook daar voor homo’s op te komen?

PS. Technisch dingetje: in mijn amateuristische pogingen om een slimmere manier te vinden om de spam te verwijderen heb ik een paar ‘categorieen’ laten sneuvelen. Die staan er nu weer op, maar een paar daarvan zijn ‘leeg’ , dwz ze verwijzen niet meer naar vroegere artikelen. Dat ga ik wel weer goed maken, maar dat is een klus als ik even niks anders te doen heb. Onze onvolprezen webmaster heeft er inmiddels een systeem opgezet, laat mij het niet uitleggen want ik snap daar niks van, waarmee de vlagen spam die zich soms als spreeuwen op mijn weblog stortten aanzienlijk zijn afgenomen. Dank! Ik kreeg er zowat een muis-wijsvinger van als ik dat spul ’s ochtends eerst moest deleten.

Eén gedachte over “Dagboek 6 juni 2006

  1. O o o o oh, hartstikke goed!

    Nu ook nog eentje betreffende Jan Peter, die zich elke dag meer als “staatshoofd” gaat gedragen (lees: aanstellen), om ook hem en echte spiegel voor te houden.

    Groet,
    Amita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *