Het land der provocateurs

Te gast: Shervin Nekuee

Over moslimpesters en islambashers

Sociale patronen worden pas zichtbaar door herhaling. Sinds die vermaledijde elfde september van het jaar 2001 valt in de verhouding tussen de inheemse Nederlanders en de moslims-van-niet-van-hier een ziekelijk en destructief patroon te bespeuren.

De samenleving roept sindsdien, stilzwijgend maar herhaaldelijk, brute provocateurs te hulp tegen hun eigen angst voor moslims – provocateurs die moslims in het gezicht durven spugen, voor wie de autochtone meerderheid zo bang is geworden.

Men kan inmiddels twee types provocateurs onderscheiden. De eerste zijn de autochtone moslimpesters. Ze zijn een tikkeltje ordinair in hun doen en laten, vilein in hun taal en bruut in hun aanpak, maar op zijn tijd zijn ze ook zelfrelativerend en geestig. Ze zien zichzelf als eeuwige uitdagers van het establishment, waar ze zelf natuurlijk absolúút niet bijhoren – al bewegen zich er hun hele leven tussen. De ultieme moslimpesters waren natuurlijk Pim Fortuyn, de gevallen nar van politiek Den Haag, en Theo van Gogh, de afgeslachte dorpsgek van de Amsterdamse grachtengordel.

Provocateurs van een andere soort zijn de ex-moslims – of correcter aangeduid: de islambashers met moslimgenen. De islambasher heeft in het tijdperk van na 9/11 de kortste weg gevonden naar de roem. Hij of zij spuugt ook op moslims en hun heiligen, maar niet met een knipoog zoals de Nederlandse pestkoppen dat doen. De islambasher is ernstig en heldhaftig. Hij of zij is hier om te strijden en om zonodig te sterven voor de Idealen van de Verlichting, maar wat de islambasher daaronder verstaat – afgezien van recht moslims en hun iconen herhaaldelijk en steeds verdergaand te kwetsen en te ontmenselijken –, Allah mag het weten.

Voor het verdere verhaal: zie hier, op de website van Eutopia.

2 gedachten over “Het land der provocateurs

  1. Uit het hart gegrepen! Anja, we zitten in een tijdperk waar, helaas met name, de kwakzalvers en de charlatans het meest graag gehoord en gezien worden. In Nederland is ook een toestand en een leefomgeving onstaan waarin zij het beste kunnen gedijen: massale angst en onzekerheid. Deze willen zij in stand houden om hun bedrijfjes, met leugens en bedrog als koopwaar, te doen floreren. Shervin Nekuee legt haarfijn uit in welke ziekelijke toestand Nederland zich op dit moment bevindt.

  2. Sinds ik de drie-delige documentaire: “The Power of Nightmares” gezien heb op de BBC (3 x 2 uur) begrijp ik dat er veel regeringen zijn die zeer doelbewust bezig zijn hun burgers voor alles en nog wat bang te maken. En dat lukt ook nog. Ze komen er gewoon mee weg. Waarom blijf ik dan vragen stellen???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *