Dagboek 18 september 2007

In de zaterdagenvelop die door een bode wordt gebracht een hele korte agenda voor deze dinsdag: Om 13.00 Uiteenzetting door Hare Majesteit de Koningin van het door de regering te voeren beleid.

Die speech zelf stelt nooit wat voor, en is ook niet door Hare Majesteit zelf geschreven. Het blijft een beetje een schertsvertoning dat een koningin een stuk moet voorlezen waarvan iedereen weet dat het door de regering is geschreven. En het duurt bij elkaar ook vele uren, veel wachten, veel zitten, veel staan, tot de majesteit is gearriveerd, tot de majesteit weer is vertrokken. Affijn, het is in ieder geval een mooie volksvoorstelling en ik ben benieuwd wat voor een hoed ze op heeft. Hoewel ik nog veel nieuwsgieriger ben naar de jaarlijkse hoed van Krista. En daarna naar de troontelefoon van de SP. Zie hier. Dat gaat dan tenminste weer ergens over.
Tot morgen.

4 gedachten over “Dagboek 18 september 2007

  1. Jammer alleen, dat heel die volksvoorstelling vooral interessant is voor brave, niets te doen hebbende Wassenaarse dames, die precies zó langs te kant staan te juichen, als voetbalsupporters, mocht hun favoriete club onthaald worden na een triomf. (Mogen we concluderen, dat brave Wassenaarse dametjes een soort hooligans is?)
    Veel interessanter vind ik het dat de toekomst van Ned Car in Born vrl. veilig is gesteld. Dat lijkt op t 1e gezicht goed nieuws. Minder is dat het het gevolg is van de produktie van een of andere yuppen tracktor. Er schijnen toch steeds meer van die dingen op de weg te komen.
    Het Rotterdamsis heel duidelijk over de berijders / bezitters van dit soort auto’s: ‘Gaat je lopen, bejje een loperd. Stappie op de fiets, bejje een fietserd. Tja, kopie een SUV, bejje dan een SUFFERD of hoe izzut?!’

  2. Ik zit elk jaar te smullen van de politieke debatten, maar het goudenkoets/beatrix/hoedjesgedoe erom heen weet ik onderhand wel. En de NOS die hele rit maar volneuzelen om er nog wat van te maken.

    Troonrede kan ieder jaar als volgt worden samengevat: “We vinden onszelf geweldig, en volgend jaar worden we nog geweldiger.” Bah… geef mij maar de echte politieke debatten. Liefst scherp en ideologisch… (de praktijk komt helaas te vaak neer op flauw en populistisch, maar een man mag dromen… toch?)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *