Dagboek 19 april 2007

Had ik gisteren toch nog een lang stuk geschreven voor mijn weblog, is het verdwenen in de krochten van de computer. Vandaag doen de computers beneden het helemaal niet meer, en zit ik even boven op de burelen van de Nederlandse delegatie. Vanochtend de eerste versie van mijn speech voor vanmiddag getikt, zo heb ik een afspraak met de twee vertegenwoordigers van de Palestijnse Wetgevende Raad, zeg maar het parlement.
Of ik dat verhaal van gisteren nog kan reproduceren? Het ging er in ieder geval over dat er gisteren een hele dag is gewijd aan de mensenrechten in Europa. En het is niet zo dat alleen de ‘nieuwe’ landen met een kortere geschiedenis met deomcratie nog wel wat te verbeteren hebben, wij, van de rijke landen met de langste democratie ook. De grote genoemde punten: de schendingen van mensenrechten die voorkomen uit de bestrijding van terrorisme, slechte behandeling van migranten en vluchtelingen, en toenemende tolerantie en racisme.
Werk aan de winkel.

2 gedachten over “Dagboek 19 april 2007

  1. Je bedoelt natuurlijk ’toenemende intolerantie’.

    Je hebt het over ‘de twee vertegenwoordigers van de Palestijnse Wetgevende Raad, zeg maar het parlement’. Hoe lopen die contacten met Palestina, want Palestina behoort niet tot de lidstaten van de Raad van Europa. Gaat het hier om een soort diplomatieke contacten? Is de Raad van Europa actief in de kwestie Midden Oosten? Is er in dit soort gevallen nog een afstemming met de EU?

    Veel succes met je speech!

  2. De Palestijnen waren er net als de Israeli’s als observers en mochten als gast spreken.
    De Raad is dus alleen actief met rapporten als deze. Een actieve rol mogen ze niet spelen.
    Hoe de afstemming is met de EU in dit soort zaken is voor mij ook nog een vraag. Wel is duidelijk dat alle leden van de raad parlementariers zijn, en hun bevindingen weer mee naar huis nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *