Wij Blijven Hier beste weblog.

Wij Blijven Hier, het weblog van jonge Nederlandse moslims heeft een prijs gewonnen.

Wilders is een visionair! De Tsunami van Islamisering is in volle gang en lijkt nog lang niet te stoppen. Dit Islamitische weblog is namelijk net winnaar geworden van zowel de publieksprijs voor de beste weblog als de prijs voor de ‘beste collectieve weblog’. Alhamdulillah (Alle dank/lof aan Allah)!

Mabroek! (Gefeliciteerd) Ik vind het een van de meest originele, geestige en positieve weblogs die ik ken.
Hier.

11 gedachten over “Wij Blijven Hier beste weblog.

  1. Het is altijd handig als je je feiten even checkt en niet maar wat roept.
    Van de webmaster van wijblijvenhier:

    Ja, het is inderdaad Geenstijl.nl die de juryprijs won voor Beste Weblog en dus de winnaar is van de Dutch Bloggies Awards.

    Voor de beste weblog zijn er namelijk twee prijzen:
    – de juryprijs
    – en de publieksprijs

    Wijblijvenhier.nl won dus de publieksprijs (meest aantal stemmen) en daarnaast de juryprijs voor Beste collectieve weblog. Dus ze hebben wel degelijk de titel ‘beste weblog’ en zoals in de tekst staat is dat de publieksprijs.

    Hiep Hiep….

  2. Met het gevaar om in herhalingen te vallen: van harte gefeliciteerd. Dat wijblijvenhier een Nederlandse prijs wint, wil heel wat zeggen over de integratie. Goed bezig, dus!

  3. Jan schrijft: “Dat wijblijvenhier een Nederlandse prijs wint, wil heel wat zeggen over de integratie.

    Jan, je doet net of een buitenlandse site heel knap kans heeft gezien een Nederlandse prijs te winnen. En je noemt dat een succes voor integratie.

    Ik zie ‘wijblijvenhier’ als een volstrekt Nederlandse site die kans ziet veel medenederlanders, waaronder ik, aan zich te binden. Ze hebben die prijs niet gewonnen omdat ze ‘zo goed geïntegreerd’ zouden zijn, maar omdat er veel mensen op hebben gestemd. En dat komt weer omdat veel mensen het een goede site vinden.

    Door iets ‘goed geïntegreerd’ te noemen blijf je het ‘anders zijn’ benoemen, je blijft ze dus zien als ‘anders’ en zo ga je volgens mij voorbij aan het wezen van de site. Die gaat nou juist over het niet anders zijn.

    Je gaat toch ook niet aan elke Surinamer die je tegenkomt op straat vriendelijk vragen: koud hier in Nederland, he?

    Niet goed bezig, dus.

  4. Clara,

    en dan Christine (#1): “blijf vooral hier”. Een schande, dat te schrijven!

    Nee, ik ben het niet met je eens en vind wat je schrijft wel heel vergezocht, Clara. Het feit dat de site zo populair is komt volgens mij doordat de opzet juist zo westers is, compleet met zelfspot en confrontatie. Daarnaast veel humor (wat natuurlijk niet typisch westers is, maar wel helpt), kortom: volledige integratie, en daar mag best positief op gewezen worden door Jan.

    Gerhard

  5. Als het vergezocht was, had ik ver moeten zoeken, Gerhard. Maar het ligt voor mij voor de hand.

    Je zegt het notabene zelf: “Het feit dat de site zo populair is komt volgens mij doordat de opzet juist zo westers is, compleet met zelfspot en confrontatie.

    Jan en jij zeggen dus impliciet, als ik het goed begrepen heb, dat aan dat ‘zo westers zijn’ een proces van integratie vooraf is gegaan. Daar roepen jullie bravo voor.

    Ik zeg dat we daarmee eens op moeten houden. De mensen die de site maken zijn veelal net zo westers geboren en getogen als jij en ik. Ik vind van mezelf ook niet dat ik eerst heb moeten integreren, voordat ik in deze samenleving paste. Waarom veronderstellen jullie dan, dat de makers van ‘wijblijvenhier’ eerst kennelijk wel een proces van integratie hebben doorgemaakt?

    Mijn stelling is, dat door te veronderstellen dat de makers van ‘wijblijvenhier’ eerst een integratieproces hebben moeten doormaken, je blijft benadrukken dat ze in jouw ogen ‘anders’ zijn. Ik gebruikte het voorbeeld van de Surinamer, het had ook een Molukker of Arubaan kunnen zijn, omdat ik me afvraag hoelang je allochtonen blijft zien als mensen die wel/niet geslaagd geïntegreerd zijn, terwijl de meesten inmiddels net zo Nederlands zijn als jij en ik. Ik kan me nog voorstellen dat men aan de eerste Surinamers die naar Nederland kwamen nog belangstellend vroeg of ze het hier niet retekoud vinden. Maar van Surinamers die je nu tegenkomt op straat veronderstel je dat ze hier geboren zijn en niet rechtstreeks uit de Tropen zijn ingevlogen. Dus komt het niet meer in je op te denken dat ze het nog steeds koud zullen vinden hier. Als zij het koud vinden, vind ik het ook koud.

    Ik zie de site ‘wijblijvenhier’ als een geslaagde en vaak geestige reactie op al die mensen die kwaadbedoeld of goedbedoeld allochtonen hardnekkig willen blijven zien als mensen die eerst maar eens moeten integreren danwelgeslaagd geïntegreerd zijn. In beide gevallen veronderstel je dat allochtonen anders zijn danwel anders waren dan ons eigen klootjesvolk.

    Zijn ze niet anders dan? Ja, het zijn Nederlanders met een andere culturele achtergrond dan koningin Beatrix of drs.P. of wethouder Hekking van Juinen. Als ik mezelf als voorbeeld neem: ik heb langs de lijn van mijn grootvader en vader een Deense en Surinaamse achtergrond, al is dat nergens aan te zien. Maar ik weet dat die invloeden een belangrijke rol spelen in hoe ik ben, hoe ik denk en hoe ik in de maatschappij sta. Zelf ben ik in Nederland geboren en getogen. Maakt dat mij anders dan jullie? Gaan jullie nu heel hard bravo roepen omdat ik op dit moment zo’n voorbeeldig geïntegreerde reactie op dit weblog plaats?

  6. Clara,

    Wellicht had ik mijn commentaar iets te kort door de bocht geformuleerd, waardoor mijn punt onzuiver overkwam.

    Ik denk zelfs dat we het helemaal niet oneens zijn. Je zegt zelf: veel mensen vinden het een goede site. Dat wil dus zeggen dat de site breed geaccepteerd is. Voor mij is acceptatie van nieuwe cultuurinvloeden (e.d.) een belangrijke voorwaarde voor integratie. Integratie heeft wat mij betreft niet zozeer te maken met het ‘gelijkmaken van wat anders is’ of het ‘omscholen van nieuwkomers tot westerlingen’, als wel het overbruggen van verschillen. Daar is wijblijvenhier dus goed in geslaagd, getuige het winnen van de prijs.

    Ik hoop dat ik heb duidelijk kunnen maken wat ik precies bedoelde, en dat je me niet ziet als iemand die vastgeroest zit in het blanke-mannen-denk-kader.

  7. Jan schrijft: “Daar is wijblijvenhier dus goed in geslaagd, getuige het winnen van de prijs.

    Je mist nog steeds mijn punt, Jan. Ze kregen die prijs toch niet voor integratie, daar ging de wedstrijd helemaal niet over. Dat maak jij ervan.
    Ze maken gewoon een goed weblog. Had ook over paaseieren kunnen gaan, of over motorfietsen. En het is ook geen ‘breed geaccepteerde’ site, maar gewoon een leuke site waar mensen graag naartoe gaan. Zou je van het weblog van Anja ook zeggen dat het zo goed is omdat het ‘breed geaccepteerd’ is? Nou dan.

    Jouw gedachten hebben geloof ik niets met vastgeroeste blanke mannen te maken. Tenzij het een geliefde hobby van blanke mannen is om kort door een bocht te willen gaan.

  8. Wij blijven hier, geen problemen mee maar gezien de standpunten van onze grote Jan die vandaag naar buiten zijn gekomen toch wel een kanttekening. Als zelfs onze grote Jan het eigenlijk met Wilders eens is dan zegt dat toch wel wat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *