Laatste EK voor de zomer

Pittige dagen in Den Haag. Gisteren al begonnen, en vanaf vanochtend vroeg tot vanavond laat gaan we door. Debat over Europa, vooral. Tiny op dreef. Niet dat we gaan winnen, Lissabon wordt aangenomen. Ik moet weer naar beneden.

5 gedachten over “Laatste EK voor de zomer

  1. Wel, je hebt gelijk. ‘Lissabon’ is aangenomen. Dus nu nog even wachten op Groot Brittannië en Tsjechië. Daar kan het nog altijd mis gaan, dacht ik gehoord te hebben.

    Sterkte zo’n hele dag.

  2. Het is de publieke schande van deze eeuw: nederlandse politici die bang zijn voor het eigen volk.
    Ik wil een referendum over ‘Lissabon’. Niet omdat ik tegen ben. Ik wil vòòr kunnen stemmen.
    Wat een schandelijke vertoning! Wat een bange lafheid.

  3. Ach, Evert, deze laatste Kabinetten hebben nog minder ‘cojones’ dan de voorgaande. Alleen is dit wel valser.

  4. @ Lydial (1):

    Het Hogerhuis van het Verenigd Konnkrijk heeft het Europees Verdrag helaas aangenomen. Een door Blair beloofd referendum is de Britten door de neus geboord, net zoals in Nederland is gebeurd.
    Gelukkig rommelt het verder wel nog in Polen (de president zegt het verdrag niet te willen bekrachtigen, nu Ierland tegen heeft gestemd) en in Oostenrijk (waar de coalitie over dit onderwerp is gevallen, al is het verdrag parlementair al aanvaard. Ook daar is de bevolking in grote meerderheid tegen).
    Arie Elshout heeft terecht geconstateerd, dat politici jarenlang hadden beweerd dat bestrijding van het democratisch tekort de manier was om de burger met Europa te verzoenen (sic!), maar dat we nu in het stadium lijken te zijn beland dat de EU het democratisch tekort niet meer als haar probleem ziet maar als haar redding! (Volkskrant, 7 juli jl.).

    Op 9 juni volgend jaar worden weer verkiezingen gehouden voor het Euro-parlement. Harry van Bommel heeft het plan van een alternatief mini-Europees Verdrag naar voren gebracht. Ik ben benieuwd.

  5. Ik denk dat de manier waarop de coalitie Lissabon er door heen heeft gewerkt, zonder er rekening mee te houden dat de meerderheid van de bevolking dat niet ziet zitten, hen uiteindelijk niet zal helpen. Ik zag in ieder geval een paar PvdAers erg grauw en onvrolijk in de bakjes hangen, en ik denk dat ze dachten: dit winnen we nu wel, maar we verliezen er ook mee. Want zoals Tiny het Timmermans even betaald zette: de helft van hun achterban is het eens met ons. En dat gaat zeker een punt worden in de campagne voor de EU verkiezing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *