Hoe een allochtoon zich beroemd maakt

Jude Kehla Wirnkar, Garjan Sterk , Farhad Golyardi en Mariwan Kanie

“Jouw geblaat overstemt alle kritiek. Het recept om het als allochtoon ver te brengen in Nederland is je groep publiekelijk te kijk zetten en ervoor zorgen dat een malloot je bedreigt. Dan is je kostje gekocht en staan de kranten en tv-camera’s om je te dringen”.

Zie voor het hele artikel: hier.

De meeste allochtonen in dit land zitten op een goudmijn en hebben daar geen flauw benul van. Ook met een minimale kennis van het Nederlands kan iedere allochtoon beroemd worden; het geld ligt voor het oprapen. Het enige wat je daarvoor moet doen, is profiteren van de huidige fascinatie voor zogenaamde klokkenluiders, radicaal breken met je eigen allochtone groep en de gangbare meningen over allochtonen en hun religie en cultuur in dit land nablaten.

Dit ligt allemaal binnen handbereik. Dat de meeste allochtonen dit toch niet doen duidt ofwel op druk vanuit de eigen groep ofwel op morele principes die de meeste mensen niet achter allochtonen gezocht hadden. Dat een paar allochtonen deze stappen wel zetten bewijst niet zozeer dat ze slim zijn, als wel dat ze bereid zijn ver te gaan. Je moet beginnen radicaal te breken met je eigen groep en de negatieve meningen over allochtonen die gemeengoed zijn overnemen.

Verder lezen op de Eutopia website.

4 gedachten over “Hoe een allochtoon zich beroemd maakt

  1. Doet me sterk denken aan een hoofdstuk in het boek Chesapeake van James Michener, waarin hij iets dergelijks schrijft over Italianen, Negers (sorry, niet mijn uitspraak), Ieren, Russen en Engelsen… Mag ik ze platituden noemen? Persoonlijk wil ik liever de mens achter de persoon ontmoeten. Om dan te ontdekken hoeveel we gemeen hebben.

  2. Beste Anja,

    Laatst heb ik weer het boek (De verworpenen der aarde) van Franz Fanon eens uit de stoffige zolder gehaald. Wat ik weer las, is vandaag.

    Ik was me inderdaad al langer bewust van dit Ayaan en Afshin franchizing door ambitueze ‘allochtonen.’ Met vrienden maakten wij wel eens grapjes over hoe snel wij als ‘allochtoon’ kunnen ons verrijken. Aan alle mogelijkheden die in het artikel werden genoemd hebben tijdens onze borrelpraat de revu gepasseerd. Wij zijn de mijn en de grondstof tegelijk was de conclusie! Wij zagen ons daar al staan als de valse profeten en kwakzalvers tussen een menigte van zieken en wanhopigen.

  3. Wel opletten he! Deze strategie geldt alleen voor de Moslim allochtonen. Ben je Surinamer en wil je dit ook proberen? Pech gehad, niemand interesseert zich meer voor jou, tenzij je zo tijdens de jaarlijkse slavernij herdenkingen hard gaat roepen dat dankzij de slavernij de gemiddelde Surinamer het toch maar erg goed heeft hedentendage…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *