Oelbertdag

oelbertdag_anja_kl_1.jpg

En vandaag naar een school in Oosterhout, ‘Oelbertdag’, waar ik een workshop geef over vrouwen (en mannen) emancipatie. Erg benieuwd of ik in gesprek kan komen met jongeren die mijn kleinkinderen zouden kunnen zijn. Is voor hun emancipatie iets voor oma? Kijk hier.
Ik kom er natuurlijk op terug, hoe het was.

5 gedachten over “Oelbertdag

  1. Ik mag toch hopen van niet, Anja. Na de tweede golf is het weer afgezwakt en helaas nemen meisjes en vrouwen het, geloof ik, weer voor lief. Wat mij betreft is er een derde emancipatiegolf nodig. Om meisjes en vrouwen bewust te maken van hun gelijkwaardigheid en hun trots om vrouw te zijn.

  2. Als een van de weinige mannelijke feministen vrees ik dat een golf, als resultaat van onderliggende krachten, er wel of niet is, en maar moeilijk opgeroepen kan worden. De wens dat die er komt, daar kan ik inkomen, als we zien hoe de zaak er nu bij staat, ook in zgn. verlichte westerse kring. De commercie, en dus ook door de commerciele media die hun centjes hard nodig hebben, schotelt ons het bekende jammerlijk eenvormige uniforme vrouwbeeld voor. Heel wat meisjes en vrouwen gaan daar helaas in mee, zoals Lydia al opmerkte. Maar inderdaad is dit alles ook te zien in relatie tot de ruimte die mannen voor zichzelf resp. voor het verschijnsel vrouw inruimen.

  3. Verbeterde 3e zin: De commercie en de commerciele media die hun centjes hard nodig hebben, schotelen ons het bekende, jammerlijk eenvormige vrouwbeeld voor.

  4. Wat jammer dat het verschijnsel Bernhard gemist heeft dat hij allang niet meer een van de weinigen is. Zit je eens niet zo blind te staren op die reclames en kom eens achter dat aanrecht vandaan, Bernard. Buiten op straat is het al volop aan het derde golven.

  5. Tja, of iets iemand kan missen weet ik niet, maar als door Clara bedoeld wordt dat er meer mannen zijn die de bedoelde beweging een goed hart toedragen, en dat de bedoelde derde golf ook in bredere lagen aan de gang is: des te beter. Waar de beide imperatieven in de tweede zin op slaan is me niet helemaal duidelijk; ik vrees dat ze het resultaat van vluchtig lezen zijn. Het ging me niet om ‘die reclames’, maar om de invulling die de media (via tv-zenders, internet, tijdschriften e.d.) op dit punt geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *