Dagboek 12 december 2007

Mooie, drukke dag gisteren in de EK. Onze fractie had de handen vol. Na de maidenspeech van Tuur Elzinga, die meteen doormocht naar de volgende behandeling van een Sociale Zaken wet, deed nu ook Kees Slager zijn maidenspeech. Over de wijziging van de Loodsenwet. Dat was een passend onderwerp voor de enige Zeeuw in de EK, en het werd genieten. Want Kees is schrijver en werkte jarenlang bij de VPRO radio, en dus hing iedereen aan zijn lippen, vooral toen hij een levensechte misthoorn nadeed. En ondertussen had hij nog een belangrijke boodschap: het loodsenwezen gaat over veiligheid. En alles wat over veiligheid gaat, dat moet vooral niet onder de ‘vrije marktwerking’.

Geert had zijn handen vol aan de wijziging wet inkomstenbelasting, en Tiny hield een gloedvol betoog over de wenselijkheid om Bromsnor weer terug te krijgen in het dorps- en stadsdeel, waar zoveel mensen last hebben van klein overlast: de wildplassers, de grafittispuiters, de hondenbezitters die hun beestjes laten poepen op de stoep. Al dat spul waarvan Minister ter Horst toe moest geven dat de gemiddelde politie daar geen zin meer in heeft.

De politie wordt ingezet in probleemwijken, en vangt verder liever grote boeven als Holleeder, dat is meer ‘sexy’, dan zich bezig te houden met klein grut. In plaats van dus weer een nieuwe wet aan te nemen, deze ging over lichte verkeersovertredingen zoals fout parkeren, en die op de grote stapel te leggen, moet er meer aandacht komen voor de handhaving van die wetten. Als de dienders die geen dienders meer zijn daar geen zin in hebben dan maken ze maar zin, zei Tiny. Als wij als volksvertegenwoordigers vinden dat er meer wijkagenten moeten komen dan moeten die er komen.

Vandaag moet ik een beetje bijkomen van een hele lange zit. Nog één, voor het kerstreces.

Dus vandaag alleen een aantal aanbevelingen en verwijzingen.
En de verwijzing naar de SP site, waar de samenvattingen te vinden zijn van wat we in de EK deden: hier en hier.

2 gedachten over “Dagboek 12 december 2007

  1. Helemaal niet, Wiebe. Als je met ‘de top’ de EK bedoelt, dan is het daar allesbehalve eenzaam. We zitten er als ploeg. We hebben het alleen vlak voor het kerstreces een beetje druk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *