De Raad van Europa (3)

Ik heb in het gigantische gebouw ergens op de gang tussen de vergaderzalen in een computer ontdekt met een qwerty toetsenbord waar ik redelijk ongestoord het net op kan. Hoewel er voortdurend iets stoort, of vast zit. Ik wilde een linkje maken naar de SP website waar Tiny de kwestie met de raketschilden voor ons uitlegt. Linkje lukt niet. Ga zelf naar www.sp.nl.

Gisteren deed Henk zijn speech over de drugs. Ging prima, hij heeft een goede stem, gaat niet ratelen, wat veel mensen doen als je nog van alles in die vier minuten wilt proppen, en hij kreeg applaus. Daarna met een stel van de Unified Left naar een eetcafe-met-muziek. Een Noor, een Est, Leo van GroenLinks die met ons zijn laatste avond in de Raad doorbracht, en ons drie SPers. Leuk. Dus lag ik vanacht niet heel erg vroeg in bed en nu wel weer vroeg op want ik moet vandaag twee rapporten behandelen en ik moest voor de tolk een van mijn teksten nog uittikken: over de decriminalisering van smaad. Oftewel: je moet mensen, journalisten bijvoorbeeld, die zich kritisch uiten over de machthebbers niet voor jaren in de gevangenis stoppen, zoals in een paar landen, als Azerbeidjan en Turkije nog kan. Aan de andere kant moet je ‘defamation’, smaad en laster, wel onderscheiden van de haatspeech die gericht is tegen personen of groepen op grond van huisdkleur, etniciteit, taal, nationaliteit of religie. Die hoort wel in het wetboek van strafrecht te blijven.

We krijgen nog een spreker uit Iran. Tiny moet op over de Preventive war, en gaat dat uiteraard gebruiken om de afgevoerde raketschilden nog even in herinnering te brengen. Ik moet vanmiddag prostitutie, en ga dat (waarschijnlijk) beginnen met een grap, maar die vertel ik nog niet.

Nederland is ver weg. Ik hoorde wel dat de demonstratie tegen de uitverkoop van de thuiszorg heel goed was. Ik veroverde gisteren twee kranten, en zag dat jullie daar weer helemaal bezig zijn met Hirsi Al en met Jami. Wat vervelend voor jullie. Ik had nog een stukje achter de hand over de vraag hoe je beroemd wordt als allochtoon. Hieronder.

De foto’s komen nog.

Eén gedachte over “De Raad van Europa (3)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *