Neuken tegen de barbarij

Een van de meest onzindelijke krantenartikelen die ik de laatste tijd onder ogen kreeg is van twee heren, Ton Lutter en Wim de Kok van het CDA. De westerse cultuur wordt met uitsterven bedreigd door het dalende geboortecijfer van de autochtonen en de snelle groei van het aantal niet-westerse allochtonen, schreven ze in het NRC van 28 juni.

We zitten in Nederland ver onder het vervangingscijfer en we kunnen ons dus niet meer in stand houden. ‘We’, dat is automatisch blank autochtoon Nederland. Lutter en de Kok gaan er kennelijk van uit dat niemand met een migrantenachtergrond het NRC leest, dan wel ogenblikkelijk begrijpt dat hij of zij met dat ‘we’ niet is bedoeld. Want dat ‘we’ onzelf niet voldoende voortplanten is voor de schrijvers geen reden om er blij mee te zijn dat migranten nog voldoende kinderen krijgen om er voor te zorgen dat er straks genoeg jonge volwassenen zijn om al die blanke ouderen van zorg te voorzien.

Nee, dat we onszelf niet vervangen is vooral erg omdat er in Nederland een cultuur binnengeslopen is die ‘demografisch succesvoller’ is, en dat is de islam. Want ‘zij’ staan nog op een traditioneel gezin en op hun geloof, en zij zijn demografisch dus succesvoller. Vertaald: ze krijgen meer kinderen. En daar worden ‘veel mensen’ bang van, stellen Lutter en de Kok, je kunt op blogs en internetsites lezen dat zij denken dat onze westerse cultuur geleidelijk aan wordt vervangen door de islamitische cultuur.

Nu zouden Lutter en de Kok die ‘vele mensen’ natuurlijk ook kunnen vertellen dat die angst nogal onzinnig is, maar dat doen ze niet. Ze vertellen er niet bij dat ‘de islamitische cultuur’ geen eenheidsworst is, en geen vaste eigenschap van alle migranten met een moslimachtergrond, ze hebben het er maar niet over dat uit alle onderzoeken blijkt dat het overgrote deel van de tweede generatie migranten over praktisch alle dingen in het leven dezelfde opvattingen hebben als autochtone leeftijdsgenoten, ze hebben het er maar niet over dat het kindertal bij die tweede generatie al heel erg afneemt en het autochtone aantal gaat naderen, ze hebben het uiteraard niet over dat kindertal vooral samenhangt met de sociaal-economische positie van mensen en overal ter wereld daalt waar de welvaart en het opleidingsniveau stijgt, zoals wij hier ook met het katholieke volksdeel hebben kunnen zien die ook geen twaalf kinderen meer krijgen, ze hebben het al helemaal niet over wat die westerse cultuur nou eigenlijk is, die zou worden verdrongen. Mijn cultuur? Of die van Lutter en de Kok, die wat mij betreft met hun cultuur op een andere planeet leven?

Cultuur is veranderlijk en veelvormig. We hoeven maar even terug te denken naar een of twee generaties terug, wat toen gewoon werd gevonden in de verhoudingen tussen de seksen, en onze blik te wenden naar nu, om te constateren dat er grote cultuuromslagen hebben plaatsgevonden. En dat zou voor migranten met een moslimachtergrond niet gelden? Die zitten voor eeuwig vast aan dezelfde eenvormige cultuur? Nemen we de verschillen dan niet waar tussen eerste en tweede en langzamerhand derde generatie? Zien we ook daar niet grote onderlinge verschillen, van migranten die vergaand assimileren tot migranten die vasthouden aan de meegebrachte tradities tot jongeren die een geheel eigen mix-cultuur hebben voortgebracht?

Kul, dus. Toch houden Lutter en de Kok vol: ‘het demografisch probleem begint bij onszelf, dus laten we zelf werken aan een oplossing. Het is tijd dat we weer voor kinderen kiezen’. Dat ‘we’ wordt vervolgens nog gehalveerd, want opeens zijn het niet de blanken maar de blanke vrouwen die het moeten doen. Wij, blanke vrouwen, moeten meer kiezen voor de zorg voor kinderen, in plaats van voor een mooie carriere. De vrouwen die thuis blijven om kindertjes te maken zijn ‘de onbaatzuchtige heldinnen van onze tijd’.

Kennelijk is de emancipatiegolf aan de heren voorbij gegaan, en is het nog niet doorgedrongen dat er voor het maken van kindjes twee seksen nodig zijn, en dat je luiers niet omdoet met je geslacht maar met je handen. En daar hebben de meeste mannen er ook twee van. Het is ze ook ontgaan dat veel vrouwen in ‘onze cultuur’ inmiddels geemancipeerd zijn en niet vinden dat ze de kinderzorg alleen hoeven te doen. En dat het juist de weigering van veel mannen om de helft van de kinderzorg te doen een reden is waarom veel vrouwen het kinderen krijgen uitstellen of er geheel van af zien. Want waarom zouden alleen zij daar de prijs voor moeten betalen?

Nu is het grappige van de opvattingen van Lutter en de Kok dat zij de vrouwen reduceren tot hun biologische funktie en willen dat zij hun zelfstandigheid maar opgeven, terwijl ik dacht dat een beetje islamofoob nou juist zo tegen moslims is omdat die zo ongeemancipeerd zouden denken over vrouwen. Ik dacht dat dat een van de vaak genoemde redenen was om de gehele islam voor achterlijk te verklaren. Moeten we echt bang zijn voor moslims als onze eigen blanke mannen ook al vinden dat we maar thuis moeten blijven, onze emancipatie op moeten geven, en kinderen gaan baren?

Om het nog viezer en dommer te maken krijgen we nog een praatje over de kinderbijslag. Die moet verhoogd worden, om de vrouwen aan het voortplanten te krijgen, maar niet verder dan tot het derde kind, om excessen te voorkomen. Staat er niet, maar dat lees je dus tussen de regels; excessen, dat deden zullie toch, die met dat rare geloof en die vreemde cultuur die er op zitten te wachten om hier de boel over te nemen. En meer beige kindertjes met zwarte krulletjes die hier straks ‘onze’ cultuur gaan verdringen, daar geven we natuurlijk ons belastinggeld niet voor uit. We gaan toch niet onze eigen ondergang financieren.

Ik vraag me echt af wat de redactie van het NRC bezielt om zulke achterlijke rotzooi op te nemen. Zelfs als opiniestuk.

22 gedachten over “Neuken tegen de barbarij

  1. Hoera, hoera, Anja ik ben jaloers op je. Ik zou willen dat ik bovenstaande had geschreven. Dank. Je zegt wat ik voortdurend denk als ik weer eens zo’n kortzichtig verhaal over de islam lees. Ik snap echt niet hoe mensen het voor elkaar krijgen om zo ongenuanceerd te denken. Ingegeven door angst? Bang voor hun eigen hachie? Zoeken naar een zondebok? Jaloezie? Dat van de nederlandse vrouwen die maar weer thuis moeten blijven en kinderen baren is inderdaad een grote tegenstrijdigheid in deze. Je zou meer intellegentie verwachten van de heren. Toch mogen we niet denken dat al onze mannen zo zijn. Ik ken er toch minstens twee die in de islam geen enkele bedreiging zien.Ha, ha, dat geeft de burger moed.

  2. Moslims zijn Europa niet ‘dramatisch aan het veranderen’, en Europa is niet ‘stervende’. Het blijft alarmistische kul.
    Maar dank voor de samenvatting waar onze mannenbroeders van het CDA de kul vandaan hebben.

  3. Anja,
    met grote ogen van verbazing heb ik zitten lezen, me onder meer afvragend welke waarden die Lutter, Kok en hun inspirator Steyn eigenlijk hoog willen houden.
    Dank voor je signalering. Zoals je zegt, onzindelijk en alarmistisch, met andere woorden: vieze enge mannen. Mijn moeder zei al: daar mag je niets van aannemen!

  4. Beste Anja,

    Het lijkt mij verstandiger eerst het boek van de intellectueel Steyn te bestuderen alvorens je met ‘reactionaire oneliners komt’. Dat boek heeft niets met de vooropgezette politiek van Lutter en de Kok te maken.

    ‘Alarmistische kul’ getuigt van diepe minachting voor academisch gedachtengoed.

    Er is geen beter voorbeeld dan het zelf georganiseerde multiculturalisme van de VS.
    Amerikaanse moslims doen het stukken beter dan in Europa. Zijn welvarender en vaak aktief in de community.
    Hoe komt dat Anja? en voer ook eens discussies die je minder welgevallig vindt.
    Het zal je forum een stuk interessanter maken.

    Max

  5. Waarom denk ik nu eerst aan de destijds zeer populaire song: The World is a great BIG meltingpot? Zag dat toen al zitten, hoor. Niets mis mee. Maar waar wèl was mis mee is, en flink mis ook, is het fundamentalisme dat links en rechts de oerlelijke kop opsteekt. Angst voedt dat fundamentalisme. Maar waar moet ik bang voor zijn? Ohja… wel voor een groep donderstenen die me niet meer willen laten passeren en rotdingen roepen als ik er dan maar omheen ga. Ja, wel vaak van niet blanke afkomst. Zulke jongens maken me inderdaad wel bang, omdat ze onberekenbaar zijn. Ik ben ook heel erg bang dat we uit pure luiheid nalaten onze kinderen van alles het allerbeste te geven dat ze verdienen. Pubers zijn bijna altijd kwaad. Dat hoort bij die levensfase, denk ik. Dus gaat dat ook over als ze weer ouder worden. En wat de babies betreft? Ja, er bestaan lelijke babies. Maar dan zijn ze nog altijd prachtig in de ogen van de ouders. Elke baby is prachtig. Ongeacht hoe die er uit ziet. Het is nieuw leven. Een nieuwe kans. Zou het CDA fundamentalistisch worden? Of zijn ze dat al? Nouja, sommigen dan? 😉

  6. Ik heb Lutter en De Kok gelezen, Max. Dat heeft niets met academisch gedachtengoed te maken, dat is wetenschappelijk gezien kul.
    Als dat boek van Steyn, dat ik niet gelezen heb, niets met het gelul van Lutter en De Kok te maken heeft, zoals je nu schrijft, dan begrijp ik niet waarom je het in hebt gebracht en eerst zei dat dat de ‘bron is van Lutter en de Kok’.
    Dat de VS in een aantal opzichten minder spastisch met migranten cq met moslims omgaat wisten we, dat kun je onder andere op dit weblog vinden.
    Verder maak ik graag zelf uit wat ik interessante discussies vindt, Max. Of je dat nu bevalt of niet.

  7. Dus Max, als ik het goed begrijp, zeg jij met Steyn, dat we de sociale voorzieningen (nagenoeg) moeten afschaffen, want dan leren de mensen hun bestaan weer waarderen en er voor vechten, zodat de boze buitenwereld geen kans om ons land te veroveren? Met als ander voordeel dat hierdoor het geboortecijfer omhoog gaat, omdat we met z’n allen weer grote gezinnen willen voor onze oudedagsvoorziening, zoals in de onderontwikkelde delen van de wereld.
    Dat kun je toch niet menen!
    Ik zie ons ontwikkeld sociale stelsel als dé verworvenheid van onze samenleving. Onze wereld is meer dan onroerend goed. Juist Steyns aanbevelingen maken een einde aan de wereld zoals we die kennen.
    Het is de tactiek van de verschroeide aarde tegen een niet bestaand gevaar.

  8. Oeps Anja,
    Ik wil niet stoken maar alweer zou ik willen dat ik het voorgaande gezegt had. Je kunt uitstekend uit de woorden komen en laat je niet gemakkelijk ondersneeuwen en bent ook nog zeer goed op de hoogte. Ik kan nog veel van je leren.Ga je in de gaten houden, via je weblog dan hé!
    Beetje vuurwerk ben ik ook nog gek op.

    Harmke

  9. Pingback: Maghreb.NL » Blog Archive » ‘De westerse cultuur sterft uit’

  10. Het boek van Steyn bevat een kern van waarheid denk ik, vooropgesteld dat de samenvatting van Max deugdelijk is. Lutter en De Kok maken er een karikatuur van door alles op het conto van de immigranten c.q. moslims te schuiven.

    De VS kent natuurlijk verhoudingsgewijs meer hoog opgeleide immigranten als het om moslims gaat. Anderzijds vallen de problemen daar misschien minder op omdat extreme armoede in de VS “gewoon” is en moslims niet zoals in Europa het grootste deel van de immigranten vormen.

    De VS heeft zich van kolonie opgewerkt naar een koloniserende wereldmacht, dat is ook een belangrijk verschil. En het is een eiland waar je alleen al om geografische redenen minder makkelijk binnenkomt dan in Europa. Verder vraag ik me wel af of Steyn niet af en toe oorzaak en gevolg door elkaar haalt.

    Even iets heel anders, ik trof gisteren het bericht aan dat Saoedi-Arabië “geheel in strijd met de tijdgeest” een energieverspillend aircosysteem in de moskee van Mekka gaat aanleggen. Die kranten (tot nu toe Trouw, Telegraaf en Gelderlander) verwijzen naar een bericht in Arab News, dat echter geen melding maakt van tijdgeest en energieverspilling. Ik ervaar dit weer als islambashing, tenzij de kranten nu iedereen die het waagt energieverslindende projecten uit te voeren aan de schandpaal gaan nagelen. Vooruitlopend daarop heb ik de redacties maar vast aangeschreven en ook het CMO verzocht dat te doen.

  11. Dankjewel, Hendrik Jan. Ik wil iedereen er wel even op wijzen dat het onderwerp het artikel van Lutter en de Kok is, en niet het boek van Steyn, dat op een persoon na niemand heeft gelezen. Dus graag vanaf hier weer on topic.

    En Max, als je nog wilt reageren moet je wel je fatsoen houden. Mensen die beginnen te zeuren dat hier geen ‘onwelgevallige meningen’ worden opgenomen (terwijl hun eigen onwelgevallige mening er al pontificaal op staat) krijgen stante pede helemaal gelijk, want gezeur over hoe ik dit weblog beheer gaat er meteen af. Zie de spelregels.
    (Sorry, als dit niet duidelijk was voor derden. Het ging over een bijdrage die ik niet heb opgenomen.Ik kan dat beter naar de betrokkene zelf sturen, maar ik krijg er wat van om steeds maar hetzelfde uit te moeten leggen.)

  12. “dat migranten nog voldoende kinderen krijgen om er voor te zorgen dat er straks genoeg jonge volwassenen zijn om al die blanke ouderen van zorg te voorzien”.

    Ware het niet dat de jongens niet in de zorg willen werken en de meisjes geen mannen mogen aanraken laat staan wassen.

  13. Dat is weer een schoolvoorbeeld van de bekende negatieve beeldvorming en alles-over-een-kam, Klaas Jan. Zorg is heel veel meer dan mannen wassen, en het zijn maar weinig jonge vrouwen die niet in dat vak willen omdat ze geen mannen willen wassen. We hebben het bovendien over een generatie verder, en zoals gezegd, daar verandert al heel veel. En ga eens in een verpleeghuis kijken.

  14. Ik vind islam en christendom even achterlijk, alle religie mag van mij de vuilnisbak in en dat is wat mij betreft al dik twee millenia over tijd. Daarom valt het mij misschien iets meer op dat “Westerse cultuur” hier niet gelijk moet worden gesteld met een of ander christelijk revisionistisch streven.

    Lutter en de Kok keren zich juist tegen de Westerse cultuur en willen een terugkeer naar traditionalisme. Een cruciaal kenmerk van “oer-fascisme” volgens de herkenningslijst van historisch fascisme van Umberto Eco.

    Lutter en de Kok hebben het hier over christenen die een fokwedstrijd moeten gaan houden tegen de moslims en niet over hindoe’s, boeddhisten of mensen die geloven in andersoortig onbewijsbare mallotigheid. Lutter en Kok “Kerken kunnen een helpende hand bieden door sociale netwerken in te richten die jonge ouders bijstaan.”

    Tenzij kerken ook sociale netwerken organiseren om islamitische, hindoeistische, atheistische etc ouders bij te staan hebben we hier het voorstel tot een specifiek christelijk fokprogramma liggen.

    We hebben soorten Nederlanders volgens deze CDA revisionisten: soorten die moeten worden bestreden en soorten die voorbestemd zijn om de anderen te overheersen. Een monocultuur en een absentie van iedere vorm van effectieve dissentie staan hun voor ogen, dat is wat uit het hele stuk spreekt, wat ervan af druipt.

    Het is zum kotzen.

  15. Ik zeg het je maar even, Toth, na de mededeling dat alle religie van jou de vuilnisbak in mag, mag jouw mening er van mij zo achteraan en breng ik het niet meer op die nog serieus te nemen. Ik ben namelijk religieus en niet achterlijk. Het is maar dat je het weet.

  16. Anja,

    Je noemt de productie van Lutter en De Kok in de NRC “onzindelijk” en “achterlijke rotzooi”.

    Vind ik nog netjes. Want toen ik het stuk van de fijne Christelijke heren las, moest ik sterk denken aan het Lebensborn-project van de nazi’s, bedoeld om zo veel mogelijk “Uebermenschen” te kweken. Goh, hoe zou dat toch komen?

  17. Ik houd er een pleidooi voor dat Toth religies achterlijk mag vinden. Daarmee zegt hij niet dat ieder die religieus is achterlijk is. Wel vind ik dat Toth zich onaardig en respectloos uitdrukt.
    Maar het is zo politiek correct om respect te hebben voor geloof, dat er bijna geen correcte woorden voor zijn als je geloof en religie vreemde verschijnselen vindt. Maar respect is een onduidelijk begrip. Wie een geloof heeft, vind dit iets wezenlijks en waardevols. Van de mensen die er GEEN geloof op nahouden, vinden sommigen het wel-geloven een vreemd fenomeen. Zoals jullie zien: ik zoek correcte woorden om deze mening weer te geven.
    Wat mezelf aangaat:
    Het gaat me er niet alleen om mezelf als ongelovige te omschrijven. Het gaat me er ook niet om mensen te bekeren tot ongeloof. Het gaat me er om uitdrukking te geven aan hoe volstrekt wezensvreemd gelovig-zijn voor me is. En hoe belangrijk het voor me ik dat ik dat duidelijk mag zeggen. Ik wil dat dat even automatisch gerespecteerd word, als het hebben van een geloof.

  18. Je kent me ondertussen van dit weblog, Fennie. Je weet dus dat ik vind dat iedereen het zelf mag weten of ie gelovig is of niet. Je weet ook dat ik er erg tegen ben om gehele groepen mensen op grond van hun geloof of op het grond dat ze niet geloven de grond in te boren, weg te zetten of over een kam te scheren. Toth mag vinden wat hij wil, maar hij zit met zijn van dik hout zaagt men planken oordelen wel op mijn weblog. En ik heb daar geen zin meer in, Fennie. Het draagt helemaal niets bij. Ik vind dat ik na de jaren dat we hier op dit weblog bezig zijn wat beters mag verwachten dan zulke massieve vooroordelen. Vandaar. Toth lucht zijn hart maar elders. Websites waar zulke oordelen welkom zijn zijn er in overvloed. Hier eis ik een beetje meer respect.
    En verder is wat iemand denkt over het geloof in het algemeen niet het onderwerp en gaan we nu dus terug naar waar het wel over ging.

  19. Anja,

    persoonlijk vindt ik de nogal onsmakelijke paralellen die met WO2 worden getrokken meer beneden peil. En dat is wat ik ermee probeer aan te geven.

    Gerhard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *