7 gedachten over “De noodzaak van vrede

  1. Op zich goed zo’n avond maar blijft het beperkt tot enkel Amsterdam of komen er ook nog avonden in anderen delen van het land zoals het noorden, oosten en zuiden?

    Mensen als Wilders en Verdonk trappen niet op de rem, ze roepen maar wat raak en bedrijven enkel korte termijn poliek. En moeten in de zoveel tijd wat roepen om hun volgende schaapjes bij elkaar te houden.

  2. Dat is een avond waar veel in wordt geinvesteerd, Evert. Dus dat is geen voorstelling waarmee je het land rond gaat toeren. Dus neem de trein.

  3. Wanneer je vanuit Heerlen met de trein naar Rotterdam of Amsterdam wilt, moet je al om 22.00 de trein terug nemen om midden in de nacht thuis te komen. Ik ben het met Evert eens dat dit soort avonden voor iedereen bereikbaar zouden moeten zijn. Het zou dus fijn zijn als ze centraler in het land kunnen worden gehouden.
    Maar ik begrijp ook dat het heel wat organisatie kost om zoiets te organiseren.

  4. Het klinkt een beetje, Evert, en ook Irma, alsof je vindt dat Anja en Jan een plicht hebben om deze bijeenkomsten zo te organiseren dat iedereen erbij kan zijn. Ik denk dat het goed als ze uitgaan van wat in hun vermogen ligt. Dat is al een hele investering. Het is de moeite waard om erbij te zijn, dus misschien kun jij investeren in de tijd die het je kost om vanuit het noorden of het zuiden naar Amsterdam te komen.

  5. Dank je Anne-Marie. Het hoort er een beetje bij en ik ben daar al tamelijk stoicijns onder: de mensen die iets organiseren krijgen vaak te horen dat ze iets anders hadden moeten organiseren, of meer hadden moeten doen, of weer eens niet met iedereen rekening hebben gehouden. Zonder er bij na te denken dat ik dat ook maar voor nop doe en er mijn schaarse vrijetijd aan geef. Ik luister altijd even of er kritiek bij zit waar ik echt wat aan heb, en laat het verder maar, trek je je dat allemaal ook nog aan dan ben je al op weg naar een burn-out. Of je besluit om maar helemaal niks meer te doen.

  6. Hoi Anne-Marie en Anja, dan kwam het anders over dan ik bedoelde, ik bedoelde zeker niet plicht, meer als overweging. Vandaar dat ik schreef: “het zou fijn zijn”. Het is namelijk enorm frustrerend om telkens weer te lezen over goede initiatieven, zeer interessante bijeenkomsten en er nooit eens naar toe te kunnen. Ik wilde dan ook enkel in overweging geven of het misschien mogelijk is dit soort bijzondere evenementen ook eens bereikbaar te maken voor ons, mensen ver buiten de randstad.

  7. Ik snap ook best wat je bedoelt, Irma. Maar dit is de realiteit: wanneer er geld en energie en menskracht is om één manifestatie te organiseren, dan is het sympathiek maar erg stom om die niet in de randstad te organiseren – je krijgt daarbuiten namelijk maar een fractie van het publiek. Het is helaas nog steeds zo dat de weg van Heerlen naar Amsterdam een stuk ‘korter’ is dan de weg van Amsterdam naar Heerlen, als je snapt wat ik bedoel. En ik zou graag iets willen doen aan het randstad-chauvinisme, maar dat krijg je er niet zomaar uit.
    (Mensen zijn ook vaak verbaasd dat ik wél de moeite neem om kriskras door Nederland te reizen als iets me interesseert, en dat ik graag op andere plekken kom dan het dorp Amsterdam, en dan moet ik altijd uitleggen dat Heerlen echt dichterbij is dan Gaza)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *